Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

AsiaK_Z 22:07, 26 lut 2017

Renia, po prostu słów brakuje Oglądałam i czytałam jednym tchem Kawał mega dobrej roboty Rewelacja
frezja 22:07, 26 lut 2017

ren133 napisał(a)

a szalwia kwitła w ubiegłym roku trzy razy ... jednak najpiękniej w czerwcu ... dwa pierwsze tygodnie przerwa i ponowne kwitnienie ... nie pamiętam kiedy zaczęło się trzecie ... i jeszcze sobie przypomniałam, ze troszkę mi chorowała (drugie kwitnienie) ale po topsinie nastąpiła poprawa ... i faktycznie zostawiłam ją bez cięcia ... oczyszczę ją w marcu.

Reniu, jak z szałwią postępować? nie cięłam po lecie i co teraz?? jak czyścić?
ren133 22:20, 26 lut 2017

AsiaK_Z napisał(a)
Renia, po prostu słów brakuje Oglądałam i czytałam jednym tchem Kawał mega dobrej roboty Rewelacja

Normalnie nie wiem już co pisać ... czerwienię się i brakuje słów żeby dziękować ... Asiu
MirellaB 22:21, 26 lut 2017

ren133 napisał(a)

Ależ to miłe Mirelko Dziękuję I nie możesz tak mówić o sobie ... pięknie masz przecież))) Pamiętasz? jednocześnie zaczynałyśmy nasza przygodę na O

PS Na serio to były moje pierwsze cebulowe

Tak jednocześnie zaczynałyśmy na O i porównaj mój ogród, a Twój - bez porównania. Coraz bardziej dochodzę do wniosku jak mam zmarnowany kawał ogrodu. No cóż może za kilka lat zrobię generalną nową rewolucję ogrodową

Ciekawa jestem czy Twoje tulipany nn w tym sezonie będą równie piękne jak rok wcześniej
ren133 22:22, 26 lut 2017

frezja napisał(a)

Reniu, jak z szałwią postępować? nie cięłam po lecie i co teraz?? jak czyścić?

Usunąć uschnięte badyle ... i w sumie to już można to zrobić bo szałwia szybko startuje
ren133 22:27, 26 lut 2017

MirellaB napisał(a)

Tak jednocześnie zaczynałyśmy na O i porównaj mój ogród, a Twój - bez porównania. Coraz bardziej dochodzę do wniosku jak mam zmarnowany kawał ogrodu. No cóż może za kilka lat zrobię generalną nową rewolucję ogrodową

Ciekawa jestem czy Twoje tulipany nn w tym sezonie będą równie piękne jak rok wcześniej

Mirelko Mój jest inny i Twój i ... można by tak wyliczać ...
Myślę, że gdybyś zrobiła u siebie takie podsumowanie miesiąc po miesiącu byłabyś pod ogromnym wrażeniem Cóż to za wątpliwości Cię dopadły? ... naprawdę niepotrzebnie ...
Jeśli chodzi o tulipany nie dosadzałam ich bo niestety pozostały NN także nie liczę w tym sezonie na spektakularny efekt

Głowa do góry!!!
jankosia 22:44, 26 lut 2017

Jak weszłam i zobaczyłam ile postów mnie czeka to stwierdziłam że są tylko dwie możliwości:

1) Planowanie rabat w toku i Renia właśnie się zastanawia nad wykopaniem stawu lub ogrodem wertykalnym

2) Renia zrobiła podsumowanie roku

Pięknie. Pięknie. Pięknie. Naprawdę podziwiam cię za ogrom pracy jaki włożyłaś i bezkompromisowość. Nie znam drugiej takiej osoby. Czasem możemy się nawet pościerać, bo inne ciągoty i tak dalej, ale dzisiaj chylę czoła najniżej jak się da Oglądanie miesiąc po miesiącu sprawiło mi wielką przyjemność. Dziękuję za takie piękne obrazy w ten bury czas
P.S. Pamiętasz jak ci Agata pisała żebyś ten poziom na fotach trzymała bo nam karki wysiądą? Chyba zapomniałam podpisać petycji, nie wiesz przypadkiem gdzie jej szukać?

Powtórzę jeszcze raz- pięknie
ren133 22:52, 26 lut 2017

jankosia napisał(a)
Jak weszłam i zobaczyłam ile postów mnie czeka to stwierdziłam że są tylko dwie możliwości:

1) Planowanie rabat w toku i Renia właśnie się zastanawia nad wykopaniem stawu lub ogrodem wertykalnym

2) Renia zrobiła podsumowanie roku

Pięknie. Pięknie. Pięknie. Naprawdę podziwiam cię za ogrom pracy jaki włożyłaś i bezkompromisowość. Nie znam drugiej takiej osoby. Czasem możemy się nawet pościerać, bo inne ciągoty i tak dalej, ale dzisiaj chylę czoła najniżej jak się da Oglądanie miesiąc po miesiącu sprawiło mi wielką przyjemność. Dziękuję za takie piękne obrazy w ten bury czas
P.S. Pamiętasz jak ci Agata pisała żebyś ten poziom na fotach trzymała bo nam karki wysiądą? Chyba zapomniałam podpisać petycji, nie wiesz przypadkiem gdzie jej szukać?

Powtórzę jeszcze raz- pięknie

Pozostaje mi więc podziękować

PS a do planowania mam zamiar powrócić ... ale rozczaruję Cię stawu nie będzie
frezja 23:03, 26 lut 2017

ren133 napisał(a)

Usunąć uschnięte badyle ... i w sumie to już można to zrobić bo szałwia szybko startuje

Czyli przyciąć przy ziemi...tak?
amelia_b 23:05, 26 lut 2017

ren133 napisał(a)

Amelka dziękuję bardzo za pochwały i ... że zawsze jesteś!!!
jeszcze trochę będę dopiero 3 sezon przedemną a mam zaplanowane 10