U nas też relaksik był przy pierwszym grillu w tym sezonie Zasłuzony zresztą, bo ok południa czyściliśmy kostkę karcherem i wymylismy 3 auta... nie liczę ogarniania chaty bo to sobotnio norma
Co tam działasz na tej rabacie - pamiętam, że wielopienne i kostki były brane pod uwagę... chyba na czym stanęło?
Wykopywałam bo mnie suche liściory denerwowały ... w tym roku mam tam kulki z przodu ... więc pewnie zostawię ... no i dosadzałam trochę - wydłużyłam to nasadzenie ... bo w ubiegłym sezonie były tam pomylone białe tulipany (które obecnie "szykują się" do donic). Wydaje mi się, że exotici to wdzięczne tulipany.
Muszę kupić, juz w zeszłym roku sobie je zapisałam po spektaklu u Ciebie, ale jakoś mi nie poszło
Ale wykopujesz tak jak Ewa i Anulajda jak jeszcze mają liście i dosuszasz gdzieś w "starej szafie"?
Edit: po stanie ŚŚ widzę, że i u Ciebie cieplej, wszędzie jest cieplej i wiosna bardziej zaawansowana niż u mnie
Irysy kwitły dłużej niż krokusy ... może dlatego, że stopniowo się rozwijały ... najpierw żółte, potem niebieskie i na koniec fioletowe ... w sumie dobre 2 tygodnie