Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 21:22, 26 sie 2015

jazzy napisał(a)
Widzę, że cebulowy szał u Ciebie

... chyba wszystkich powoli dopada
ren133 21:26, 26 sie 2015

jankosia napisał(a)
Renia, a gdzie ty sadziłaś te jarzmianki co razem kupowałyśmy? Bo nie kojarzę żebyś to pokazywała. Moje do tej pory stoją w doniczkach Szaro-bury kolor i nie wiem gdzie to posadzić.
P.S. W mojej biedrze nie ma takich tulipanów jak chciałaś, z tymi powywijanymi płatkami. Ale na Mickiewicza są już cebulki. W brico też ale tam to bieda jak zawsze.

Posadziłam jarzmiankę na tej wąskiej rabacie, co to tyle o niej rozprawiałam ... a potem ostatecznie dosadzilam tam limki ... i kolejna rabata do poszerzenia ... ja to se umiem zaplanować rabaty

Już się pogodziłam z tym, że tych pięknych różowych nie dostanę w tym roku
Dzięki A na Mickiewicza jest coś ciekawego i po ile?
Krys 22:10, 26 sie 2015

ren133 napisał(a)

Moje sadzone w tym roku są małe, nie urosly za wiele, rozkładają się we wszystkie strony i jeszcze słońce mi je przypaliło ... wszystkie klęski na nie spadły ... toteż instruktaż wskazany wręcz ... a podpowiesz mi jak je właściwie ciąć?

Pierwszy rok jest trudny dla właściciela drobnych sadzonek one sa wysokie ale wiotkie,spokojnie wiosna przytniesz i beda piekne Bozga pisała dzisiaj,że mozna teraz jeszcze dac magiczna siłe.Ja jeszcze nigdy hortką nie dawałam magicznej siły a sa sama widziałas,ale maja dobra ziemie a pod nia gline i w te upały dzieki temu sie dobrze sprawuja,ale tylko limki Anabell poległy Bozga pisała jakies dwa tygodnie temu i radziła aby takie lichotki obciąc,ja ma taka jedna licha Grandiflore dzisiaj juz szłam do niej z nożcami ale odpusciłam,wiosna sie nia zajmę Podlej magiczna i ciesz się nimi a w przyszłym roku bedzie Pani zachwycona https://www.ogrodowisko.pl/watek/5534-hortensjada
ren133 22:16, 26 sie 2015

Krys napisał(a)

Pierwszy rok jest trudny dla właściciela drobnych sadzonek one sa wysokie ale wiotkie,spokojnie wiosna przytniesz i beda piekne Bozga pisała dzisiaj,że mozna teraz jeszcze dac magiczna siłe.Ja jeszcze nigdy hortką nie dawałam magicznej siły a sa sama widziałas,ale maja dobra ziemie a pod nia gline i w te upały dzieki temu sie dobrze sprawuja,ale tylko limki Anabell poległy Bozga pisała jakies dwa tygodnie temu i radziła aby takie lichotki obciąc,ja ma taka jedna licha Grandiflore dzisiaj juz szłam do niej z nożcami ale odpusciłam,wiosna sie nia zajmę Podlej magiczna i ciesz się nimi a w przyszłym roku bedzie Pani zachwycona https://www.ogrodowisko.pl/watek/5534-hortensjada

Dzięki Krysiu
Magiczna siła ... mówisz
Mysza 23:16, 26 sie 2015

Oj, już cebulaki kupujecie? ? Muszę pamiętać w ogrodniczym
szemusia 10:12, 27 sie 2015

Krysia dobrze radzi odnośnie hortek
Mocno przytnij wiosną (już nie teraz, bo młode odrosty mogą nie zdążyć zdrewnieć i przemarzną zimą) i pędy będą silniejsze.Ja też swoje podlewam nawozem - różnym, w zależności od tego, co kupię
Wątek hortensjowy polecam - Bożenka same cuuuuda pokazuje

Akcja cebulki widzę trwa w najlepsze? Dobrze, ze ja mam w najbliższej okolicy (najbliższa - 10km) tylko jedną janinę, bo bym tylko w marketach siedziała
Ale czosnków już nie kupiłam
Margarete 10:56, 27 sie 2015

Kup koniecznie jeszcze oprócz Gladiatorów i główkowatcyh także czocnki Krzysztofa, sa piekne, póxniej nieco kwitna niż Gladiatory i Purple Sensation ale za to dłużej sa piekne.

Z rózowych tulipanów polecam Angelique i do tego jakies ciemne Queen of Night, albo całkiem jasne Exotic Emperior. A do nich z kolei pasują tulipany
też z zielonym płatkiem od spodu w takim wyrazistym kolorze polecam jeszcze Violet Bird.
Buziam
popcorn 11:36, 27 sie 2015

zaglądam, o foty się uprasza!
ren133 21:24, 27 sie 2015

Mysza napisał(a)
Oj, już cebulaki kupujecie? ? Muszę pamiętać w ogrodniczym

My to czyhamy na okazje
ren133 21:28, 27 sie 2015

szemusia napisał(a)
Krysia dobrze radzi odnośnie hortek
Mocno przytnij wiosną (już nie teraz, bo młode odrosty mogą nie zdążyć zdrewnieć i przemarzną zimą) i pędy będą silniejsze.Ja też swoje podlewam nawozem - różnym, w zależności od tego, co kupię
Wątek hortensjowy polecam - Bożenka same cuuuuda pokazuje

Akcja cebulki widzę trwa w najlepsze? Dobrze, ze ja mam w najbliższej okolicy (najbliższa - 10km) tylko jedną janinę, bo bym tylko w marketach siedziała
Ale czosnków już nie kupiłam

W sprawie hortek posłucham rad Krysi
Jeśli chodzi o cebulki to czekam teraz niecierpliwie na jakieś dostawy czosnków A kupujesz czosnki?