Powiem Ci, że po mojej "przygodzie" z pędrakami to ja bym zostawiła tylko ten największy i całą resztę obsadziła, ale mojemuM podoba się trawnik i mam jego słowo, ze będzie latał z kosiarką. Nawet z systemem nawadniania będzie kłopot?!
Szczerze, nie radzę sobie z tym. Zauważyłem, że tam gdzie jest kora to ich nie ma. A w trawniku siedzą, no cóż trudno..i tak u mnie trawnik nie jest idealny...
Mam tutaj: https://www.ogrodowisko.pl/watek/5292-maly-ogrod-ale-duuuzo-radosci?page=3. Renia nanieś jeszcze na plan istniejących ścieżek/ chodników. Zwróć uwagę, że obecny mój plan jest tylko korektą tego co mam i nie narzekam jeśli chodzi o trawniki. Mam podlewanie w całym ogrodzie i działa. M trochę marudził, że dużo sekcji itp., ale ja chciałam "ogrodowe tajemnice" za wyspami roślin,...i już.
Obejrzałam plan i ... u mnie widzę dwa kolory - zielony (rabaty, bo przy tujach) i żółty (domyślam się, ze trawnik). Nie rozróżniam kolorów, inaczej mi komp wyświetla, czy może to jak z tą słynną ostatnio sukienką złoto-białą?!!!
A z pędrakami w trawniku też mam problem... I ciągle walczę, i efektów brak raczej
Widok z tarasu w którą stronę? Ten trawnik po prawej wyznacza jakieś dwie funkcje, zgodnie z zaznaczeniem?, czy przypadkowy kształt?. Po prawej, wzdłuż podjazdu przemyśl, może zrezygnuj z trawnika?. Bardzo mi się podoba zestawienie 3-5 takich samych liściastych drzew o smukłych, eliptycznych koronach, podsadzonych krzewami np. szpaler jednakowych hortensji i wykończone żurawką, hostami albo obwódka bukszpanową. Ale ja mam za małą dzialke na szpalery drzew.