Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 23:11, 30 wrz 2015

11stokrotka napisał(a)
Reniu, wciąż szukasz cisa hicksi? Małe egzemplarze w doniczkach P9 mieli ostatnio w Lekl...u na Julianowskiej za 4,99. Zapytaj Reni, ona tam ma blisko czy jeszcze są, bo były w namiocie na zewnątrz. Wykupiłyśmy sporo jak wracałyśmy ze Skierniewic.

Wydawało mi się że masz derenia ivory halo, a nie mogę znależć go na zdjęciach. Masz, bo jeśli tak, to poproszę o gałązkę z wiosennego cięcia.

No i zgapiam od Ciebie szałwię z ostnicą. Miodzio.

Pozdrawiam

A możesz wrzucić zdjęcie jakie one są duże?
Nie mam ivory halo ... ale podoba mi się bardzo
Cieszę się, ze wpadła Ci w oko sałwiowa ... jest tylko małe ale ... szałwię mam z carexem amazon mist ... ale ze stipa będzie podobnie, a może ładniej
Buziaki
ren133 23:14, 30 wrz 2015

Margarete napisał(a)
Do Wojsławic musisz jechać, koniecznie i jesienią i wiosną bo tam jest cudnie i warto to zobaczyć. To tylko 40 km za Wrocławiem.
Miłkę kupowli wszyscy w ub roku właśnie w Wojsławicach aż zabrakło, z resztą zawilców też brakowało jak Ogrodowisko robiło tam zakupy.
Miłkę kupiłyśmy dla Bogdzi ale nie wiem czy jej się przecowała, nie zmarzła i czy zakwitła.

Cieszę się że będą cisy - też bym dala tam cisy właśnie

Do Wojsławic pojechałabym za rok ... może wybierzemy się z ekipą łódzką?
Miłka jest urocza ... ale chyba to miejsce nie dla niej ... szybciej widziałabym tam stipę albo seslerię ... zastanawiam się Cisów szukam
ren133 23:32, 30 wrz 2015

jankosia napisał(a)
Ale miłki też potrzebują ładnej długiej jesieni. U Irenki są teraz takie jak u mnie będą za dwa tygodnie dopiero A kto może wiedzieć co będzie za dwa tygodnie? Już dzisiaj możliwe przymrozki

A propos traw i przymrozków. Czy to możliwe żeby ostatnie ochłodzenie u nas mogło tak zmienić kolor zakupionego niedawno miscanta Ferner Osten?

Krys 23:43, 30 wrz 2015

Renia zbierz rodzine i jedzcie w niedziele do Wojslawic,zobaczysz ile tam inspiracji,kazda roslinka podpisana polecam
ren133 23:47, 30 wrz 2015

Krys napisał(a)
Renia zbierz rodzine i jedzcie w niedziele do Wojslawic,zobaczysz ile tam inspiracji,kazda roslinka podpisana polecam

Oj nie wiem ... nie wiem ... to byłoby trochę niebezpieczne ... a nuż przyjdzie mi do głowy znowu coś zmieniać?
Krys 09:41, 01 paź 2015

Wojsławice to miejsce do odwiedzenia o kazdej porze roku ,koniecznie ! Moezesz pojechac bez kasy i wtedy nic nie kupisz jak nie chcesz ale jedz radze
11stokrotka 14:11, 01 paź 2015

Reniu, nie zrobię zdjęć, po gdzieś zapodziałam aparat. Moje mają tak z 60 cm. Ale to cienkie kikuty, dziewczyny wzięły na kulki na pniu.
Właśnie wróciłam z Ogrodów Zofii na Konstantynowskiej. Mają po 15 zł trochę wyższe i sporo grubsze. No i jest jeszcze producent cisów na zjeździe na Radogoszcz z Aleja Włókniarzy. Tam są wypasione.

Anusia 14:30, 01 paź 2015

ren133 napisał(a)

A propos traw i przymrozków. Czy to możliwe żeby ostatnie ochłodzenie u nas mogło tak zmienić kolor zakupionego niedawno miscanta Ferner Osten?

Być może Reniu. Tydzień temu przesadziłam oraz podzieliłam tawułę japońską. Zaóważyłam, że przebarwiły jej się liście na bardziej pomarańczowo. W tym przypadku być może to pierwsza oznaka jesieni tym bardziej, że u nas przymrozków nie było. Najniższa temperatura w nocy to 6stopni. Wydaje mi się, że u Ciebie takie przebarwienia mógł pozostawić przymrozek.
ren133 15:14, 01 paź 2015

Krys napisał(a)
Wojsławice to miejsce do odwiedzenia o kazdej porze roku ,koniecznie ! Moezesz pojechac bez kasy i wtedy nic nie kupisz jak nie chcesz ale jedz radze

Bez kasy? ...
ren133 15:15, 01 paź 2015

11stokrotka napisał(a)
Reniu, nie zrobię zdjęć, po gdzieś zapodziałam aparat. Moje mają tak z 60 cm. Ale to cienkie kikuty, dziewczyny wzięły na kulki na pniu.
Właśnie wróciłam z Ogrodów Zofii na Konstantynowskiej. Mają po 15 zł trochę wyższe i sporo grubsze. No i jest jeszcze producent cisów na zjeździe na Radogoszcz z Aleja Włókniarzy. Tam są wypasione.

A te wypasione drogie mają? A jakiś namiar na nich podałabyś mi?