Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 20:17, 30 wrz 2015

Ensata napisał(a)
A, jaką masz? ja mam żółtą i w sumie zieloną też. Pokaz te swoją

Mam żółtą ... ale dopiero jutro mogę zrobić zdjęcie bo u mnie 20ta i ciemno ... A zielona to obfocona u Ciebie? można podpatrzeć?
Ensata 20:19, 30 wrz 2015

Zielona mizerota, bo była na poniewierce, ale mam je przy tym zwirku na ostatnich fotach. Wszystkie sa zreszta
jankosia 20:22, 30 wrz 2015

ren133 napisał(a)

Krysiu co to jest miłka mała?

Pozwolę sobie odpowiedzieć za Krysię. Pewnie jej się pokićkało a chodziło o miłkę okazałą Aż sobie tą małą zaczęłam googlać z niedowierzania
11stokrotka 21:17, 30 wrz 2015

Reniu, wciąż szukasz cisa hicksi? Małe egzemplarze w doniczkach P9 mieli ostatnio w Lekl...u na Julianowskiej za 4,99. Zapytaj Reni, ona tam ma blisko czy jeszcze są, bo były w namiocie na zewnątrz. Wykupiłyśmy sporo jak wracałyśmy ze Skierniewic.

Wydawało mi się że masz derenia ivory halo, a nie mogę znależć go na zdjęciach. Masz, bo jeśli tak, to poproszę o gałązkę z wiosennego cięcia.

No i zgapiam od Ciebie szałwię z ostnicą. Miodzio.

Pozdrawiam
Margarete 21:37, 30 wrz 2015

Do Wojsławic musisz jechać, koniecznie i jesienią i wiosną bo tam jest cudnie i warto to zobaczyć. To tylko 40 km za Wrocławiem.
Miłkę kupowli wszyscy w ub roku właśnie w Wojsławicach aż zabrakło, z resztą zawilców też brakowało jak Ogrodowisko robiło tam zakupy.
Miłkę kupiłyśmy dla Bogdzi ale nie wiem czy jej się przecowała, nie zmarzła i czy zakwitła.

Cieszę się że będą cisy - też bym dala tam cisy właśnie
ren133 22:41, 30 wrz 2015

Ensata napisał(a)
Zielona mizerota, bo była na poniewierce, ale mam je przy tym zwirku na ostatnich fotach. Wszystkie sa zreszta

Spoko ... popatrzę zaraz
Krys 23:02, 30 wrz 2015

jankosia napisał(a)

Pozwolę sobie odpowiedzieć za Krysię. Pewnie jej się pokićkało a chodziło o miłkę okazałą Aż sobie tą małą zaczęłam googlać z niedowierzania

mala w sensie niska,masz racje to okazala tu u Irenki https://www.ogrodowisko.pl/watek/2408-milkowo-moje-miejsce-na-ziemi-czii?page=2771
ren133 23:02, 30 wrz 2015

jankosia napisał(a)

Fajna ta miłka a nie słyszałam o niej wcześniej Kolorystycznie jednak w tym miejscu bardziej podobałaby mi się stipa chyba
ren133 23:06, 30 wrz 2015

Krys napisał(a)

mala w sensie niska,masz racje to okazala tu u Irenki https://www.ogrodowisko.pl/watek/2408-milkowo-moje-miejsce-na-ziemi-czii?page=2771

Już wszystko wiem Krysiu dziękuję Ale chyba Twoja pierwsza propozycja badziej do mnie przemawia
jankosia 23:08, 30 wrz 2015

Ale miłki też potrzebują ładnej długiej jesieni. U Irenki są teraz takie jak u mnie będą za dwa tygodnie dopiero A kto może wiedzieć co będzie za dwa tygodnie? Już dzisiaj możliwe przymrozki