Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 20:31, 06 lis 2015

Dominika11 napisał(a)
to trzymaj mocno, widzę światełko to może tak źle nie będzie

anna_t 20:38, 06 lis 2015

Reniu a tak z innej parafii masz juz wersję ostateczną swojej bylinowej?
ren133 20:54, 06 lis 2015

anna_t napisał(a)
Reniu a tak z innej parafii masz juz wersję ostateczną swojej bylinowej?

Jeśli chodzi o rabatę przy grabach to przyznam sie, że śledzę ostatnio dyskusję u nawigatorki na temat molinii, jarzmianek, jeżówek, zawilców i ... wszystko zaczynam sobie powoli układać
Miałam tutaj u siebie podobną burzę mózgów, może nie tak długą ... ale padło wiele cennych rad, z których zamierzam skorzystać
Najprawdopodobniej zdecyduję się na jeżówki purpurowe i molinię(nie wiem tylko jaka odmiana)a do tego zawilce wielkokwiatowe takie jak u motylka
Tylko pytanie czy to wszystko pomieści się na jednej rabacie?
Myślę wykorzystać jeszcze gdzieś w ogrodzie zestaw malkulowy: obiedka + jarzmianka
Nie dopinam tego jeszcze na ostatni guzik bo sadzić będę dopiero wiosną
nawigatorka 21:05, 06 lis 2015

Witam witam widze ze eha rozmow szerokie
Co do okien-mycie.ich,ktore zreszta lubie a zajmuje mi.caly dzien ma wiele aspektow dodatkowych-jaka ma sie powierzchnie okien,czy m sie firanki i czy nie trzeba myc ich na wysokosciach bo np sa nieotwieralne a dom na wysokosciach a nawet na pietrze jak u mnie pozdrawiam
anna_t 21:10, 06 lis 2015

ja też śledziłam tamta burzę mózgów i notowałam. połączenie molinia i jeżówka extra tylko właśnie według mnie ta wersja o której piszesz czyli w purpurze. Ola pokazywała dzisiaj molinie KF to ładnie się przebarwia. jak zobaczyłam u malkul jak wyglada teraz obiedka to wole wersje jarzmianka + molinia, jak widzisz uczę sie baaardzo powoli
A rabatę można poszerzyć...hihihihi
ren133 21:10, 06 lis 2015

nawigatorka napisał(a)
Witam witam widze ze eha rozmow szerokie
Co do okien-mycie.ich,ktore zreszta lubie a zajmuje mi.caly dzien ma wiele aspektow dodatkowych-jaka ma sie powierzchnie okien,czy m sie firanki i czy nie trzeba myc ich na wysokosciach bo np sa nieotwieralne a dom na wysokosciach a nawet na pietrze jak u mnie pozdrawiam

Ja u Ciebie ... Ty u mnie
Z oknami nie jest tak źle ... ani na wysokościach ani duże ani małe powierzchnie, takie w sam raz i firanek brak jedynie zasłony
ren133 21:12, 06 lis 2015

anna_t napisał(a)
ja też śledziłam tamta burzę mózgów i notowałam. połączenie molinia i jeżówka extra tylko właśnie według mnie ta wersja o której piszesz czyli w purpurze. Ola pokazywała dzisiaj molinie KF to ładnie się przebarwia. jak zobaczyłam u malkul jak wyglada teraz obiedka to wole wersje jarzmianka + molinia, jak widzisz uczę sie baaardzo powoli
A rabatę można poszerzyć...hihihihi

No właśnie widzę, że szybko się uczysz Idę do malkul zobaczyć aktualną obiedkę Dzięki
anna_t 21:15, 06 lis 2015

u nawigatorki pokazywała
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=583
jazzy 21:49, 06 lis 2015

A u Ciebie mycie okien i dopinanie bylinowej Żadnej z tych rzeczy jeszcze nie poczyniłam Chyba trzeba się wziąć i zrobić
Macham Reniu z pięknym wgłębnikiem
Olili 19:41, 07 lis 2015

O rewolucjach nie tylko w ogrodzie poczytałam ,