Jeśli chodzi o rabatę przy grabach to przyznam sie, że śledzę ostatnio dyskusję u nawigatorki na temat molinii, jarzmianek, jeżówek, zawilców i ... wszystko zaczynam sobie powoli układać
Miałam tutaj u siebie podobną burzę mózgów, może nie tak długą ... ale padło wiele cennych rad, z których zamierzam skorzystać
Najprawdopodobniej zdecyduję się na jeżówki purpurowe i molinię(nie wiem tylko jaka odmiana)a do tego zawilce wielkokwiatowe takie jak u motylka
Tylko pytanie czy to wszystko pomieści się na jednej rabacie?
Myślę wykorzystać jeszcze gdzieś w ogrodzie zestaw malkulowy: obiedka + jarzmianka
Nie dopinam tego jeszcze na ostatni guzik bo sadzić będę dopiero wiosną
Witam witam widze ze eha rozmow szerokie
Co do okien-mycie.ich,ktore zreszta lubie a zajmuje mi.caly dzien ma wiele aspektow dodatkowych-jaka ma sie powierzchnie okien,czy m sie firanki i czy nie trzeba myc ich na wysokosciach bo np sa nieotwieralne a dom na wysokosciach a nawet na pietrze jak u mnie pozdrawiam
ja też śledziłam tamta burzę mózgów i notowałam. połączenie molinia i jeżówka extra tylko właśnie według mnie ta wersja o której piszesz czyli w purpurze. Ola pokazywała dzisiaj molinie KF to ładnie się przebarwia. jak zobaczyłam u malkul jak wyglada teraz obiedka to wole wersje jarzmianka + molinia, jak widzisz uczę sie baaardzo powoli
A rabatę można poszerzyć...hihihihi
Ja u Ciebie ... Ty u mnie
Z oknami nie jest tak źle ... ani na wysokościach ani duże ani małe powierzchnie, takie w sam raz i firanek brak jedynie zasłony
A u Ciebie mycie okien i dopinanie bylinowej Żadnej z tych rzeczy jeszcze nie poczyniłam Chyba trzeba się wziąć i zrobić
Macham Reniu z pięknym wgłębnikiem