Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

kasia_w 21:58, 09 sty 2016

Ja bym po lewej powtórzyła rośliny z prawej strony- cały układ jest symetryczny, nie pasuje mi tu zakłócenie tej symetrii obiedką. Jeśli nie chcesz hortensji, to może ten ML, który masz za hortensjami powtórz jeszcze z lewej
ren133 22:01, 09 sty 2016

kasia_w napisał(a)
Ja bym po lewej powtórzyła rośliny z prawej strony- cały układ jest symetryczny, nie pasuje mi tu zakłócenie tej symetrii obiedką. Jeśli nie chcesz hortensji, to może ten ML, który masz za hortensjami powtórz jeszcze z lewej

I może to jest myśl!!! Dzięki Kasiu
Jak tam planujesz już coś?
kasia_w 22:03, 09 sty 2016

a tak w ogóle to hortki też bym po lewej dała

Albo może i nie...Może rzeczywiście ten ML i może tylko jeżówki dodać, takie same, jak już masz, ale to tylko w przypadku, jeśli okaże się zbyt pusto.

Ja na razie nie planuję, niech w tym sezonie rośliny w końcu mają szansę urosnąć. Ciągłe przesadzanie im nie służy.
ren133 22:06, 09 sty 2016

kasia_w napisał(a)
a tak w ogóle to hortki też bym po lewej dała
Ja na razie nie planuję, niech w tym sezonie rośliny w końcu mają szansę urosnąć. Ciągłe przesadzanie im nie służy.

Hortki i ML się nie zmieszczą ... albo jedno albo drugie

To zostaje Ci w tym sezonie słuchać i podziwiać jak wszystko rośnie Fajnie masz
nawigatorka 22:13, 09 sty 2016

ren133 napisał(a)

No właśnie raczej trzeba trzymac się tego, że to musi byc raczej spokojne tło ... To czemu mówisz obiedce nie?

bo wg mnie obiedka zbyt rozwiana jest jako towarzystwo dla kul, "bogatych" hortensji itp ale to moje odczucie tylko. i obawiam się, że sesleria i berberysy nie pobija "mocą" hortensji.
ren133 22:28, 09 sty 2016

Czyli co? dać ML?
leon60 22:37, 09 sty 2016

ren133 napisał(a)

Olu A na której mniej więcej stronie mogę to zestawienie znaleźć u Ciebie?

sesleria była mała i robole wyjadły ale mnie sie podobało, jutro poszukam bo mam dość fotek na dziś
ren133 22:50, 09 sty 2016

Asiu Takie zdjęcia znalazłam:

nawigatorka 22:57, 09 sty 2016

To moze jesli chcesz by ML zostal to faktycznie przeciagnj go w lini az na druga strone kola a przed nim ja upieralabym sie dac rzeke RB ktory szedlby od buka az na druga strone kola.zobacz sobie jak u Oli super on w takiej masie wyglada.i ML oraz RB laczylyby obie strony nasadzen.narysowalabym ale musze zmykac spac
ren133 23:02, 09 sty 2016

nawigatorka napisał(a)
To moze jesli chcesz by ML zostal to faktycznie przeciagnj go w lini az na druga strone kola a przed nim ja upieralabym sie dac rzeke RB ktory szedlby od buka az na druga strone kola.zobacz sobie jak u Oli super on w takiej masie wyglada.i ML oraz RB laczylyby obie strony nasadzen.narysowalabym ale musze zmykac spac

Rozumiem ... że "musisz" zmykać i to przedłużenie RB mam już przed oczami ... dzięki Asiu