Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 21:25, 04 lut 2016

anna_t napisał(a)
a własnie..kiedy jedziesz do tego swojego pana drzewkowego?

A dzisiaj właśnie dzwoniłam do niego ... ma u siebie już jakieś drzewa ... i chyba ma brzozy, graby (Krysia pytała) na pewno też, ambrowca (Małgosia myśli) ale dużego ok 5m więc bardzo drogi ... świdośliwy na razie małe ... następna dostawa w połowie marca ... aaa i będzie na pewno wystawiał się w Poznaniu
nawigatorka 21:40, 04 lut 2016

ren133 napisał(a)

A dzisiaj właśnie dzwoniłam do niego ... ma u siebie już jakieś drzewa ... i chyba ma brzozy, graby (Krysia pytała) na pewno też, ambrowca (Małgosia myśli) ale dużego ok 5m więc bardzo drogi ... świdośliwy na razie małe ... następna dostawa w połowie marca ... aaa i będzie na pewno wystawiał się w Poznaniu

o a to ciekawe. a spotkamy się Reniu? trzebaby jakieś miejsce i czas ustalić co?
ren133 21:41, 04 lut 2016

Asiuniaa napisał(a)

Na brzozowej? A pokazywałaś je tam , bo jeśli tak to się jeszcze nie dokopałam tam .
Tak Turcja to fajny kierunek - niedaleko, ciepło, tanio ale teraz też już tam nie polecimy.

Nie pokazywałam bo przesadzałam je jesienią
A o jakim kierunku myślisz teraz?
ren133 21:45, 04 lut 2016

frezja napisał(a)

Wieczorkiem dopiero...bo co to za tłusty czwartek by był;co do pytania...nie mam takiej potrzeby )

Ale masz dobrze, że Cię nie ciągnie do słodyczy
U mnie to nałóg, z którym ciężko zerwać ... zawsze muszę mieć coś słodkiego do kawy
anna_t 21:45, 04 lut 2016

ren133 napisał(a)

a jak cenowo? ja bym potrzebowala brzozy, graby, ambrowca i grujeczniki...jezu..to niewiem czy nawet nad morze pojadę
ale bym z wami pojechała na tą gardenie ale myślę ze byłoby nam juz ciasno w 5
ren133 21:49, 04 lut 2016

nawigatorka napisał(a)

o a to ciekawe. a spotkamy się Reniu? trzebaby jakieś miejsce i czas ustalić co?

Planuję być w Poznaniu ... i oczywiście byłoby super poznać w realu osoby, z którymi się pisze
ren133 21:55, 04 lut 2016

anna_t napisał(a)

a jak cenowo? ja bym potrzebowala brzozy, graby, ambrowca i grujeczniki...jezu..to niewiem czy nawet nad morze pojadę
ale bym z wami pojechała na tą gardenie ale myślę ze byłoby nam juz ciasno w 5

Noo zwłaszcza jak Ty się dosiądziesz to będzie ciasno ... brzozy ok 120zł, graby 70/80zł, na ambrowca to lepiej poczekać bo nie potrzebujesz aż 5m ... za ponad 400zł ... nie pytałam o grujeczniki ...
makkasia 10:17, 05 lut 2016

Przejrzałam cały wątek i jestem pod ogromnym wrażeniem rabat, które powstały w roku 2015. Jest kilka ogrodów, które w tamtym roku przeszły totalna metamorfozę i Twój należy do jednych z nich. Ogród juz wygląda jak z katalogu a jak się wszystko rozrośnie będzie zjawiskowo. w tym roku prześlę próbki gleby do badania, Twój trawnik po wdrozeniu zaleceń jest najpiękniejszy na świecie
Reniu wielki gratulacje i zrób podsumowanie roku np w wizytówce
macham
Makao_J 11:20, 05 lut 2016

Odpowiem u ciebie. Musisz zwrócić uwagę na to czy ma stabilizację obrazu bo wtedy nawet jak zadrży Ci ręka to wyjdzie ostro. Im większa rozpiętość ogniskowej tym lepiej czyli patrz na te mm (np. 16-300mm to prawie ideał bo można na prawdę dobrze przybliżyć). Ale one zwykle są ciemne czyli przysłona 3,5-6,3 to bardzo dużo i żeby zrobić jasne zdjęcie to musi być dobre światło. http://www.ceneo.pl/30195198#tab=spec ten jest nawet nawet ale widzisz cena idzie automatycznie do góry. I to nie jest obiektyw markowy tylko odpowiednik canona. Czyli nie masz gwarancji że będzie idealnie współgrał z Nikonem lub Canonem. Firmowy byłby jeszcze droższy
jankosia 11:28, 05 lut 2016

Renia, obiektywu poszukujesz? Poważnie? Coś bym ci mogła podpowiedzieć jakbyś chciała