Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 22:10, 09 kwi 2015

MAD napisał(a)
Świetne zakupy! Uwielbiam pompony!

Dziękuję
Czekają je jeszcze podstrzyżyny
ren133 22:11, 09 kwi 2015

Lukas napisał(a)
Cudnaśne buksiki, również proszę o info na ich temat na priv, jeśli można

Zaraz przesyłam
ren133 22:19, 09 kwi 2015

Danucha napisał(a)
Reniu cudne te bukszpany. Ja też kupiłam, ale mojre takie biedy, że po trzy sadziłam razem. Już wykulkowane. A co dalej będzie na Twojej rabacie z bukszpanami?. Widziałam tam zaznaczony łuk, a co za nim? Napisz mi proszę namiar na tą firmę, może prowadzą sprzedaż wysyłakową

Dziękuję Danusiu
Gratuluję zakupów! A jakieś zdjęcia wkleiłaś u siebie? Mnie też czeka kulkowanie - jak ja dam sobie radę? Żeby nie wyszło gorzej niż jest
Za łukiem dalej jest już trawnik, tzn będzie.
Mam za zadanie teraz dosadzić jakąś niewysoką trawkę między kuleczki i coś kolorowego, ożywiającego całość Co Ty na to?

Namiary zaraz wyślę
szemusia 22:20, 09 kwi 2015

Ale poszalałaś Kobietko
Super zakupy i super rabatka Ci wyszła. Trawki pomiędzy to świetny pomysł. U mnie jest stipa... Ale wybór masz ogromny ...

Dziewczyny gdzies pisały, żeby bukszpany ciąć dość mocno, wtedy się ładnie zagęszczą, więc chyba nie musisz obawiać się tych postrzyżyn
polinka 22:24, 09 kwi 2015

Renia nie bój się cięcia Te buksy są tak gęste i zdrowe, że tutaj dużo strzyżenia nie będziesz miała. Można powiedzieć kosmetyczne ciachanie
ren133 22:31, 09 kwi 2015

szemusia napisał(a)
Ale poszalałaś Kobietko
Super zakupy i super rabatka Ci wyszła. Trawki pomiędzy to świetny pomysł. U mnie jest stipa... Ale wybór masz ogromny ...

Dziewczyny gdzies pisały, żeby bukszpany ciąć dość mocno, wtedy się ładnie zagęszczą, więc chyba nie musisz obawiać się tych postrzyżyn

Dziękuję za miłe słowa
Jak mówisz, że nie ma co się bać to będę ciachać
Jeśli chodzi o trawę miedzy kulki to chciałabym dać taka nie za wielką i kontrastującą z zielenią bukszpanów.
Może ktoś mi pomoże?
ren133 22:35, 09 kwi 2015

polinka napisał(a)
Renia nie bój się cięcia Te buksy są tak gęste i zdrowe, że tutaj dużo strzyżenia nie będziesz miała. Można powiedzieć kosmetyczne ciachanie

To fajnie
Dzięki za radę - czyli dużo nie ciąć i ... zrobić to w miarę szybko ... i codziennie podlewać
Dobrze wszystko spamiętałam?
Krys 23:08, 09 kwi 2015

Hakonechloa, jak u Danusi,na okladce ksiazki zapowiadanej zobacz

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4809-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-iii?page=493
polinka 12:40, 10 kwi 2015

ren133 napisał(a)

To fajnie
Dzięki za radę - czyli dużo nie ciąć i ... zrobić to w miarę szybko ... i codziennie podlewać
Dobrze wszystko spamiętałam?

Dobrze zapamiętałaś Najważniejsze podlewanie

Po cięciu możesz prysnąć jakimś środkiem grzybobójczym albo jeśli nie używasz chemii w ogrodzie to ekologiczną miksturą na grzyba.
Danucha 20:53, 10 kwi 2015

Reniu zajrzyj do mnie, potrzebuję pomocy w sprawie pewnej pakudnej studzienki. A zdjęcia kulkowania już częściowo są. Tak mnie dopadło tp kulkowanie, że nawet berberysy zza płotu powróciły do łask. Zaraz wkleję zdjęcia. I kupiłam dwa cisy i jednego dzisiaj wystożkowałam. Stożkowanie też mi się podoba