Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

jankosia 22:36, 01 kwi 2016

Renia, a nie masz skrawka ziemi gdzieś w cieniu? Na pewno masz. Tam powsadzaj te gałązki. One ci się w większej części przyjmą bo ukorzeniają się łatwo tylko długo I bez sensu pamiętać przez najbliższe dwa lata o podlewaniu pojemniczków. I też daję ukorzeniacz do zdrewniałych - tak na wszelki wypadek Ale powiem ci że moja babcia robiła obwódki z bukszpanu bez ukorzeniacza i od razu w miejscu docelowym i wszystko jej się przyjmowało bez fochów Tylko ona mega ciężką gliniastą ziemię miała to trzymała wilgoć
Powodzenia.
P.S. To ty jeszcze bukszpanów będziesz dosadzać? Gdzie? Czyżbyś znowu planowała poszerzać rabaty? No popatrz
ren133 22:37, 01 kwi 2016

polinka napisał(a)

Nie. Dzisiaj skończyłam odkurzanie Hurrra!
Cięcie planuję w następnym tygodniu?

A Ty już po czyszczeniu i cięciu? Tniesz pionowo i poziomo?

Ja przez te moje życiowe perypetie nie dałam rady z czyszczeniem ... utkwiłam tak w połowie roboty ... a wydaje mi się, ze już czas najwyższy ciąć i dać nawóz ... będę ciąć poziomo i trochę pionowo też
ren133 22:41, 01 kwi 2016

jankosia napisał(a)
Renia, a nie masz skrawka ziemi gdzieś w cieniu? Na pewno masz. Tam powsadzaj te gałązki. One ci się w większej części przyjmą bo ukorzeniają się łatwo tylko długo I bez sensu pamiętać przez najbliższe dwa lata o podlewaniu pojemniczków. I też daję ukorzeniacz do zdrewniałych - tak na wszelki wypadek Ale powiem ci że moja babcia robiła obwódki z bukszpanu bez ukorzeniacza i od razu w miejscu docelowym i wszystko jej się przyjmowało bez fochów Tylko ona mega ciężką gliniastą ziemię miała to trzymała wilgoć
Powodzenia.
P.S. To ty jeszcze bukszpanów będziesz dosadzać? Gdzie? Czyżbyś znowu planowała poszerzać rabaty? No popatrz

Dzięki za rady
Nie będę poszerzać rabat ale ... jak ukorzenianie się powiedzie to coś się wymyśli
Krys 23:07, 01 kwi 2016

Renia szmaragdy sa kwasnolubne,serby nie.ja torf kwasny kupuje na Mickiewicza wieelkie wory nie pamietam ile litrow,jeden Ci wystarczy ,a bukszpany Jankosia wyjasnila,ja tez tak robie

O Any trzeba zapytac o runianke bo kwitnac u mnie zaczela a chcialam Ci troche dac tylko czy teraz mozna przesadzac ?
Malgosik 23:07, 01 kwi 2016

Krys napisał(a)

Pinivit,florowit,zelazo razem 2 cm w szklance na 10 l wody pryskac rodki i ziemie pod nimi ,ale Ty Renia niczym w tym roku nie nawoz to na przyszly rok

Co to znaczy 2 cm w szklance?
Żelazo w płynie?
3 płyny o równych proporcjach na wysokości 2 cm?
I to na 1 krzak?
jankosia 23:13, 01 kwi 2016

Ten torf z Mickieeicza... po 250 litrów jest- takie kostki duże na których ja sobie siadam często przy warzywniku On jest dobry bo tanio wychodzi, ale tak naprawdę nie jest dobry. Ja go kupuję do większych powierzchni i ściółkowania. Do różaneczników kupowałam lepszy, bardziej włóknisty, wysoki. On ładnie trzyma wilgoć. Ten w dużych worach jest przy nim jak pył Pisałam ci już Renia który torf z tego naszego sklepu jest dobry, pamiętasz?
Krys 23:15, 01 kwi 2016

Malgosik napisał(a)

Co to znaczy 2 cm w szklance?
Żelazo w płynie?
3 płyny o równych proporcjach na wysokości 2 cm?
I to na 1 krzak?

Mozesz w rownych,albo jak przepis mowi na 10l wody to na kilka krzekow starczy do pryskania a nie podlewania !
Krys 23:16, 01 kwi 2016

jankosia napisał(a)
Ten torf z Mickieeicza... po 250 litrów jest- takie kostki duże na których ja sobie siadam często przy warzywniku On jest dobry bo tanio wychodzi, ale tak naprawdę nie jest dobry. Ja go kupuję do większych powierzchni i ściółkowania. Do różaneczników kupowałam lepszy, bardziej włóknisty, wysoki. On ładnie trzyma wilgoć. Ten w dużych worach jest przy nim jak pył Pisałam ci już Renia który torf z tego naszego sklepu jest dobry, pamiętasz?

Monika to podaj ktory jest lepszy i gdzie ?
jankosia 23:23, 01 kwi 2016

Krys napisał(a)

Monika to podaj ktory jest lepszy i gdzie ?

Zaraz ci napiszę... Chociaż tobie już też mówiłam Sklerotyczka Notesik ci kupię następnym razem... zamiast kwiatka
Madzenka 07:57, 02 kwi 2016

Trudno za tobą nadążyć
Krys runiankę ciachaj i przesadzaj, nic jej nie bedzie.