Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Luteczka 08:15, 02 kwi 2016

Reniu, zaglądam i pozdrawiam
Krys 08:56, 02 kwi 2016

Madzenka napisał(a)
Trudno za tobą nadążyć
Krys runiankę ciachaj i przesadzaj, nic jej nie bedzie.

Dzięki Madzenka Renia to przybywaj po runiankę
ren133 09:21, 02 kwi 2016

Krys napisał(a)
Renia szmaragdy sa kwasnolubne,serby nie.ja torf kwasny kupuje na Mickiewicza wieelkie wory nie pamietam ile litrow,jeden Ci wystarczy ,a bukszpany Jankosia wyjasnila,ja tez tak robie

O Any trzeba zapytac o runianke bo kwitnac u mnie zaczela a chcialam Ci troche dac tylko czy teraz mozna przesadzac ?

No widzisz a ostatnio pani z Mickiewicza przekonywała mnie, że nie można im zakwaszać bardzo gleby (zrozumiałam, że ziemia powinna byc taka jak dla bukszpanów)... będę dzisiaj tam to kupię torf dla rodków i ukorzeniacz. Dokupiłam tez jednego graba ... dam go pomiedzy te dwa co już rosną i może spróbuję wsadzić przy nim te bukszpaniki ... może się uda? Z runianką możemy poczekać Ana pisala, ze nie tnie runianki tylko czasami jak ramy nie trzyma to ciacha
ren133 09:22, 02 kwi 2016

jankosia napisał(a)
Ten torf z Mickieeicza... po 250 litrów jest- takie kostki duże na których ja sobie siadam często przy warzywniku On jest dobry bo tanio wychodzi, ale tak naprawdę nie jest dobry. Ja go kupuję do większych powierzchni i ściółkowania. Do różaneczników kupowałam lepszy, bardziej włóknisty, wysoki. On ładnie trzyma wilgoć. Ten w dużych worach jest przy nim jak pył Pisałam ci już Renia który torf z tego naszego sklepu jest dobry, pamiętasz?

Nie
ren133 09:31, 02 kwi 2016

jankosia napisał(a)

Zaraz ci napiszę... Chociaż tobie już też mówiłam Sklerotyczka Notesik ci kupię następnym razem... zamiast kwiatka

To dla mnie też notesik poproszę
ren133 09:38, 02 kwi 2016

Madzenka napisał(a)
Trudno za tobą nadążyć
Krys runiankę ciachaj i przesadzaj, nic jej nie bedzie.

Marzenko nic wielkiego sie nie dzieje - wygrabiłam trawnik a teraz zastanawiam sie co mu zaaplikować obsadziłam donice i kupiłam 3 rodki i tyle Pozdrawiam i miłej pracy życzę w dzisiejszy słoneczny dzień
ren133 09:40, 02 kwi 2016

Luteczka napisał(a)
Reniu, zaglądam i pozdrawiam

Ewa ja zaraz wybywam po torf i ukorzeniacz i może jeszcze jedną wielodoniczkę kupię bo ... braklo mi miejsca na stipę, którą zaczęłam pikować ... i biorę się ostro do pracy w ogrodzie tym bardziej, ze piekne słońce dziś jest Miłej pracy
ren133 09:40, 02 kwi 2016

Krys napisał(a)

Dzięki Madzenka Renia to przybywaj po runiankę

ale co będziesz cięła czy tak zrobimy jak ostatnio?
Krys 09:47, 02 kwi 2016

ren133 napisał(a)

ale co będziesz cięła czy tak zrobimy jak ostatnio?

Przesadzimy cale kepy juz sie ladnie rozmnozyla i jest poukrywana pomiedzy serbami czy szmaragdami zmykam do ogrodu mam dzisiaj opoznienie ,pospalam dzwon jakbys dzisiaj przyjechala czy jutro albo kiedy tam chcesz
ren133 09:49, 02 kwi 2016

Krys napisał(a)

Przesadzimy cale kepy juz sie ladnie rozmnozyla i jest poukrywana pomiedzy serbami czy szmaragdami zmykam do ogrodu mam dzisiaj opoznienie ,pospalam dzwon jakbys dzisiaj przyjechala czy jutro albo kiedy tam chcesz

Dobrze ja już się zbieram do ogrodniczego nie wiem w końcu jaki ten torf trzeba kupić