Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tysiąc radości i utrapień

Tysiąc radości i utrapień

mirkaka 06:56, 04 kwi 2016

Ślicznie, Twoje zdjęcia jak zwykle boskie Co tam działasz , pochwal się
Joasiu kiedy wystawiać chryzantemy do ogrodu?
Bogdzia 07:03, 04 kwi 2016

No to u Ciebie kolorek cieszy juz oczy. Moje forsycje jeszcze nie zamierzaja kwitnąc. Pierwiosnki dziel to bedą lepiej rosnąc a przy okazji bedziesz więcej miała.Miłego dnia.
jona 07:09, 04 kwi 2016

mirkaka napisał(a)
Ślicznie, Twoje zdjęcia jak zwykle boskie Co tam działasz , pochwal się
Joasiu kiedy wystawiać chryzantemy do ogrodu?

W skrócie to tak:
- opieliłam
- wytyczyłam warzywnik i posiałam szpinak, marchewkę, sałatę, rzodkiewkę i posadziłam cebulę i czosnek
- róże rozkopczykowałam i przycięłam
- prysnęłam miedzianem
W najbliższym czasie czeka mnie wertykulacja trawy i nawożenie.

Chryzantemy wystawiam do hartowania razem z innymi sadzonkami, bo stoją na jednej palecie. Pewnie na stałe na dwór pójdą wtedy, gdy wystawię na balkon pelargonie. Do gruntu raczej ich nie wysadzę, bo mi szkoda miejsca, będą w donicach i jesienią ustawię je na rabatach
Kasya 07:27, 04 kwi 2016

Zaraz idę sadzić cebulę i szpinak bo znowu zapomnę
jona 07:29, 04 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)
No to u Ciebie kolorek cieszy juz oczy. Moje forsycje jeszcze nie zamierzaja kwitnąc. Pierwiosnki dziel to bedą lepiej rosnąc a przy okazji bedziesz więcej miała.Miłego dnia.

Kolorki na wiosnę zawsze cieszą , nawet tych, co do robót ogrodowych serca zupełnie nie mają.
Pierwiosnki podzielę po kwitnieniu. Każda rada w ich sprawie cenna, bo zaczynam dopiero pierwiosnkowanie .
Kawa 08:11, 04 kwi 2016

śliczna wiosna
wszystkie kolorki tak cieszą
Gocha 09:30, 04 kwi 2016

Joasiu ślicznie u Ciebie kwitną już kwiatki. Moje szafirki jeszcze nie wystawiły kwiatków z ziemi. Bardzo dużo już zrobiłaś.Ja nic jeszcze nie siałam w ogrodzie ani nie posadziłam cebuli czy czosnku. Niestety jakoś tak mi zeszło i nie posiałam nawet w domu papryki i pomidorów a teraz to juz chyba nie ma sensu. Nasiona zostawię na przyszły rok a w tym kupię na targu sadzonek kilka i też będzie dobrze.Pozdrowienia na początek tygodnia
11:26, 04 kwi 2016
jona napisał(a)

Coś mi natchnienia brak do robienia zdjęć. Jak wychodzę do ogrodu to się biorę za jakieś prace, a końca tych nie widać. Dziś w ogródku nie pracowałam i miałam chwilę na fotografowanie

ślicznie u Ciebie dużo złotego koloru,dużo słońca
a to ujęcie dla mnie wręcz magiczne
ślicznie równiutko tu wyglada krawedż trawnika
renatamama3 11:30, 04 kwi 2016

Żółty ,wiosną chyba najpiękniejszy ,najbardziej daje po oczach przy tej szarzyźnie ,generalnie cieszy każdy kwiat ,ale żółty najbardziej ,bynajmniej mnie ,u mnie też czeka wertykulacja z tym ,że jak już nawóz rozsypałam .pozdrawiam
gobasia 11:40, 04 kwi 2016

Właśnie,wiosna to chyba najpiekiejsza pora roku....cieszy każdy kwiatek,każdy listek.Ja wiosną najbardziej lubię sezon tulipanowy

Piękny masz trawnik taki zieloniutki,zdjęcia cudne.Joasiu moja brunera przezyła,już ma pączki.Teraz codziennie oglądam lawendę,ale suche badyle