Kwiaty fuksji kojarzą mi się z baletnicami, masz sporo tych tancerek i takie różnorodne!
Gaurę u Ciebie dojrzałam, rozsiewa się?
A poza tym masz hortensję podobną do mojej, wiesz jaka to odmiana? Tardiva może?
Pozdrawiam, Asiu.
Asiu wstawiłam u siebie zdjęcia roślin z nasionek od Ciebie - maleńkie bo bardzo późno wysiane a jeszcze później posadzone do gruntu i w doniczkach się męczyły - ale zakwitną wszystkie
Jestem pod wrażeniem jak sobie radzisz z fuksjami, mnie się wydaję ,że u mnie fuksje już na mój widok giną w oczach . Widocznie jeszcze nie dorosłam do ich uprawiania. Ale za to doczekałam się dwóch super oleandrów. Już drugi rok są ze mną i cały czas kwitną, a kiedyś też nie chciały mi rosnąć.
Też mam skojarzenia fuksji z baletnicami
Gaurę mam drugi rok dopiero, ale rozsiała się jak szalona. Jeden krzaczek dodatkowo przezimował .
Niestety nie znam nazwy tej hortensji. Trudno mi u hortensji wychwycić charakterystyczne cechy i dojść jak się nazywają (nazwy z metek okazały się w kilku przypadkach błędne). Poddałam się i już nie przeprowadzam śledztwa w celu ustalenia nazw moich hortensji