Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tysiąc radości i utrapień

Tysiąc radości i utrapień

frezja 15:55, 12 maj 2015

no...ja też namawiam)pomyśl kobieto)
jona 15:55, 12 maj 2015

Myśle o tym odgrodzeniu jakiś czas. Momentami tak intensywnie, że zaczynam miec dosyć. Obecnie zastanawiam się na jabłoniami prowadzonymi w szpalerze i ciętymi w literę U lub wachlarz.
Odgrodzenie i tak trochę iluzoryczne, bo z okien domu widać co się u sąsiada dzieje. Musiałoby być ogrodzenie chyba na 3 metry wysokie lub wysokie drzewa.
frezja 16:01, 12 maj 2015

To,że widać z okien..no trudno;też tak mam ze składowanym drzewem u sąsiada stolarza;okrywam się z każdej strony aby nie widzieć.Częściowo mi się udaje..potem część ogrodzenia zajmie winogron i wtedy nie muszę widzieć tego,czego nie chcę.Trochę Cię rozumiem,że siedząć przed domem masz jego na oku(albo On Ciebie),dlatego też kwietnik lub pergola da radę.
frezja 16:01, 12 maj 2015

jak ładne drzewka ..czemu nie..
ryska 19:34, 12 maj 2015

Joasiu, przejrzałam cały Twój wątek i widzę, że wrażliwa z Ciebie duszyczka, cieszysz się z każdego kwiatka, żabki, biedronki tak jak ja
Pozdrawiam Cię serdecznie i będę zaglądać
jona 22:05, 12 maj 2015

frezja napisał(a)
To,że widać z okien..no trudno;też tak mam ze składowanym drzewem u sąsiada stolarza;okrywam się z każdej strony aby nie widzieć.Częściowo mi się udaje..potem część ogrodzenia zajmie winogron i wtedy nie muszę widzieć tego,czego nie chcę.Trochę Cię rozumiem,że siedząć przed domem masz jego na oku(albo On Ciebie),dlatego też kwietnik lub pergola da radę.

U mnie też rośnie winogron i dość skutecznie zakrywa placyk ze stołem Mam chytry plan . Jabłonie, póki małe posadzę w dużych donicach i będę formować. Jak trochę uformuję pójdą do gruntu. Jeżeli wszystko będzie się działo powoli, to może sąsiad przełknie.
Chyba, że zmieni mi się koncepcja. Mam czas na myślenie do jesieni, bo wtedy będzie wybór drzewek. Dobrze jest mieć czas na przemyślenia i ewentualne zmiany
jona 22:17, 12 maj 2015

ryska napisał(a)
Joasiu, przejrzałam cały Twój wątek i widzę, że wrażliwa z Ciebie duszyczka, cieszysz się z każdego kwiatka, żabki, biedronki tak jak ja
Pozdrawiam Cię serdecznie i będę zaglądać

Witaj Renato . Wrażliwcom czasem ciężko, bo czują za dużo. Ma to oczywiście swoje plusy i jakoś idzie żyć
frezja 22:17, 12 maj 2015

Planujesz widzę bardzo rozsądnie,bo ja to jestem w gorącej wodzie kąpana..już to ma być i juża swoją drogą za bardzo nie przejmuj się sąsiadem..wolnośc Tomku w swoim domku.Nie 'wadzisz" mu w niczym to czego on chce..ale są ludzie i ludziska.Nie zazdroszczę...
jona 23:41, 12 maj 2015

Z rozsądkiem to różnie u mnie bywa. Ja raczej też z tych niecierpliwych. Tutaj w grę wchodzą jeszcze inne rzeczy. Przy ogrodzeniu rosną borówki, mają dużo kwiatków, więc liczę na owoce. Szkoda teraz robić rewolucje i rezygnować z takich pyszności
GorAna 23:52, 12 maj 2015

Joasiu, ależ ładnie teraz wygląda ta rabata....pracuś z Ciebie
Pozdrawiam