Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 18:21, 19 kwi 2015

Rozłożyłam korę na rabatce wzdłuż rugosy. Wcześniej wzruszyłam na niej ziemię i wyrwałam parę chwastów tamże. Sporo tam miejsca - jeszcze, akurat pod pomidorki koktajlowe w tym sezonie Na koniec podlałam całość. Od razu lepiej.
W plecach maciupkich serbów rozstawiłam 2 mini folie (przytargałam kiedyś z UK), niech się grzeje miejsce pod papryki sztuk 10. Po 5 na tunelik. Na razie dobrze im na parapecie, jeszcze ze 2 tygodnie - co najmniej - pewnie je potrzymam, żeby urosły jak największe.

Podlałam pozostałe rabatki na tyłach - te których nie podlałam wczoraj wieczorem. Wiatr zimny strasznie, bez puchówki i grubych rękawic nie da rady. A niby słonko wychodzi zza chmur co jakiś czas...

Młoda ciągle 37, mam nadzieję na spokojną nockę
Rench 21:04, 19 kwi 2015

popcorn napisał(a)
Żonkile + pędzony rabarbar
[img
Buksy i róże dają czadu

Hiacynty i największy ciemiernik:

Jak Tyś się w tym chodaku zmieściła kiedyś ?
Gardener27 21:15, 19 kwi 2015

Piękna wiosna u Ciebie Ilość cebulowych imponuje a to przecież dopiero początek Podobają mi się te kolorowe rabaty na pierwszych zdjęciach jakie umieściłaś podczas zakładania wątku
Margarete 23:25, 19 kwi 2015

popcorn napisał(a)
kurde jaka paskudna ta trawa, wcale nie ruszyła jeszcze, w tydzień się nie wyrobi

No ja nie wiem jak ta trawa śmie....my przyjedziemy z wizytą a ona taka niewyjściowa....
Coś ty Karola nie stresuj i siebie i trawy.....i tak będzie fajnie że się spotkamy, pogadamy, z niektórymi dopiero poznamy
Ciesze sie na to spotkanie ... a ty nie szykuj za dużo bo nie zjemy.......
p.s. widziałam ze ci obrodziło.....w szklarenki i parapety
Buźka!
popcorn 07:33, 20 kwi 2015

Renia, rozmiar 37, około hehe
Przemek, rabaty ubiegłoroczne, w tym roku czekamy dopiero na tulipany. Już za chwileczkę, już za momencik
Małgosiu, prawda? Paskudne trawsko No pewnie że będzie fajnie, trawa jaka jest każdy widzi, przeżyję chyba szklarenek i parapetów w tym roku dostatek hehe

miłego dnia i tygodnia!

Młoda ciągle gorączkuje, albo to 3dniowa wirusówka, albo szykuje się jednak antybiotyk
Juzia 08:13, 20 kwi 2015

I moja z gorączką od wieczora
popcorn 08:21, 20 kwi 2015

Młoda 3ci dzień, co nie jest normalne:/ ech...
trzymajcie się! mogłoby się wreszcie zrobić ciepło...

pozdrawiam!
MAD 10:02, 20 kwi 2015

Obejrzałam sobie Twoją wiosnę. Piękne hiacynty i ciemierniki. Do tego butka pewnie bym rojniki zapakowała...
Zdrówka dla córy!
popcorn 10:04, 20 kwi 2015

Nie mam rojników.. ale pomysł świetny, dzięki Młoda bajki ogląda.. 3cią dobę, na nic innego nie ma energii
popcorn 13:55, 20 kwi 2015

Bosz, ale wieje! Pergole mi latają po ogródku, róży kawałek wyłamało (bo przymocowałam ją do pergoli).. ech. Tunele pod paprykę pozbierałam, ale się nastały Gdybym posadziła już tę paprykę, byłabym mega zła.
Liście nowo sadzonych lilii martagonów wymordowane, nakryłam szklanymi kloszami. Mam nadzieję się nie zaparzą, bo słonko daje czasu.. ale zimno! brr.
czekamy na lepszą pogodę, zapowiadam ładną na sobotę!!