Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Milka 08:34, 02 maj 2015

Ale kot lobuz, choc taki piekny, bo stipa tez super spotkanie, realcje obejrzałam
Nikita 08:47, 02 maj 2015

Carola, a nie masz fotki tej hosty z ubiegłego roku? Poszukaj...na pewno gdzieś się załapała na jakieś zdjęcie.

Przed chwilką dostałam sadzonki pomidorków koktajlowych...
Ja zupełnie warzywna nie jestem...Carola na pomoc!!! Co mam z tym zrobić???
Rozsadzić?...Uszczypnąć wierzchołki?...Podeprzeć jakimiś patyczkami, żeby wiatr, deszcz nie połamał?

Madzenka 09:09, 02 maj 2015

Hi hi wesoło tu mimo choroby
popcorn 10:07, 02 maj 2015

Irenko, super było
Magda, szukam! Nie panikuj. Koktajlowe możesz przy okazji pobytu na działce posadzić to tu to tam (nad żurawkami, niskimi trawkami np), w miejscu słonecznym większą część dnia. Jesienią wyrwiesz, a cale lato będziesz miała własne male pomidorki Posadź głęboko, pod pierwsze liście, podlej i jak Ci się chce przywiąż do patyczka. i juz

Madzen, już jest git Słaba jestem i trawa musi poczekać z koszeniem, ale już nie leżę płasko
popcorn 10:13, 02 maj 2015

Kolejna fotka z serii tak bylo
ech
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/LCKx8VdYlRXbOwEX6X.jpg
Anita1978 16:32, 02 maj 2015

Ale gwar u ciebie! I chora byłaś , nie wiedziałam, zdrowiej!
Podróż na 2016 super! Już widzę cię oczyma wyobraźni, z plecakiem i aparatem! Córkę zabierasz? Podaj link do strony z biletami lotniczymi
popcorn 20:29, 02 maj 2015

Anito, to czartery od Rainbow, byliśmy z nimi już w Tajlandii/Kambodży 2 lata temu. Tak, z Młodą lecimy.
http://http://biletyczarterowe.rainbowtours.pl/

jeszcze słaba jestem, dzisiaj nie ogródkowałam tylko znowu kawkowałam i grilowałam ale może jutro coś zrobię. w Każdym razie do LM po olej do kosiarki się wybieram.

pozdrawiam!
popcorn 08:24, 03 maj 2015

Hmm, wymyśliłam zakup oleju do kosiarki dzisiaj, bo mi się już wczoraj nie chciało jechać.. a tu zonk, zapomniałam ze 3ci maja i wolne no trudno, trawa musi poczekać znowu parę dni, ech.
Zamierzam za to posadzić pomidory koktajlowe na rabatkach, jak co roku I chyba paprykę przeprowadzę już do moich mini tunelików? hmm... na razie cudne słońce, czekam na wzrost temperatury i wybywam do ogródka.

Wczoraj był rano pan, może w końcu ktoś zespawa mi pergole pod winorośle i drugą przy garażu pod wisterię. I zamierzam jednak powalczyć o zagospodarowanie kawałka za płotem, z tunelem pod pomidory i.. kurnikiem! 10 kurek od Kasi lub Krysi kupię, może będą miały kurczaczki ale wypas!
Tylko muszę porozmawiać z właścicielem tego kawałka żeby nam za przeorał i zabronował, a pan od pergoli powykopuje klony samosiejki z korzeniami (a chociaż z większością). I ogrodzi mi to siatką leśną, żeby koszty ograniczyć. mmm
Kasya 09:21, 03 maj 2015

Naprawdę chcesz mieć kurnik ??
A ile powierzchni potrzeba dla kur ?
KasiaWB 09:50, 03 maj 2015

ale fajne spotkanie mieliście pozdrawiam uczestników
widzę, że temat kurek powraca
Serdecznie pozdrawiam i zdrówka życzę