Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

jankosia 16:01, 03 maj 2015

Tu liście nie są problemem ale ich rozmiar już Większość już pociachana. Siekiera i piła czyli wiosenny podział traw
popcorn 17:26, 03 maj 2015

Monika, Cabaret by się zmieścił, potem bym go dzieliła. Ale trudno, nie jest mi pisany... chociaż do trzech razy sztuka, podobno... ech
I co, obetniesz te liście? Jakoś to dla mnie straszne jest hehe

Ja też podziałałam trochę 3-cio majowo Olej do kosiarek dała mi koleżanka, bo okazało się że ma nowy dodatkowy M wymienił olej, trawę skosiłam - zajmuje mi to teraz 15-20 minut No i nawet teraz jakoś wygląda, nawóz od Nikity zaczął działać

Prócz tego podzieliłam żurawki - młode posadziłam w rzędzie na rabacie za domem z żurawkową obwódką. Z obwódki zostały dziury, bo kilka wykopałam i rozdałam. Te duże żurawy ciachnęłam na pół i posadziłam przy tarasie, a stamtąd małe przeniosłam i posadziłam w miejsce starych. Wywaliłam zeschniętą aronię na ognisko, nie przetrwała karczowania ubiegłorocznego. W jej miejsce ustawiłam - w rzędzie za płotem - ostatnią skrzynkę z garażu. Napełniłam ją kompostem wymieszanym z ziemią i posadziłam pomidory z parapetu.
Posadziłam też tu i ówdzie cukinie - w dziury pod nie wrzucałam po pół wiaderka obornika. Dlatego nie zostało mi już go wiele pod pomidory.. mam nadzieję kompost im wystarczy. Całość podlałam przed chwilą.
Kasya 17:43, 03 maj 2015

juz posadzilas pomidory ?
hartowalas je ?
nic nie pokazujesz tych warzywek...ech...
jankosia 17:46, 03 maj 2015

A zdjęcia gdzie?
Ta karpa która poszła z powrotem do gruntu ocaliła większość liści. Tym co poszły do doniczek obcięłam 1/3 . Musiałam bo przecież żeby mi to gdziekolwiek weszło musiałam też ciachnąć nieco korzeni. Myślę że to było optymalne rozwiązanie ale pożyjemy zobaczymy

Karola a nie boisz się o pomidory? Mogą być jeszcze przymrozki
popcorn 20:00, 03 maj 2015

Kasiu, ja sadzę zwykle w weekend majowy, już mi ich żal na tym parapecie Potem ew. latam z włókniną, w okolicach 15go Chora byłam, to nie pokazywałam nacykałam przed chwilą, ale najpierw Młoda do wanny, a potem przyjemności typu Ogrodowisko
Hartowałam część, w szklarence były parę dni - otwieranej na dzień, zamykanej na noc. Tych do skrzynki nie hartowałam, bo były w multipalecie - takie knypki, że ledwo im łebki widać po posadzeniu w skrzynce

Monika, zrobiłam, wrzucę, część jeszcze dzisiaj Jak będą przymrozki, to będę latać z kloszami i włókniną Papryki jeszcze nie posadziłam, zaczyna kwitnąć na parapecie
Pewnie z miskantem to optymalne rozwiązanie. Tego variegatusa dzieliłaś?

pozdrawiam!!

popcorn 20:19, 03 maj 2015

Będzie jedzonko, na razie kwitnie Jabłonka, porzeczka czarna, grusza, truskawki, bób rośnie, agrest.

Kasya 20:20, 03 maj 2015

popcorn napisał(a)
Kasiu, ja sadzę zwykle w weekend majowy, już mi ich żal na tym parapecie Potem ew. latam z włókniną, w okolicach 15go Chora byłam, to nie pokazywałam nacykałam przed chwilą, ale najpierw Młoda do wanny, a potem przyjemności typu Ogrodowisko
Hartowałam część, w szklarence były parę dni - otwieranej na dzień, zamykanej na noc. Tych do skrzynki nie hartowałam, bo były w multipalecie - takie knypki, że ledwo im łebki widać po posadzeniu w skrzynce

dobrze..czekam na fotki

ja posadzilam selerki kolendrę i natkę ale tez nie mam fotek
popcorn 20:20, 03 maj 2015

Przed domem:

popcorn 20:22, 03 maj 2015

Tulipankowo, na końcu fiołki w kropki dla Bogdzi:

popcorn 20:23, 03 maj 2015

Pod czereśnią - fajnie, jednak, tylko więcej tulipków i gęściej niezapominajek muszę dosadzić