Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Kasya 21:09, 04 maj 2015

Karola, ale myslisz ze to estragon jak nie ma smaku i zapachu ? jak pachnie twoj ?
Ja nie wiem jak powinien estragon
Edyta10 21:29, 04 maj 2015

Karola ładne te ciemne tulipanki a klon no cóż - piękny i jeszcze taki duży...
Bogdzia 21:46, 04 maj 2015

popcorn napisał(a)
Zrobię zdjęcie, bo na takich ogólnych to nie widać, sam busz Zwykły pagodowy, nie variegata. Twojego flaviramea będę cięła, posadziłam w takim miejscu że nie ma szans na spokojny wzrost, mam nadzieję go utrzymać w ryzach bo ciasno tam, sama wiesz

Ja mam dereń pagodowy variegata ale od trzech lat nic nie urósł , prawde mówiąc miejsce ma byle jakie .Monia ma dzis imieniny i nie ma jej gdzie zyczeń złożyc.Myśle że do Ciebie najprędzej zajrzy wiec buziaki zostawiam.
Mala_Mi 22:42, 04 maj 2015

Zaglądam dziś tu i tam... kawałek relacji spotkaniowej obejrzałam
jankosia 23:10, 04 maj 2015

Bogdzia napisał(a)

Ja mam dereń pagodowy variegata ale od trzech lat nic nie urósł , prawde mówiąc miejsce ma byle jakie .Monia ma dzis imieniny i nie ma jej gdzie zyczeń złożyc.Myśle że do Ciebie najprędzej zajrzy wiec buziaki zostawiam.

Też mam odmianę variegata i uwielbiam go, czekam aż będzie taki jak w Wojsławicach. Mój przez dwa lata stał w miejscu ale jak już ruszył to naprawdę z kopyta.
Nikita 01:43, 05 maj 2015

Wszystkim daję "cynk", że są u mnie w wątku zdjęcia z piątkowego spotkania autorstwa jankosi...ale ty już chyba widziałaś, bo byłaś u mnie
Madzenka 06:57, 05 maj 2015

Karola jaka to odmina klonika? Czy to Orange dream? Bo jesli taki duuuuy mój urosnie to bede musiała go przesadzic.....

Ps. Rabara z umbrami świetna!
popcorn 07:27, 05 maj 2015

Kasiu, mój to wyciągnięte 10 cm siewki leżące na parapecie Nie wiem jak powinien pachnieć esrragon, słabo używam suszonego i nie mam w domu.

Edyto, ciemne tulipki powinny mieć 2x większe kwiaty.. w tym roku spróbuję je wykopać, wysuszyć i posadzę ponownie we wrześniu.Klonik rośnie u mnie z 5 lat już, to najstarsze drzewko, urósł w międzyczasie, ale super bo bez okrywania i cudowania przetrwał 2 naprawdę ostre zimy.

Bożenko, pokażesz u siebie tego derenia? Jestem ciekawa jak duży urośnie?

Aniu, pozdrawiam!

Monika, on pod domem rośnie? Cudny (ale u mnie nie może być taki wielki!!

Magda, już widziałam. Kilka razy mmm

Madżen, kupiony jako klon palmowy, więc nie wiem jaka konkretnie odmiana, kiedyś porównywałam pokrój i listki i chyba go zidentyfikowałam, ale nie pamiętam..
Umbry są fajne

miłego dnia!
popcorn 12:44, 05 maj 2015

Kurcze jaka pogoda! Gdyby nie zbliżające się targi, nowy katalog nad którym pracuję i ogrom innej pracy, to bym wzięła urlop żeby posiedzieć na leżaczku i pogapić się na tulipanki ech!

po południu nadrobię, z tym że czasu na gapienie się to ja nie mam...
miłego
Joaska 13:14, 05 maj 2015

Karola, umbry w żwirku śliczne .... szkoda że ja swoje zamordowałam w doniczkach .... i chyba się nie odważę na kolejny zakup ...