Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

bacowa 07:23, 04 maj 2015

Karola czym sypałaś trawnik, podaj nazwę nawozu.
popcorn 08:09, 04 maj 2015

Moniko, mój ogródek jest jednoosobowy, a już w ogóle jak podjazd zastawiony i więcej niż 1 osoba na trawniku to ścisk i tłok hehe
Pagodowy ma może z metr i nie widać go na rabacie, po prostu Liczę że jak urośnie to jego pokrój będzie się wyróżniał - szkoda że na tle ściany domu, a nie ekranu z cisa np, no ale...

Ewo, Magda/Nikita kupowała dla nas ten nawóz, to polecany Hydrocomplex (teraz nowa nazwa - Yara Mila Complex). Nawóz ogólny, Dziewczyny sypią nim trawę, to i ja Chyba działa
jankosia 08:23, 04 maj 2015

Przeszukałam jeszcze raz i tego pagodowego nie widzę. Masz czysty gatunek czy variegata może? To chyba mój ulubiony dereń Patrzę tylko na niego z niepokojem bo 30 cm od rusztowania stoi. A tego flaviramea ode mnie to ciachaj co roku na jednej wysokości to będzie miał zawsze ładny kształt i intensywnie wybarwione pędy

A powiedz jeszcze co robisz że masz takie zdrowe jabłonki? Byłam wczoraj oglądać moje i końcówki pozwijane pajęczynką Podejrzewam zwojówkę tym razem. Jakieś ekologiczne sposoby na to dziadostwo? No może być coś innego, ale o tej porze roku to chyba zwojówka. Że też nie mam lasu bukowego w miejscu sadu wrrr
popcorn 08:36, 04 maj 2015

Zrobię zdjęcie, bo na takich ogólnych to nie widać, sam busz Zwykły pagodowy, nie variegata. Twojego flaviramea będę cięła, posadziłam w takim miejscu że nie ma szans na spokojny wzrost, mam nadzieję go utrzymać w ryzach bo ciasno tam, sama wiesz

Nic nie robię z jabłonkami... chyba trafiły mi się zdrowe odmiany (James Grieve i Szampion). Czasem jabłka robaczywe, więc w międzyczasie owocówka jabłkóweczka czy coś, ale jakoś z tym żyję Las bukowy? mmm Sadź!
Tess 09:29, 04 maj 2015

Karola, ostatni raz pytam. Więcej nie będę.
Kcesz czy masz już?
popcorn 09:30, 04 maj 2015

Tesia! Mam już! Dziękuję, naprawdę!! Że o mnie pomyślałaś i za szczere chęci
Buziole!!!
popcorn 20:20, 04 maj 2015

Zmęczyłam się. Bardzo się lubię zmęczyć ogródkowo.

Wkopałam pergole 3 i obsadziłam je fasolą tyczną. Jeszcze 2 w garażu, ale miejsca na nie brak :/ Wypieliłam kawałek za czereśnią i wysadziłam tam zimowane na parapecie werbeny, paskiem wzdłuż płotu, przed żywopłotem cisowym. Wysiałam ogórki do doniczek na razie, bo miejsca na nie nie mam. Zastanawiam się gdzie posadzić papryki. Miejsce mam, ale tuneliki foliowe do d... ze 2x już je wiatr zerwał, dobrze że nie było w nich sadzonek...
niby nic, ale ledwo żyję
Pszczelarnia 20:26, 04 maj 2015

Kuklik? Coś pięknego! Poproszę o wszytskie dane o nim.

Flaviramea to jedak radzę co 3 lata do pnia ścinać i ciachać odrosty. Poza tym same dzikie piękno!
popcorn 20:29, 04 maj 2015

Ewo, nie mam danych, jest bezobsługowy, krótko kwitnie, ale cudny jest! Widziałam zdjęcia gdzieś z Angli, gdzie był 2x wyższy niż u mnie.
Dereń od Jankosi posadziłam tak by nie miał szans się specjalnie rozrastać, przed nim nowe ciemierniki - zerżnięte od Ciebie

pozdrawiam!
Kasya 20:57, 04 maj 2015

Karola wrzucilam fotke mojego estragonu mutanta