Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 13:49, 06 lip 2015

Dzisiaj obowiązkowo podlewam zapłocie. Runianka pod cisami leży na płasko po tych upałach i słońcu
niby się ciut zachmurzyło, nawet przed południem ze 2 krople spadły...
czekam na więcej
ren133 13:59, 06 lip 2015

popcorn napisał(a)
Dzisiaj obowiązkowo podlewam zapłocie. Runianka pod cisami leży na płasko po tych upałach i słońcu
niby się ciut zachmurzyło, nawet przed południem ze 2 krople spadły...
czekam na więcej

A wyobraź sobie moją sadzoną w piątek (od Krysi)

PS Wczoraj wylegiwałam się nad wodą w Skorzęcinie
popcorn 14:12, 06 lip 2015

noo, fajnie! Muszę zobaczyć gdzie to pojechaliście
Runianka.. średnio
popcorn 20:41, 06 lip 2015

Podlałam "przody". Ścięłam przekwitłą kocimiętkę i bodziszki spod róż "na przedzie". Wywalę chyba stamtąd bodziszki w ogóle, bo mimo tego że nieźle sobie radzą w tych suchych warunkach, to za wysokie są i różom do połowy sięgają. Tylko co mogłoby je zastąpić - by zbyt często nie być narażonym na pokłucie??

Zaczęłam wycinanie mozgi z granicy, ale nie skończyłam - zajmę się tym jutro. Obrałam największy krzak czarnej porzeczki, bo przez te upały dojrzałe owoce zaczęły opadać. Jutro przerobię je na dżemik, tylko dżemix muszę kupić.
Wywiozłam kopiastą taczkę chabazi do kompostownika. Pogadałam z sąsiadką, tą z którą anektujemy zapłocie oni już praktycznie ogarnęli robotę tam. Pościnali drzewka już dawno temu, są na kupie gotowej do spalenia. Dzisiaj sąsiadka pokosiła kosiarką trawska i zrobiło się suche, łyse pole. Kawał działki! A u nas busz muszę się uśmiechnąć do M... ech.
popcorn 11:50, 07 lip 2015

Buszu tylko kawałek, wczorajszego, bo mi padły baterie. Dzisiaj na wieczór w planie zbieranie (dalsze) czarnej porzeczki i dżemiki.

Krzyśki się kończą główkowate zaczynają

Granica z sąsiadami - cisy rosną, werbenka ubiegłoroczna kwitnie (ta z doniczek trzymanych w domu)
popcorn 11:52, 07 lip 2015

I parę róż

W Wiedniu jest właśnie 39*C w cieniu, więc nie mamy źle
ren133 12:00, 07 lip 2015

Karola
Gdzie kupowałaś główkowate? Bo je się sadzi we wrześniu tak?
popcorn 12:02, 07 lip 2015

Reniu, www.cebule-kwiatowe.pl
lub przez alle - firma benex. Polecam, nie pomylone gatunki, dobrej jakości cebule (choć bylin już tam nie kupię, bo to śladowe kłącza były nie bylinki Niemniej zgodność gatunkowa 100%, wybór niezły i dobre ceny.

pozdrawiam!
malkul 15:35, 07 lip 2015

popcorn napisał(a)
Z pustym bagażnikiem nie przyjechałam, mam po 3 niskie szałwie od Finki (3 różowe i 3 fioletowe) i hostę Praying Hands - Krysia zamawiała i od Krysi parę wypasionych werbenek - idę sadzić, póki żar jest jeszcze znośny

zmieściło się top chcicaz w tym gąszczu Twoim? jests niemozliwa
jednya taka
jak rumianka?
popcorn 15:38, 07 lip 2015

Gosia, szałwie i hosta w garażu, czekam aż upał odpuści... nie, nie zmieści się, muszę coś wykopać a na razie jeszcze nie łaziłam z szałwią i nie wiem gdzie ją posadzę
ale właśnie wpadł mi do głowy pomysł żeby wywalić bodziszki sprzed róż i wsadzić tam szałwię jupi!
dzięki
Runianka - nie wiem, za 20 min fajrant, zobaczę, mam nadzieję wstała