Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 10:24, 05 lip 2015

11stokrotka napisał(a)
Karolciu, dopiero dziś zobaczyłam Twoją propozycję, więc po ptokach.
Z host potrzebuję Fire and Ice, albo inną ogromną z dużo białego. Byle nie Patriot, bo mam.
Zrobiłaś w końcu te zakupy internetowe o których pisałaś ostatnio? Tam było sporo roślin do stawu, może bym coś wybrała.

Gosia, miałam wczoraj zadzwonić, ale oczywiście znowu nie mam numeru do Ciebie mój telefon kasuje jakimś cudem losowo wybrane numery, co jakiś czas.. nie ogarniam tego:/

Suma sumarum wiele nie straciłaś, szkoda czasu i benzyny, moim zdaniem.
Fire and ice nie jest zbyt duża? Mam, może ciut większa od Patriot...
nie, nie zamawiałam. Jakbyś chciała coś, to pisz, Magda się jeszcze zastanawia - wtedy wysyłka 18 zł podzieliłaby się na 3
http://mayla.pl (chwilowo jakieś problemy i nic się nie otwiera)
popcorn 10:26, 05 lip 2015

Kasya napisał(a)

chce chcę

prywieziesz mi za tydzien ?

slicze te roze, naprawde zaluje ze kolo Warszawy nie ma takich imprez
straszna posucha, imprezowo - ogrodnicza rowniez

Kasia, niestety nie przywiozę, bo raczej nie jadę M znowu wyjeżdża do Niemiec, a ja Młodej nie chcę podrzucać bo w sumie nie mam komu - wakacje. Zresztą pewnie i tak bym nie zdążyła do tego gościa podjechać, to 35 km w jedną stronę, dzisiaj już niedziela, a w tygodniu nie mam auta:/
Kasya 10:45, 05 lip 2015

popcorn napisał(a)

Kasia, niestety nie przywiozę, bo raczej nie jadę M znowu wyjeżdża do Niemiec, a ja Młodej nie chcę podrzucać bo w sumie nie mam komu - wakacje. Zresztą pewnie i tak bym nie zdążyła do tego gościa podjechać, to 35 km w jedną stronę, dzisiaj już niedziela, a w tygodniu nie mam auta:/

Szkoda...myślałam ze się zobaczymy ;(
popcorn 11:15, 05 lip 2015

Chyba dopiero w Skierniewicach :/
rozark 15:37, 05 lip 2015

to już pewne, że nie jedziesz? wykombinuj coś

zdjęcia obejrzałam nie żałują że nie pojechałam
Krys 16:29, 05 lip 2015

popcorn napisał(a)
Wróciłam, kicha. Nic nie kupiłam
Dopiero się rozkładali, stoisk z roślinami jak na lekarstwo.
Krysia kupiła 2 Leosie (po 10 zł, bez metek)

Kasiu, mam namiar na gościa który ma Marie Curie (po 10 zł) nie miał ze sobą - jak chcesz podjadę któregoś dnia i kupię (blisko Łasku, Łopatki)

Krysia z Leosiem, obok Kronprinzessin Marie na którą miałam ochotę ale się walnęłam po łapkach

Ha ha i ja mam Leosie Karola dzieki za pomoc w wyborze i zapraszam na lody a Gabi do obejrzenia kurek- zlobek,przedszkole i studenty
Bogdzia 16:45, 05 lip 2015

Ładna ta K Marie była dlaczego nie kupiłas?
popcorn 21:32, 05 lip 2015

Reniu, doopa blada, nie jadę:/ niestety M wyjeżdża zgodnie z rozkładem... trudno. Przynajmniej nic nowego nie przytargam

Krysiu, fajnie było, szkoda że mało skutecznie i krótko - bo słabe te różane dni... na lody następnym razem

Bożenko, mam 3 róże w doniczkach bez miejsca do wsadzenia (w tym jedna, żółta od Ciebie , bylinki jakoś da radę upchnąć czy trawki, a róże jednak rosną i wymagają słonecznego stanowiska, a z takim u mnie coraz trudniej.
Niemniej chciałabym wywalić róże które mnie wkurzają, źle rosną, są chorowite albo coś mi w nich nie leży i posadzić same Leosie, Pomponelle i Pashminy Gdyby Pashminę ktoś miał, albo Queen of Sweden, to bym kupiła
rozark 07:57, 06 lip 2015

róże możesz sadzić do półcienia, będą się czuły tam lepiej niż na patelni, odwzięczą ci się za to angielki, szczególnie te które maja nietrwałe kwiaty
popcorn 08:06, 06 lip 2015

Reniu, w półcieniu też nie mam miejsca. Żeby cokolwiek posadzić muszę coś innego wykopać - serio!
Poniedziałek! Czas się zabrać do pracy...

pozdrawiam