Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 16:35, 17 sie 2015

no szkoda
Krys 16:58, 17 sie 2015

Kasya napisał(a)
a gdzie to swoje przedszkole będziesz zimowac ?

pod pierzyna
Kasya 17:00, 17 sie 2015

Krys napisał(a)

pod pierzyna

no wlasnie

zaraz Karola bedzie za plotem stawiac szklarnie i inspekty
Krys 17:02, 17 sie 2015

popcorn napisał(a)
Zamierzam handlować, Krysia mnie podjudziła a może chociaż się uda handel wymienny

Odętkę Ci zostawię jedną? Jakoś średnio mnie zachwycają... nasiona też mogę zebrać, będziesz miała milion

u nas właśnie pada trochę do bani, zamiast ogródkować po pracy ciuchy poukładam (czego nie lubię)

Karolina w Zd-Woli w kazda chyba ostania niedziele miesiaca na targowisku bedzie mozna sprzedawaac swoje rosliny a w sobote zwierzatka,wieec jest szansa je spieniezyc i kasa na nowe chciejstwa zrobilam dzisiaj miejsce na ukorzenione berberysy orange,na handel wymienny, moze chcesz?
popcorn 17:25, 17 sie 2015

Kasiu, jak się uda, to kupimy większy kawałek niż to marne 300m2 za płotem. W lewo, za innymi sąsiadami tez, wtedy miałabym nawet mały lasek brzozowy i miejsce na szklarnie, jakby co
Pod pierzyne maluchów brać nie zamierzam, parapety będą obstawione werbeną

Krysiu, słyszałam o planach na targowisko, szwagier opowiadał ostatnio. Zobaczymy
co do handlu, wymiennego też, pogadamy w niedzielę

popcorn 17:25, 17 sie 2015

Zebrałam miskę pomidorów, sok zrobię, bo nadprodukcja Idę obcinać uschnięte to i owo :/
Bogdzia 22:05, 17 sie 2015

Zaglądam sprawdzic czy u Ciebie padało bo Małgosia napisała ze u niej jeszcze dzis był deszcz ale widzę ze mało , a u mnie nadal nic. Doniczek poszukam ale nie wiem czy mam.
Madzenka 22:31, 17 sie 2015

Ha ale szkółka sie zapowiada zwłaszcza gdy dokupisz pole to bęziemy produkować intesywnie
popcorn 07:09, 18 sie 2015

Bożenko, może z 5 minut pokropiło, słabo ale lepszy rydz Doniczki już raz od Ciebie dostałam i to właśnie te wykorzystałam wczoraj i przedwczoraj

Madżen, lubię grzebać w ziemi i byłoby super gdyby coś z tego wyszło no ale pole by mi się przydało, bo na razie podjazd częściowo zaanektowałam i bałaganik widać na pierwszy rzut oka niestety.
Zbieram się na odwagę żeby pójść do sąsiada i spytać czy nie popracowałby trochę u nas, pole za płotem trzeba ogrodzić - na razie to 300 metrów. Na razie czekam az kukurydza dojrzeje, gość ja zbierze, a potem jak będzie orał to swoje pole to zaorze i u nas i potem walka -znowu pomocy faceta z łopatą i grabiami bym potrzebowała i zima
popcorn 10:09, 18 sie 2015

Obudził mnie dzisiaj przed 7mą Tato, zrobi mi wyposażenie szafy w przedpokoju - po nieudanych próbach z 2 pseudo-stolarzami (przychodzą, mierzą, rysują, i na wycenę się już nie doczekałam, i tak z 2 rożnymi facetami). Ja nie wiem, czy tylko ja tak mam? Co bym chciała, to guzik, nie ma komu zrobić, do wyceny nawet nie dochodzi - czy oni nie mogą powiedzieć - nie nie zrobię, pani szuka kogoś innego? Tylko czekam miesiąc i zapraszam kolejnego na pomiar.. masakra.
Myślałam ze się coś stało, z Gabi, ale nie - wszystko ok, Tato ma wolniejszy dzień i zaczyna prace od 7mej

Jak już wstałam, machnęłam dżemiki z jeżyn i borówek (po 2 słoiczki z każdego) - mało, ale owoce chwilowo zagospodarowane I przecier z pomidorków - 5-litrowy garnek z górką, wyszło 3,5l soku.

Wieje mocno, może jakąś chmurę przywieje? I słonko świeci. Ale jest dość chłodno.

Miłego dnia!