Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

17:55, 16 gru 2015
popcorn napisał(a)
Mirko, załóż sobie skarbonkę, przez rok zbierzesz przecież Wrzucam tam dodatkowo zarobione pieniądze, premie, pieniądze zaoszczędzone (zamiast nowych butów np

pozdrawiam!!

Tak zrobię
Miłego pobytu,pełnego wrażeń i dobrej zabawy
popcorn 22:56, 16 gru 2015

Dziękuję

kilka zarwanych nocy przyniosło efekt
zrobiłam dwie najgorsze rezerwacje - pokoje znikają jak cieple bułeczki, Rosjanie tłumem zwalają na plaże problem był z Sylwestrem - niestety na te jedna noc przenosimy się do 4-ki w tym samym hotelu, bo wszystkie (przyzwoite ale nie horrendalnie drogie) dwójki w Mui Ne zajęte! I szukanie z nocą 31.12/01.01 przynosiło słaby efekt - już wiem dlaczego

Dzisiaj dałam czadu z rezerwacja lotu Vietjetair - zaznaczyłam płatność na miejscu myśląc naiwnie ze zapłacę na lotnisku przed wylotem. Przy płatności karta dolicza 22 dolce do biletu :/ Owszem, do zrobienia! dopiero po rezerwacji dowiedziałam się ze mam czas na zapłatę do jutrzejszego wieczora haha chyba się teleportuje
Zapłacę z ta zwyżką 22 usd jak mi rezerwacje zdejmą; bo ryzykować ze bilety znikną czekając do dnia przed naszym wylotem nie będę, bojam się

Ech meczące to organizowanie ale mam wrażenie dobrze wykonanej roboty, Rodzice będą zadowoleni Gabi najbardziej czeka na łóżko piętrowe w wagonie sypialnym, oczywiście chce na górze spać i na świąteczne puszczanie zapalonych lampionów
popcorn 14:18, 17 gru 2015

Wszystko zarezerwowane, ubezpieczenie załatwione, mamy gdzie spać, lot wewnętrzny też kupiony jupi! Jeszcze parę dni i będzie mi ciepło

Zamiast łóżka piętrowego będzie jedna nocka w kapsułach, tu - dla Młodej za to w ścisłym centrum Sajgonu.
http://r-ec.bstatic.com/images/hotel/840x460/233/23358692.jpg

Przylatujemy i od razu lecimy do Da Nang (środkowy Wietnam), odbiera nas z lotniska umówiona taksówka i wiezie do pierwszego hotelu, w Hoi An. Tam mamy 3 noclegi i rowerki gratis do użytkowania Potem noc w sypialnym pociągu/autobusie i rano jesteśmy w górach, w Dalat. Tam tylko jeden nocleg, ale 1,5 dnia na miejscu wystarczy na zwiedzenie okolicy i wyjazd kolejką na górę z pagodą Truc Lam. Potem 200km autobusem lub pociągiem na plażę Mui Ne (to nasza naprzeciwko hotelu):

http://r-ec.bstatic.com/images/hotel/840x460/573/57348399.jpg

gdzie 6 dni i 5 nocy odpoczywamy, wraz z Sylwestrem. W Nowy Rok jedziemy do Sajgonu na jedną noc, a rano wyruszamy na zorganizowaną 2dniową wycieczkę do delty Mekongu. Następna noc na łodzi Po południu wracamy do Sajgonu, mamy kolejny dzień wolny na zwiedzanie i zakupy, ostatni nocleg i do domu
malkul 14:38, 17 gru 2015

buuu ja też chcę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
siakowa 14:39, 17 gru 2015

popcorn napisał(a)

http://r-ec.bstatic.com/images/hotel/840x460/233/23358692.jpg

ale czad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popcorn 14:40, 17 gru 2015

Gosiu, za rok wybierzcie się koniecznie - czytam i czytam i już WIEM że tam będzie fajniej niż w Tajlandii (zobaczymy
buziaki!
jankosia 14:41, 17 gru 2015

Przyjeżdżam kurde z Małgosią na zdjęcia. A co!
malkul 14:41, 17 gru 2015

Karolciu to kiedy wylot?
popcorn 14:41, 17 gru 2015

siakowa napisał(a)

ale czad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
haha trumienki podświetlone LED - ale jak Młoda chce, czemu nie, Dziadki też będą miały inne niż zwykle wspomnienia
reszta noclegów już raczej standardowa (prócz tego na łódce) np:

http://q-ec.bstatic.com/images/hotel/840x460/569/56982900.jpg

malkul 14:41, 17 gru 2015

jankosia napisał(a)
Przyjeżdżam kurde z Małgosią na zdjęcia. A co!

o tak!
albo w torbę nas weź
now eź
nie bądź zołza..

albo chociaż

pod spódnicę