Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

malkul 19:09, 18 sty 2016

popcorn napisał(a)
Super papryke czy jeszcze cos?

chyba selery ale jak wlezę w te nasiona to dopiero sie oakże
Kasya 19:14, 18 sty 2016

A jak myślisz kiedy można wysiac groszek pachnacy ?
popcorn 19:24, 18 sty 2016

Gosiu, selery? Szacun mnie się nie udają, słaba ziemia, sucho. Naciowy może posieję na rozsadę, ale to w marcu.

Kasiu
, groszek szybciutko rośnie, myślę że końcem marca/w kwietniu i chyba od razu do gruntu?
Nikita 23:32, 18 sty 2016

Carola, ja się zapisuję na kilka nasionek Black Cherry ...i może jeszcze jakieś żółte jak masz.
W ramach rewanżu oferuję szybki kurs szycia na maszynie.

PS. Jak tam po powrocie z zagranicznych wojaży....szok termiczny przeżyłaś?
Buziaki przesyłam.
popcorn 07:57, 19 sty 2016

Magda, ale super Umiesz! No ale w zasadzie czemu ja się dziwię, TY WSZYSTKO
UMIESZ!!!
Żółte też mam, dopiero co dostałam nasiona, więc nie wiem czy to dobra odmiana, ale na opakowaniu wyglądają ciekawie

No marznę, nie da się ukryć, dmucham i chucham na Młodą żeby się nie pochorowała. Mimo jednego wyskoku z gorączką nie rozwinęło się to, opryszczka zniknęła i tego się trzymajmy. Dzisiaj Młoda ma urodziny, w piątek najazd dzieciaków, w sobotę rodzinka.. musimy być zdrowi
margaretka3 11:03, 19 sty 2016

Karola, napisałam.
A kiełkowanie na wacikach sprawdzałaś? Ja czasami tak robię, jak chcę coś szybko wysiać albo jestem z czymś spóźniona To w kontekście Twojej długo kiełkującej papryki.

Pory sobie też wysiejcie

A ja właśnie zapoznaję się z nową maszyną Fajnie, że się bierzesz za szycie Też się uczę, tylko czasu na to brak, bo ogródek bardziej wciaga.
popcorn 11:13, 19 sty 2016

Odpisałam
nie, nie próbowałam tak kiełkować, potem takie skiełkowane do ziemi, tak?

Porów nie sieję, jakoś w zimie ich trochę jemy, a w sezonie nie mam na nie pomysłu i musiałam się prosić żeby je ktoś ode mnie wziął a całą grządkę zajmowały. Miałam pory letnie, pewnie dlatego, na zimę ich zostawić nie można.. kupię na targu wiosną kilka sadzonek pora zimowego i starczy i tak na parapetach nie wiem jak to wszystko zmieszczę

Maszyna.. ech. może w niedzielę, po gościach, coś popróbujemy!
Pszczelarnia 11:17, 19 sty 2016

popcorn napisał(a)
Gosiu, selery? Szacun mnie się nie udają, słaba ziemia, sucho. Naciowy może posieję na rozsadę, ale to w marcu.

Kasiu
, groszek szybciutko rośnie, myślę że końcem marca/w kwietniu i chyba od razu do gruntu?

Karola, naciowy Ci się udawał? Mnie żaden. W tym roku będę walczyć o selery!

Tak groch do gruntu, jemu zimno nie przeszkadza.

margaretka3 11:17, 19 sty 2016

popcorn napisał(a)
Odpisałam
nie, nie próbowałam tak kiełkować, potem takie skiełkowane do ziemi, tak?

Porów nie sieję, jakoś w zimie ich trochę jemy, a w sezonie nie mam na nie pomysłu i musiałam się prosić żeby je ktoś ode mnie wziął a całą grządkę zajmowały. Miałam pory letnie, pewnie dlatego, na zimę ich zostawić nie można.. kupię na targu wiosną kilka sadzonek pora zimowego i starczy i tak na parapetach nie wiem jak to wszystko zmieszczę

Maszyna.. ech. może w niedzielę, po gościach, coś popróbujemy!

Tak, skiełkowane do ziemi.
Jak mi ogórki po ulewach na grządce wszystkie padły, to nasionka na wilogtny wacik w domu, po dwóch dniach miałam już skiełkowane i od razu przeniosłam delikatnie do ziemi.
Zupa porowa na przykład
popcorn 11:22, 19 sty 2016

Ewo, naciowy ładnie rósł, ale na koniec warto go wybielić, bo Teściowa przez moje selery sobie sokowirówkę rozwaliła, łykowate miał końce łodyg

Korzeniowy średnio mi się udaje, jednak potrzebne jest regularne nawadnianie.

Gosiu, dobrze wiedzieć że to taki fajny ekspresowy sposób Porowa zimą tak! Ale w lecie nie szkoda mi miejsca na coś co prawie cały sezon na grządce spędzi, wolę posadzić kolejne odmiany pomidorów