Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

paniprzyroda 07:51, 10 kwi 2016

Hi, hi, łyżka do pomidorówki Super, ale pomysł zgarniam Karolka, bo mi te karteluszki tegoroczne szlag trafia. I melduję, jeden patyczek różany z ub. roku puścił przyrosty i na pewno będzie żył A generalnie róże w tym roku do niczego mam. Pozdrawiam.
popcorn 14:52, 10 kwi 2016

Jola, tak lyzeczki sluzá za tanie znaczniki.Stipe mam popikowana. A Twoje pomidory za tydzien do pikowania czy do wysadzania juz???

Bozenko, pod Hale sie wybiore blizej maja i jak bedzie cieplej i ladniej. Na razie nawet nie wiem czy ktos tam juz sprzedaje... Tez wczoraj 2x odpisywalam tutaj i nijak mi sie nie udalo...

Jola, lyzeczki ok, kota nie ma, ani malych dzieci, to sobie trwaja w spokoju

Justyna, noze? Tez moga byc, czemu nie

Gosia, troche male, zgapilam sie i pozno wysialam, no ale moze nadgonia.. zobaczymy.

Kasiu,

popcorn 14:56, 10 kwi 2016

Mariolko, u mnie sporo strat rozanych, ze 3 pewnie zupelnie do wykopania, zmarzniete. Roz nie bede rozmnazac, bo kluja

Lyzkowy patent ok, poki napis nie zblaknie od slonca.

Dzisiaj rozsypalam nawoz, skonczyly mi sie ubiegloroczne zapasy, jednak bede musiala sie zaopatrzyc. Czekam na deszcz, niby mialo jeszcze padac, a tu kicha, nie chce

I mala instrukcja dotyczaca rozmnazania werbeny z nowych przyrostow. Roslinki przechowane przez zime na parapecie.

Scinam przyrosty nad 1-wsza lub druga para lisci

Oskubuje dolne liscie, pozostale skracam y ograniczyc parowanie i wiedniecie

Tak wyglada gotowa "sadzonka"

I posadzone:

Cebulka ze Sri Lanki rosnie
AgataP 16:01, 10 kwi 2016

popcorn napisał(a)
Mariolko, u mnie sporo strat rozanych, ze 3 pewnie zupelnie do wykopania, zmarzniete. Roz nie bede rozmnazac, bo kluja

Lyzkowy patent ok, poki napis nie zblaknie od slonca.

Dzisiaj rozsypalam nawoz, skonczyly mi sie ubiegloroczne zapasy, jednak bede musiala sie zaopatrzyc. Czekam na deszcz, niby mialo jeszcze padac, a tu kicha, nie chce

I mala instrukcja dotyczaca rozmnazania werbeny z nowych przyrostow. Roslinki przechowane przez zime na parapecie.

Scinam przyrosty nad 1-wsza lub druga para lisci

Oskubuje dolne liscie, pozostale skracam y ograniczyc parowanie i wiedniecie

Tak wyglada gotowa "sadzonka"

I posadzone:

Cebulka ze Sri Lanki rosnie

Karola no jak pragnę zakwitnąć, w tym roku wypróbuję.
Na razie wysiałam i może coś z tego będzie, drugą dawkę dałam po rabacie - niech się dzieje co chce Może kilka sztuk chociaż.
Kiedy Ty wybywasz? Znowu będę Ci pozytywnie zazdrościć?
Na cebulkę z Sri Lanki przyjadę osobiście
KasiaWB 17:41, 10 kwi 2016

Karola, jak zawsze jestem pod wrażeniem ile Ty masz "power'u" ) wysiewy, zagony - pole, ogród, praca, dziecko, wyjazdy etc. jak Ty to ogarniasz???

mam podobne krzesła jak pokazywałaś )

Pozdrawiam
popcorn 20:17, 10 kwi 2016

Agatko, jeszcze 2 tygodnie. Czekam na przewodnik, bo jakos nie moge tematu ogarńac. Malo popularny kierunek, malo relacji i wskazowek praktycznych.

Kasia, ja sie po prostu nie umiem nudzic. Ani usiedziec na miejscu. Ogarniam

Pozdrawiam
11stokrotka 21:06, 10 kwi 2016

Karolciu, przez ten deszcz nie chciało mi się jechać.

Brrrrrr, na chwilę wyszłam do ogrodu i już deszcz mnie przegonił.
Przesiedziałam dwa dni przed kompem. Marnotrawstwo czasu.

Będziesz sprzedawać nadmiar werbeny? Zamawiam kilka sztuk, bo chyba nic nie będę miała w tym roku. Nie udało mi się wysiewanie z zeszłorocznych wiech.

Jeśli zostały ci jakieś niepotrzebne elementy z nawodnienia, to daj znać. Musze pomyśleć o nawodnieniu rabat, czas najwyższy się za to zabrać, bo już wąż przecieka...

Buźka
11stokrotka 21:07, 10 kwi 2016

Dubelek

Niektóre wątki mają przeciażenie...
popcorn 22:12, 10 kwi 2016

Gosia, pare sztuk sie znajdzie. Moje wysiewy kielkuja wlasnie, po trzech miesiacach... Jak je juz olałam i przestalam podlewac... Moze lubia byc przesuszone? Hmm..

Ja też niewiele zrobilam mimo weekendu. Przycielam reszte roz. Rozsypalam nawoz. Popikowalam pomidory. I tyle...

Pozdrowka
AgataP 08:53, 11 kwi 2016

popcorn napisał(a)
Gosia, pare sztuk sie znajdzie. Moje wysiewy kielkuja wlasnie, po trzech miesiacach... Jak je juz olałam i przestalam podlewac... Moze lubia byc przesuszone? Hmm..

Ja też niewiele zrobilam mimo weekendu. Przycielam reszte roz. Rozsypalam nawoz. Popikowalam pomidory. I tyle...

Pozdrowka

Kurcze zastanowiłaś mnie z tą werbeną, ja straciłam nadzieję po 3 tygodniach i w ten sam pojemnik posiałam nasionka z kotków rozplenicy - teram mam od razu werbenę z rozplenicą

Jak dobrze że się ciepło robi to będzie można Was odwiedzać Jak zobaczę Twój warzywniak to pewnie omdleję i globusa dostanę