Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 14:17, 18 lis 2016

Sonka, Gosia, dziękuję
Konieczki, piszę
renatamama3 14:26, 18 lis 2016

Karola ,podziwiam Cię ,że masz siłę psychiczną wykopywać i wysyłać innym twoje roślinki ,oraz mieszkać wspólnie w tym samym domu .Młoda ma w tym roku komunię ?
sylwia_slomc... 17:42, 18 lis 2016

popcorn napisał(a)
Wojtas, zapraszam!

Jola, och nie kuś Ty!

Kasia, straciłam serce do tego ogrodu, robię tyle co muszę. Po co coś robić skoro ryczeć mi się nad tym chce? Wycięłam maliny i jeżyny / te pędy które owocowały w tym roku. Zgrabiłam liście, skosiłam trawnik ostatni raz. Zasypywać dziur po wykopanych roślinach nie mam siły.
Muszę jeszcze przedmuchać linię kroplującą (jak? czym? zanim wymyślę to ją pewnie mróz rozsadzi więc może lepiej od razu pozbieram i schowam do kotłowni).
I czekam na wiosnę i na wyprowadzkę.

niemniej fajnie że jesteście i zaglądacie, cieplej na duszy

Karola rozumiem co czujesz bo sama przerobiłam likwidacje mojego pierwszego ogrodu...choć powody były inne to mi się wyć chciało, że cały mój wysiłek w trąbę poszedł, a rośliny co do jednej też rozdałam tyle , że po sąsiadach. Teraz startuję na swoim i mam nadzieję, że wojny nie będzie bo chyba tylko ona mogłaby mnie z tego miejsca przegonić.Współczuję tym mocniej
popcorn 20:10, 20 lis 2016

Dziewczyny dziekuje Wam za wsparcie. Ale prosze nie poruszajmy juz tego watku, mam dosc. Probuje sie ogarnac i wybaczcie ale kolejne tlumaczenie co i jak jest ponad moje sily.

Zrobilam pare fotek w ogrodzie. Wygrabilam dzis i w piatek troche lisci, wycielam padniete byliny.
popcorn 20:15, 20 lis 2016

Mloda ma komunie koncem maja. To przetrwam, koniec roku szkolnego i pa. Chociaz dom pewnie nie sprzedany bedzie bo opor drugiej strony sam sie nie sprzeda, nie wiem co z tym fantem zrobic.

Poza tym wprowadzanie sie do Rodzicow w wieku 36 lat nosi w sobie znamie porazki. Na tej wsi bede rozwodka z dzieckiem, wykleta. Nie moge sie doczekac

Sprzatanko jesienne plus poznolistopadowe fotki

Dzisiejszy obiad, przed i po

popcorn 20:26, 20 lis 2016

Monka 20:44, 20 lis 2016

Karolciu czy jedna z trzech moich kulek w tle czekająca na mnie do wiosny ?
popcorn 21:25, 20 lis 2016

Monka napisał(a)

Karolciu czy jedna z trzech moich kulek w tle czekająca na mnie do wiosny ?
tak jest
Anabell 21:34, 20 lis 2016

Karola Serdecznie Pozdrawiam
popcorn 21:39, 20 lis 2016

Anabell buziaki

Zurawki (20 dopiero co kupionych rok temu roznych z bylinowegoraju) po 10 zl i 8 zl jesli wiecej niz 10 szt kupionych czekaja na nowego wlasciciela.

To samo turzyce ice dance 15 zl spora kepa do podzialu spokojnie na 5 sadzonek mysle.

Miskant chinski fot 1. Gratis do kazdego zakupu (na wiosne)

Z traw zostala jeszcze turzyca palmowa, sporo ice dance, kilka rhe beatles, trzcinnik overdam i karl forster, miskant kleine silberspinne. Turzyca ptacie lapki i evergold.
Kolekcja ciemiernikow. Kolekcja funkii.

Dwumetrowy wiaz wredei, buk purple fountain. Szczepiony wredei ok 130 cm kulka. Forthegilla. Dwie magnolie. Trzy sosny piramidalis. Dwa swierki serbskie. Dwa rododendrony rozowo kwitnace. Sporo runianki japonskiej. Troche kulek bukszpanowych mniej lub bardziej udanych ( niektorym trzeba dac rok dwa na zapelnienie sie lub wyrownac cieciem).

Deren kousa spory, mojego wzrostu i ok 1.3 m srednicy, najlepiej jeszcze teraz byloby go przesadzic.