Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 17:54, 08 sie 2017

Luna. Mieszaniec. Słodziak

popcorn 17:56, 08 sie 2017

Poypychałam większość host. Zostało kilkanaście doniczek. Problem mam główny z zimowitami, które wypadałoby sadzić już. Chyba po prostu skopię gdzieś kawałek trawnika. No i trochę maminych cebul. I moje tulipany botaniczne. Ups sporo tego....
Kasya 18:46, 08 sie 2017

Rzeczywiście słodka mordka
Margarete 20:22, 08 sie 2017

Psina śliczna
I też Luna....jak nasza...z tym że nasza już po tamtej stronie tęczy...od tygodnia jej nie ma z nami...
Fajnie że wzięłaś pieska dla Gabi i dla siebie - radocha będzie wielka

A co do ogródka to wiedziałam, wiedziałam, wiedziałam że tak będzie
Działaj Karola. A swojego własnego ogrodu z domem oczywiście jak najszczerzej ci życzę jak najszybciej !!!!
Nikita 00:07, 09 sie 2017

Nooo...wróciła dawna Carola !!!
I pierwsza rabatka (z tendencją do gumowatości) też już jest !
popcorn 08:17, 09 sie 2017

hahaha
uwielbiam Was

no pewnie że gumowatość, bo musiałam upchnąć wszystkie moje fajniejsze hosty. Żal zostawiać, a i tak jeszcze na jesień planuję wycieczkę po zielsko. Parę host, piwonie, róże (kilka mniejszych), rutewki, pachysandra, takie tam. Auto po sufit oczywiście.

Gosia, przykro mi ze względu na pieska weźmiesz pewnie nowego? Zawsze to weselej Oj mamy radochę, macha ogonem tak że traci równowagę

Na dom z ogrodem trochę sobie poczekam... kasa! A tamten jeszcze nie sprzedany no ale niewiele z niego zostanie bo kredyt spłacić trzeba (franki)...

więc na razie zamierzam wyżywać się u Rodziców. Wczoraj ryłam pod jabłonką, zimowity muszę pilnie posadzić bo zaraz zaczną kwitnienie.

Miłego dnia dla Was!!!
popcorn 20:33, 09 sie 2017

Przeprowadziły się ze mną truskawki, malinojeżyna i pomidorki

Byłoby fajnie gdyby nie plaga ślimaków
jankosia 21:49, 09 sie 2017

Ej, a może by tak... skoro i tak do tysiąca się zbliżasz... a nowy start masz za sobą to... nowy wątek? Co ty na to?
popcorn 08:57, 10 sie 2017

Niezły pomysł Choć nie ukrywam że wolałabym nowy wątek wraz z moją nową działką. Bo ta tutaj ani moja ani nowa Ogrodu od nowa projektować nie zamierzam, bo nie mój, i drzewa by leciały a nie polecą. No i nie mogę robić pracochłonnych grządek, bo nikt ich nie będzie pielęgnować poza mną. Robię miejsce by posadzić to co przywiozłam. Przywiozę więcej i znowu gdzieś wcisnę. Może kiedyś użyję tych roślin jako matecznika... zobaczymy

miłego dnia wszystkim!
jankosia 21:52, 10 sie 2017

Masz rację, nie przemyślałam sprawy :-/ Teraz musisz w końcu odżyć i korzystać z życia jak na to zasługujesz a nie tylko ogród i ogród Buziaki