Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Kasya 18:06, 10 paź 2017

podoba mi sie ten domek z takim pieknym widokiem....gdyby byl potrzebny wiekszy to zawsze mozna sprzedac
wytarguj dobra cene i kupuj
AgataP 18:23, 10 paź 2017

popcorn napisał(a)
Znalazłam coś co by mi pasowało - stan surowy do wykończenia we własnym zakresie, ale mógłby być większy, no i wykończenie pochłonie na tyle dużo że na razie i tak mnie nie stać.
Działka 12 arów. Też mała, ale więcej chyba nie ogarnę. Miałam nieco ponad 8 i się tyle zmieściło

Super widok, nic tylko leżeć na tarasie
Wiesz ja swój dom wybudowałam za kredyt, a wykończeniówkę robię z zarobionych pieniędzy, dlatego tak się wszystko ciągnie. Mieszkamy od 5 lat nadal na dole - 86 metrów ( 4 osoby) i wcale nie jest ciasno. Co prawda marzy mi się już normalność w sensie sypialnia, szafy osobne na ciuchy, biuro, bo częściowo pracuję w domu ale nie jest tak że się zabijamy o siebie.
Piękne okna, piękny widok, taras latem zwiększa powierzchnię domu...
Domek super, zawsze można myśleć o antresoli dla młodej ale żeby nie było że kuszę
hanka_andrus 18:26, 10 paź 2017

W przyszłości zawsze można dobudować 2 pokoje.
anna_t 19:50, 10 paź 2017

popcorn napisał(a)
Hosty posadziłam.
Do zrobienia tej jesieni mam jeszcze odchwaszczenie hostowej rabaty (tej pierwszej zakładanej tutaj, na poletku przerośniętym podagrycznikiem) i porozsadzanie w doniczki paru host i innych bylin - nie skończyłam po zakupach niedawnych, bo doniczek mi zabrakło
I byle do wiosny

Przydałaby mi się wygrana w totolotka, żeby jakąś działkę kupić... uch

chcesz doniczek? chętnie oddam takie 2-3 litrowe
renatamama3 21:26, 10 paź 2017

Korola ,jeśli sa dwa pokoje ,dla Ciebie i młodej , i salon choćby z aneksem i cena ok ,to pewnie bym brała.
Margarete 22:22, 10 paź 2017

Krys napisał(a)
Karolina a po co CI wielki dom,jak sa dwie sypialnie ,salon z kuchnia to w sam raz,Gabrysia myknie zaraz z domu zostaniesz z wielkim domem,widok piekny i dzialki duza dla Ciebie akurat

Masz rację Krysiu, popieram...z własnego doświadczenia wiemy przecież jak to jest...
andziurex 23:09, 10 paź 2017

Krys napisał(a)
Karolina a po co CI wielki dom,jak sa dwie sypialnie ,salon z kuchnia to w sam raz,Gabrysia myknie zaraz z domu zostaniesz z wielkim domem,widok piekny i dzialki duza dla Ciebie akurat

Zgadzam się. Ja mam ponad 200m samego domu + garaż i 12 arów działki. Jak zaczynam sprzątać to szlag nagły mnie trafia . Dzisiaj 80-100 m maksymalnie bym budowała. Jak dzieci pójdą z domu to chyba to sprzedam w diabły.
popcorn 07:47, 11 paź 2017

Hmmm
kusicie, Baby, oj kusicie!

Umawiam się na oglądanie. I zobaczę.
Dwie mini sypialnie i salon z kuchnią 23m2

Przeglądam od paru miesięcy i to jedyne na czym dłużej dumam. Bo nowe. Bo widok. Bo cena nie zabija, jeszcze. Choć wykończenie pochłonie jeszcze sporo. Zobaczymy

dziękuję że jesteście
popcorn 07:55, 11 paź 2017

anna_t napisał(a)

chcesz doniczek? chętnie oddam takie 2-3 litrowe
chcem ale kiedy my się spotkamy pewnie wiosną jak Was tu ściągnę wszystkie???
popcorn 07:58, 11 paź 2017

Na razie tylko obejrzę. Musiałabym od Rodziców pożyczyć żeby kupić. A potem co, stan surowy postoi rok, dwa... może lepiej mieć na koncie to co mam...
dwa że tamten dom jeszcze nie sprzedany (żeby mnie nie podkusiło wychodzić znowu za mąż, faceci to barany, a zraniony baran to gorzej niż nie wiem co...) ech

na razie jadę obejrzeć. W piątek po pracy. I zobaczymy