Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Pszczelarnia 12:23, 06 paź 2017

Karolciu, wszystko poczytałam. Z wypiekami na twarzy.

Wygląda na to, że opisane tu współczesne dzieci to herosi!

popcorn 14:08, 06 paź 2017

Mireczko, bardzo, bardzo chętnie
Tylko kiedy my się zobaczymy? Może za list zwrócę, będzie najłatwiej?

Ewo, czy ja wiem... niech sobie radzą. Moim zdaniem im więcej przeżyje tym więcej się nauczy i tym bardziej ją to wzmocni i rozwinie. To nie czasy popołudni spędzanych przy trzepaku, choć z drugiej strony takie nienadzorowane zabawy rówieśnicze też są ważne. I też zachęcam i ciesze się bo tu bezpiecznie jest i latają chmarami te dzieciaki tam i z powrotem po ulicy. Na rowerach, wrotkach, rolkach, z hula hop. Dokarmiają bezdomne kotki. Zawody robią.

Cieszę się z przeprowadzki Powinnam była to zrobić dobry rok temu.
Mirka 14:16, 06 paź 2017

Karola no co ty Dam ci znać jak zbiorę nasionka
UlaB 14:44, 06 paź 2017

popcorn napisał(a)

Cieszę się z przeprowadzki Powinnam była to zrobić dobry rok temu.

A nie mówiłam, ze nie ma tego złego....?
dobrze czytac takie zdanie, nawet jesli Cie nie znam

Zajęcia pozalekcyjne - to jest dobre porównanie, ze trzeba znaleźć zloty środek jak z ogrodem. Ja jestem raczej z tych co w ogrodzie jak kokoszka, ale w zajęciach dla dzieci wolę wersję mini (tak mi sie wydaje). Starsza szlifuje 2 języki na własne zyczenie kontynuując nie wiem który rok z rzędu indywidualne lekcje w domu (przy czym w szkole ma kosmiczne ilosci godzin angielskiego i niemieckiego - więcej niz polskiego ale to dwujęzyczna szkoła). Z młodszym wszystko przede mna, bo to dopiero pierwszak. Tak czy siak starsza basen zakonczyła w okolicach 4 czy 5 klasy, teraz młody mógłby codziennie ale bez przesady W ramach szkoły plus raz w tygodniu uznalismy za wystarczającą ilość. Starsza iles tam lat grała na pianinie (tylko gra, bez całej otoczki jaką mają szkoły muzyczne) i z koncem podstawówki zgodnie uznalismy, ze wystarczy. Za to nadal wkręcona na maksa i coraz bardziej w harcerstwo, wiec wyżywa sie w dawnym stylu w dosyc specyficzny sposób, który w tych czasach juz powinien byc mało popularny, a jednak jest - tylko ze głównie wsrod dziewczyn Młody wlasnie zaczyna przygodę w zuszkach - na własne życzenie idąc śladem siostry i chyba dlatego ze ci wszyscy starsi harcerze i harcerki traktuja go jak maskotkę wlasciwie odkad był przedszkolakiem. Wiec 1 klasa nie oznaczała dla niego oczekwiania na szkołe, a na mozliwosc zapisania sie do zuchów i wyjezdzania ciagle na rajdy, biwaki i obozy

popcorn 15:17, 06 paź 2017

Mirko, super

Ula, no i fajnie Ech dwujęzyczna szkoła to mi się marzy dla Młodej no ale u nas nie ma. Liceum niby najlepsze w okolicy (sama je skończyłam), ale języki szlifowałam dopiero na studiach... stąd moje popychanie jej już teraz w tym kierunku.

Dokładnie, byle nie przesadzić Właśnie wróciła z SKS-ów idę dać jej obiad i jadę do Justynki

miłego weekendu!!!
ren133 15:47, 06 paź 2017

Pozdrawiam Karola i dużo mądrości życiowej życzę...
Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć jeszcze tylko, że nie warto nadto się poświęcać... trzeba też myśleć o sobie
Fajnie, że się tak łatwo zaklimatyzowałaś... Powodzenia
popcorn 08:46, 07 paź 2017

Renia, dzięki pozdrawiam serdecznie

Wczoraj byłam u Justynki. Omg ja chcem taki ogród!!!!! Dostałam hosty, wielgasne, nadal w aucie, dziś sadzenie jak nie będzie padać

Pozachwycać UE się, jest czym

popcorn 08:47, 07 paź 2017

popcorn 08:49, 07 paź 2017

08:59, 07 paź 2017
miesiąc jechałaś ...ale wreszcie dojechałaś

fajnie było cię widzieć

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies