Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

blyxa 23:02, 17 mar 2016

Asiuniaa napisał(a)

Podobają mi się wianki z mchem ale dostać ani znaleźć nie mogę

Gołe wianki, bez niczego widziałam w Pepco. Tylko grube są - musowo dokleić dekorację, bo same z siebie smutno wyglądają.

Przyznaję, że mnie cudze (i takie ładne) rękodzieło też inspiruje. Ja lubię dłubać ale talentu do tego raczej nie mam A jak sobie pooglądam, to zaraz się odzywa gdzieś w duchu "oj tam, dla samej frajdy robienia warto"

nawigatorka napisał(a)
o moja ulubiona marka lakierow

A gdzie kupujesz? U mnie stacjonarnie niet Więc jeśli ktoś ma sprawdzonych dostawców internetowych to chętnie przygarnę.
jankosia 23:05, 17 mar 2016

nawigatorka napisał(a)
a co dobrego robilas z KS? Ja korzystam tylko.z.tego bliga od lat i tez uwielbiam.
Jesli M smalkowala to i na bukszpany sie nie pogniewa
Pogody do łopaty zatem zycze

Gulasz wołowy na Guinnessie z batatami na ostro i tymiankiem. 3,5 godziny samego duszenia, ale warto było. Jak zawsze zresztą Ja nie wiem jak ona to robi że zawsze wychodzi, zawsze smaczne i zawsze idealnie wypieczone.. Tajemnica
Ale jest tam taki przepis na gęś długo pieczoną.. Moje kupki smakowe nadal tęsknią...
A na szybko a przepysznie mój ulubiony makaron z szynką parmeńską, brokułem i orzechami włoskimi. 15 minut a niebo w gębie Tylko ja warzywa robię na parze, nie gotuję. A na deser lava cake...
..........
No i co narobiłaś? Było pytać? Teraz jestem głodna
Madzenka 23:07, 17 mar 2016

Nadrobiłam zaległości w czytaniu

Odcisk palca zostawiam
Sebek 00:05, 18 mar 2016

nawigatorka napisał(a)

Odpowiedz jest najprostrza z mozliwych-zbieram.te na duzy wianek to takie lezace na ziemi w zagajniku brzozowym.polamane.
Ale do plecionych mniejszych wianki używam tych najdrobniejszych brzozowych np w takim wianku.to bardzo wdzieczny material.

Cudo!
nawigatorka 07:29, 18 mar 2016

inag napisał(a)

Różnie. Miała już wszystkie pastele, połączenie bieli i szarości, czerwień, granaty, błękity.. Nigdy nie robi żadnych wzorków. Jak coś kombinuje to tylko w taki sposób, że np. paznokcie w ciemnym popielu a dwa w jasnym.

Kochana ake ja o Ciebie pytala
nawigatorka 07:44, 18 mar 2016

blyxa napisał(a)

Gołe wianki, bez niczego widziałam w Pepco. Tylko grube są - musowo dokleić dekorację, bo same z siebie smutno wyglądają.

Przyznaję, że mnie cudze (i takie ładne) rękodzieło też inspiruje. Ja lubię dłubać ale talentu do tego raczej nie mam A jak sobie pooglądam, to zaraz się odzywa gdzieś w duchu "oj tam, dla samej frajdy robienia warto"

A gdzie kupujesz? U mnie stacjonarnie niet Więc jeśli ktoś ma sprawdzonych dostawców internetowych to chętnie przygarnę.
nie wiem jakie sa w P...ale mi sie gole (wianki oczywiscie) coraz bardziej podobaja.i prywatnie w strone minimalizmu skrecam coraz bardziej.
Mi robienie wiankow daje duzo radosci, co nie znaczyz ze nie raz musze sie naglowic by wszystko gralo.ale robie tak by bylo dobrze polecam
Kupiwalam w necie w roznych miejscach.podobno podrobek i tak jest pelno.kiedys nawet czytalam taki wnikliwy artykul jak je rozpoznac.
nawigatorka 07:47, 18 mar 2016

jankosia napisał(a)

Gulasz wołowy na Guinnessie z batatami na ostro i tymiankiem. 3,5 godziny samego duszenia, ale warto było. Jak zawsze zresztą Ja nie wiem jak ona to robi że zawsze wychodzi, zawsze smaczne i zawsze idealnie wypieczone.. Tajemnica
Ale jest tam taki przepis na gęś długo pieczoną.. Moje kupki smakowe nadal tęsknią...
A na szybko a przepysznie mój ulubiony makaron z szynką parmeńską, brokułem i orzechami włoskimi. 15 minut a niebo w gębie Tylko ja warzywa robię na parze, nie gotuję. A na deser lava cake...
..........
No i co narobiłaś? Było pytać? Teraz jestem głodna

Gulasz brzmi dobrze.a ja z dlugoduszonych r bie kaczke confit duszona 4 h w 120stopniach.uwielbiam ja i czesto u nas gosci.
Makaron znam.a ciastko mus sprobowac.
A gulasu nic nie zostalo?
nawigatorka 07:48, 18 mar 2016

Madzenka napisał(a)
Nadrobiłam zaległości w czytaniu

Odcisk palca zostawiam
mili ze zagladasz
nawigatorka 07:48, 18 mar 2016

Sebek napisał(a)

Cudo!
milo
Juzia 08:40, 18 mar 2016

Do gulaszu najlepszy szybkowar.... pół godziny do godziny i wołowinka się rozpływa!