Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

Madzenka 19:45, 21 mar 2016

Nadrobiłam zaległości. A aartemis nie mogę ńizej caichnąc? Gdziesz wyczytałaś że trzeba tak wysoko? Ja zwykle róze nad 3 pakiem tnę
Madzenka 19:45, 21 mar 2016

Nadrobiłam zaległości. A aartemis nie mogę ńizej caichnąc? Gdziesz wyczytałaś że trzeba tak wysoko? Ja zwykle róze nad 3 pakiem tnę
inag 19:51, 21 mar 2016

Dopiero teraz widzę jaka ta róża potrafi być rozkrzewiona.. Musze dokładnie przemyśleć ile mi tam ich wejdzie bo coś czuję, że przy trzech sztukach to stipy tam nie ma sensu wsadzać...
No i mam pytanie: Czym cięłaś rozplenice? Bo aż się boję jak widzę jakie te moje są opasłe. Będę miała odcisk na odcisku od sekatora.. a piłą do żywopłotu chyba nie pódzie co???
nawigatorka 20:24, 21 mar 2016

Madzenka napisał(a)
wiesz troche szukalam jak ja ciac.i ona zalicza sie do wielokwiatowych wysokich a te czytalam ze na 50-60 cm sie tnie.niskie odmiany nizej.ja jak dotad cielam ja tylko po kwitnieniu i tez dawala rade.ale chcialabym by miala silniejsze pedy bo morze kwiatow jakie dzwiga,szczegolnie po deszczu troche ja obciaza.
nawigatorka 20:28, 21 mar 2016

inag napisał(a)
Dopiero teraz widzę jaka ta róża potrafi być rozkrzewiona.. Musze dokładnie przemyśleć ile mi tam ich wejdzie bo coś czuję, że przy trzech sztukach to stipy tam nie ma sensu wsadzać...
No i mam pytanie: Czym cięłaś rozplenice? Bo aż się boję jak widzę jakie te moje są opasłe. Będę miała odcisk na odcisku od sekatora.. a piłą do żywopłotu chyba nie pódzie co???

Wiesz tu widac ja bez lisci i kwiatow.pedy z kwiatami maja jeszcze plus 50 cm.jakies 1,5 m szerokosci bym dla jednej przewidziala by sie nawzajem nie dusily. Kilka stip nozesz dac ale w wiekszej odleglosci od samych roz.

Cielam sekatorem ale takich kolosow jak Ty mam kilka tylko.jesli masz je nadal zwiazane to nozyce do zywoplotu moze dadza rade.
Zagajanka 20:40, 21 mar 2016

nawigatorka napisał(a)
Obcielam wszystkie roze-i chyba dobrze bo niektore maja juz liscie.ciesze sie ze mam ich tak malo bo to nie jest moje ulubione zajecie
Najwazniejsze jak dla mnie Artemis przycielam dosc mocno bo w swej niewiedzy zapuscilam je przez ostatnie lata.
Tak wygladala przed

A tak po.widac kupke gałęzi jaka z jednej sztuki obcielam.podpory sa do wymiany bo nie radza.sobie z utrzymywaniem okwieconych galezi

Dobra robota
Zamiast tej słabej podpórki proponuję dać takie coś (można regulować wysokość):

Kupowałam takie chyba w Casto, ale w LM też je widziałam. Ta największa ma 90 cm wysokości.
kasja83 20:45, 21 mar 2016

Witaj nawigatorko-spotykam Cię na różnych wątkach i wiem już, że jesteś mądrą głową na O. Wątek masz olbrzymi-taki nie do przeczytania na raz, ani na dwa razy Ogród bardzo mi się podoba i jest bardzo w stylu do, którego zmierzam. Podziwiam i poczytuję
nawigatorka 20:51, 21 mar 2016

Zagajanka napisał(a)

Dobra robota
Zamiast tej słabej podpórki proponuję dać takie coś (można regulować wysokość):

Kupowałam takie chyba w Casto, ale w LM też je widziałam. Ta największa ma 90 cm wysokości.

Ufff nawet nie wiesz jak sie stresowalam ze zobaczysz moje ciecie i bedzie bura ze zle

Podpory moze kupie,dzieki za wizualizacje.wlasnie o takich myslalam ale nie wiem czy sama nie powyginam z pręta.
nawigatorka 20:56, 21 mar 2016

kasja83 napisał(a)
Witaj nawigatorko-spotykam Cię na różnych wątkach i wiem już, że jesteś mądrą głową na O. Wątek masz olbrzymi-taki nie do przeczytania na raz, ani na dwa razy Ogród bardzo mi się podoba i jest bardzo w stylu do, którego zmierzam. Podziwiam i poczytuję
witaj Kasjo w moim watku.wiesz mowibsie ze.krowa ktorabduzo muczy malo mleka daje to ze sie odzywam niech nie bedzie wyznacznikiem mojej wiedzy bo moge okazac sie taka krową
A tak powaznie to staram sie uczyc jaknajwiecej, avjelsi to co juz wiem komus sie przydaje to tym bardziej mnie cieszy.ale sa na forum osoby i jest ich na prawde sporo,ktore mozna uważać za mentorow w wielu sprawach.ja to jestem przy nich pikus

Ale robie dobra kawe,czasem winem czestuje wiec watek sie kreci
Zapraszam czesciej i bede i Ciebie sledzila
kasja83 21:02, 21 mar 2016

nawigatorka napisał(a)
witaj Kasjo w moim watku.wiesz mowibsie ze.krowa ktorabduzo muczy malo mleka daje to ze sie odzywam niech nie bedzie wyznacznikiem mojej wiedzy bo moge okazac sie taka krową
A tak powaznie to staram sie uczyc jaknajwiecej, avjelsi to co juz wiem komus sie przydaje to tym bardziej mnie cieszy.ale sa na forum osoby i jest ich na prawde sporo,ktore mozna uważać za mentorow w wielu sprawach.ja to jestem przy nich pikus

Ale robie dobra kawe,czasem winem czestuje wiec watek sie kreci
Zapraszam czesciej i bede i Ciebie sledzila

Buhahaha, mówisz, żeby kawą i winkiem skusić gości?Teraz (ze względu na podobny układ domu itd) studiuję wątek ivo i bardzo podobają mi się Twoje rady.Tak już wyczaiłam, że mamy z Ivo podobne gusta i chyba będziemy podobnie tworzyć