Dopiero teraz widzę jaka ta róża potrafi być rozkrzewiona.. Musze dokładnie przemyśleć ile mi tam ich wejdzie bo coś czuję, że przy trzech sztukach to stipy tam nie ma sensu wsadzać...
No i mam pytanie: Czym cięłaś rozplenice? Bo aż się boję jak widzę jakie te moje są opasłe. Będę miała odcisk na odcisku od sekatora.. a piłą do żywopłotu chyba nie pódzie co???
wiesz troche szukalam jak ja ciac.i ona zalicza sie do wielokwiatowych wysokich a te czytalam ze na 50-60 cm sie tnie.niskie odmiany nizej.ja jak dotad cielam ja tylko po kwitnieniu i tez dawala rade.ale chcialabym by miala silniejsze pedy bo morze kwiatow jakie dzwiga,szczegolnie po deszczu troche ja obciaza.
Wiesz tu widac ja bez lisci i kwiatow.pedy z kwiatami maja jeszcze plus 50 cm.jakies 1,5 m szerokosci bym dla jednej przewidziala by sie nawzajem nie dusily. Kilka stip nozesz dac ale w wiekszej odleglosci od samych roz.
Cielam sekatorem ale takich kolosow jak Ty mam kilka tylko.jesli masz je nadal zwiazane to nozyce do zywoplotu moze dadza rade.
Dobra robota
Zamiast tej słabej podpórki proponuję dać takie coś (można regulować wysokość):
Kupowałam takie chyba w Casto, ale w LM też je widziałam. Ta największa ma 90 cm wysokości.
Witaj nawigatorko-spotykam Cię na różnych wątkach i wiem już, że jesteś mądrą głową na O. Wątek masz olbrzymi-taki nie do przeczytania na raz, ani na dwa razy Ogród bardzo mi się podoba i jest bardzo w stylu do, którego zmierzam. Podziwiam i poczytuję
witaj Kasjo w moim watku.wiesz mowibsie ze.krowa ktorabduzo muczy malo mleka daje to ze sie odzywam niech nie bedzie wyznacznikiem mojej wiedzy bo moge okazac sie taka krową
A tak powaznie to staram sie uczyc jaknajwiecej, avjelsi to co juz wiem komus sie przydaje to tym bardziej mnie cieszy.ale sa na forum osoby i jest ich na prawde sporo,ktore mozna uważać za mentorow w wielu sprawach.ja to jestem przy nich pikus
Ale robie dobra kawe,czasem winem czestuje wiec watek sie kreci
Zapraszam czesciej i bede i Ciebie sledzila
Buhahaha, mówisz, żeby kawą i winkiem skusić gości?Teraz (ze względu na podobny układ domu itd) studiuję wątek ivo i bardzo podobają mi się Twoje rady.Tak już wyczaiłam, że mamy z Ivo podobne gusta i chyba będziemy podobnie tworzyć