Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 09:46, 27 kwi 2016

Sebek napisał(a)

Znajomy widok Tej wiosny chyba po raz pierwszy nie wykopywałem kwitnących cebulowych

Uf jak dobrze.juz sie balam ze tylko ja nienormalna jrstem
A kwitly Ci po roku po takiej akcji?
amelia_b 09:49, 27 kwi 2016

A ja mam głupie pytanie. Asiu czemu służy zabieg wykopywania kwitnących tulipanów? Jakoś nie mogę tego zrozumieć?
nawigatorka 09:55, 27 kwi 2016

amelia_b napisał(a)
A ja mam głupie pytanie. Asiu czemu służy zabieg wykopywania kwitnących tulipanów? Jakoś nie mogę tego zrozumieć?
amelio.niczemu nie sluzy
Ja musialam je wykopac choc gryzlam sie z tym bo rabata na ktorej rosly po rozlozeniu kraweznikow wokol placu pod pergole okazala sie byc w powietrzy.kraweznik zas 20cm pod ziemia...
Musiałam zatem obnizyj jej poziom.nie moglam czekac az przekwitna tulipany bo wraz z nimi przesadzalam bukszpanu i lipe, dla ktorych to juz zdecydowanie ostatni dzwonek na przesadzanie.wole stracic tulipany niz je.
09:59, 27 kwi 2016
amelia_b napisał(a)

też na to patrzę ...i w moim pojęciu to raczej ukatrupieniu)) jest duża szansa ze jak zadołujesz cebule nawet teraz to dopiero za 2 -3 sezony coś z nich będzie.

nie wiem jak te twoje cebule ....bo zaobserwowałam ze moje zeszłoroczne Angelique są beznadzieje w drugim sezonie i to samo dotyczy białych pełnych piwoniowatych.
amelia_b 10:00, 27 kwi 2016

myślałam ze jakieś kontrowersyjne zabiegi przeprowadzasz, no wiesz u Ciebie to nigdy nic nie wiadomo co porabiasz, a że ja już dawno z obiegu wypadłam na 0. to już teraz nic nie kumam dobrze ze mi wytłumaczyłaś o co chodzi bo mogło by się to skończyć tym ze poleciała bym dziś po pracy do ogrodu tulipany wykopywać
nawigatorka 10:03, 27 kwi 2016

eee_taam napisał(a)

też na to patrzę ...i w moim pojęciu to raczej ukatrupieniu)) jest duża szansa ze jak zadołujesz cebule nawet teraz to dopiero za 2 -3 sezony coś z nich będzie.

nie wiem jak te twoje cebule ....bo zaobserwowałam ze moje zeszłoroczne Angelique są beznadzieje w drugim sezonie i to samo dotyczy białych pełnych piwoniowatych.
ostrzegalam ze widoki dla odwaznych.inni niech zamkna oczy.angelique nie mam bo nie lubie.bialych pełnych nie mam a exotici mi soe rozmnażania jak na razie
nawigatorka 10:04, 27 kwi 2016

amelia_b napisał(a)
myślałam ze jakieś kontrowersyjne zabiegi przeprowadzasz, no wiesz u Ciebie to nigdy nic nie wiadomo co porabiasz, a że ja już dawno z obiegu wypadłam na 0. to już teraz nic nie kumam dobrze ze mi wytłumaczyłaś o co chodzi bo mogło by się to skończyć tym ze poleciała bym dziś po pracy do ogrodu tulipany wykopywać
jak widac kontrowersyjne nic nie wykopuj czasem
makkasia 10:33, 27 kwi 2016

Przesadzałam kwitnące cebulowe wiele razy i najmniej odchorowywały narcyzy i czosnki.
Jeśli chodzi o Twoje tulipany to patrz co sie będzie działo, jeśli podniosa łebki będą nadal kwitnąć to nie ma sprawy, jeśli jednak są w tej chwili wątpliwej urody wsadź je w dobra ziemie do doniczki wstaw w mniej widoczne ale słoneczne miejsce i podlej. Poczekaj do uschnięcia liści i na jesień posadź tylko dobrze wyglądające cebule.
Trzymam kciuki za terminowe skończenie prac, bo nie moge doczekać sie efektu
ściskam
10:39, 27 kwi 2016
nawigatorka napisał(a)
ostrzegalam ze widoki dla odwaznych.inni niech zamkna oczy.angelique nie mam bo nie lubie.bialych pełnych nie mam a exotici mi soe rozmnażania jak na razie

już u ren właśnie pisałam ....że tez ja exotic nie mam ...nie spotkałam chyba ? a jeszcze jak się rozmnażają ...ulaaala to trzeba o nich jesienią myśleć

PS czytałam powody wykopów ...lepsze zło wybrałas ...nie potępiam skoro to był kompromis
Pszczelarnia 10:40, 27 kwi 2016

Szwedzka myśl techniczna i odważne działanie - to jest to!