Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 18:56, 27 kwi 2016

blyxa napisał(a)

żel i na to hybryda? Musze spróbować.
Testuję teraz infinity shine opi - miał być na 7-10 dni, jest piąty dzień i mam mały ubytek. Mój perfekcjonizm cierpi (choć prawie nie widać).

bwt. U mnie tulipany jeszcze NIE kwitną. Ja nie wiem czy w tym samym kraju mieszkamy

Pilecam.twoj perfekcjonizm bedzie bez uszczerbku
Uperte te tulipany masz
nawigatorka 19:02, 27 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)
Co dzis murujesz?
mowisz masz
Przygotowalam podpore pod ostatni bok placu - teraz jeszcze krawezniki na wierzch.ten bok bedzie wyzszy od pozostalych.

Poza tym w ramach relaksu od roboty na kolanach wyznaczylam sobie jeden z miliniowych orzyszlych pasow,by tym.samym wyznaczyc matecznik dla molini. Na razie bedzie to kwadrat 4,5x4,5 metra.moze uda sie obsadzic wiecej w tym roku ale jeszcze zobaczymy.i powiem Wam ze choc to tylko jeden pas wyznaczony sznurkiem to juz widze to wszystko oczyma wyobrazni

Tu widac (gdy wyostrzy sie wzrok) wyznaczony kwadrat

A tu caly ten przyszły pas,na srodku swidosliwa (po prawej i po lewej zolte sznurki),pas ma 4,5 metra szerokosci

nawigatorka 19:08, 27 kwi 2016

i dla przypomnienia. matecznik czyli pierwsza obsadzana część, z której może kiedys da się wydzielać młode molinie to ten żółty kwadrat za wgłębnikiem, w tym pasie co drzewo B. musze go teraz obrzezyć... to chyba będzie najczęściej uzywne przeze mnie słowo w tym sezonie ułozyłam już 100 metrów krawężnika

amelia_b 19:25, 27 kwi 2016

Szerokie te pasy,aj dużo potrzebne Ci będzie traw,multum można by rzec
Kasia73 19:26, 27 kwi 2016

Jak ty to robisz? Zimno pada a Ty w ogrodzie? I jeszcze kawał dobrej roboty zrobiony na jak?
Mnie już nosi, po choróbsku, ale tak zimno, że nie da rady czekam na ocieplenie.

Podoba mi się ta wyznaczona rabata, widzę to oczyma wyobraźni. Hasło przewodnie na ten sezon u Ciebie obrzeżanie rabat, będę Cię wspierać mentalnie i podziwiać.
nawigatorka 19:35, 27 kwi 2016

amelia_b napisał(a)
Szerokie te pasy,aj dużo potrzebne Ci będzie traw,multum można by rzec
ale wlasnie w tym ich urok.i w tym mam nadzieje za wiele lat ich moc.
Duzo traw,duzo kraweznilow,duzo kamienia na trakt,duzo pracy...przyzwyczaiłam sie
nawigatorka 19:39, 27 kwi 2016

Kasia73 napisał(a)
Jak ty to robisz? Zimno pada a Ty w ogrodzie? I jeszcze kawał dobrej roboty zrobiony na jak?
Mnie już nosi, po choróbsku, ale tak zimno, że nie da rady czekam na ocieplenie.

Podoba mi się ta wyznaczona rabata, widzę to oczyma wyobraźni. Hasło przewodnie na ten sezon u Ciebie obrzeżanie rabat, będę Cię wspierać mentalnie i podziwiać.

No wlasnie codziennie slysze w pogodzie ze na zachodzie zimno i deszcz a u nas luksusow temperaturowych moze nie ma ale deszcz byl tylko wczoraj wieczorem i to ddobrze ze byl bo sucho sie robi.

Zreszta jak sie kopie i nosi bloczki betonowe to.zaraz tak jakos cieplej

W ubieglych latach obrzezalismy granitowymi kostkami i trwalo to dlugo.mielismy wiec spore zaleglosci w tym temacie. A sadzenie bez obrzezy to dokladnanie sobie tylko pracy wiec musimy wyjsc na prosta.krawezniki moge robic sama (a granity robil M) wiec przyspieszylam troche.
Wsparcie czuje
I czekam ma Twoj watek.jak Cie nosi to dzialaj i pokaż nam swoj ogrod
leon60 19:44, 27 kwi 2016

Dużoooo traw ale jaki efekt będzie
a ja marne 30sztuk posadziłam
nawigatorka 19:48, 27 kwi 2016

leon60 napisał(a)
Dużoooo traw ale jaki efekt będzie
a ja marne 30sztuk posadziłam
u mnie poczatek tez bedzie marny.ale od czegosbtrzeba zaczac prawda?
lojalna_ 19:50, 27 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
mowisz masz
Przygotowalam podpore pod ostatni bok placu - teraz jeszcze krawezniki na wierzch.ten bok bedzie wyzszy od pozostalych.

Poza tym w ramach relaksu od roboty na kolanach wyznaczylam sobie jeden z miliniowych orzyszlych pasow,by tym.samym wyznaczyc matecznik dla molini. Na razie bedzie to kwadrat 4,5x4,5 metra.moze uda sie obsadzic wiecej w tym roku ale jeszcze zobaczymy.i powiem Wam ze choc to tylko jeden pas wyznaczony sznurkiem to juz widze to wszystko oczyma wyobrazni

Tu widac (gdy wyostrzy sie wzrok) wyznaczony kwadrat

A tu caly ten przyszły pas,na srodku swidosliwa (po prawej i po lewej zolte sznurki),pas ma 4,5 metra szerokosci

Acha