Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 10:46, 27 kwi 2016

makkasia napisał(a)
Przesadzałam kwitnące cebulowe wiele razy i najmniej odchorowywały narcyzy i czosnki.
Jeśli chodzi o Twoje tulipany to patrz co sie będzie działo, jeśli podniosa łebki będą nadal kwitnąć to nie ma sprawy, jeśli jednak są w tej chwili wątpliwej urody wsadź je w dobra ziemie do doniczki wstaw w mniej widoczne ale słoneczne miejsce i podlej. Poczekaj do uschnięcia liści i na jesień posadź tylko dobrze wyglądające cebule.
Trzymam kciuki za terminowe skończenie prac, bo nie moge doczekać sie efektu
ściskam

Bardzo Ci dziekuje.jak ej marytorycznej podpowiedzi trzeba mi bylo tak zrobiepoczekm jeszczebchwile bo nie wygladaja najgorzej.

Tez czekamy na koniec.uwierz mi
nawigatorka 10:47, 27 kwi 2016

eee_taam napisał(a)

już u ren właśnie pisałam ....że tez ja exotic nie mam ...nie spotkałam chyba ? a jeszcze jak się rozmnażają ...ulaaala to trzeba o nich jesienią myśleć

PS czytałam powody wykopów ...lepsze zło wybrałas ...nie potępiam skoro to był kompromis
ja mam z janiny.i mysle.ze potepianie w sprawach ogrodowych to troche za mocne slowo
nawigatorka 10:47, 27 kwi 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Szwedzka myśl techniczna i odważne działanie - to jest to!
jankosia 10:51, 27 kwi 2016

A co planujesz zrobić z tej tony drewna co to za niedługo będziesz miała? Masz już plan? A znasz te stoły?: http://gregklassen.com/collection/river/
nawigatorka 10:55, 27 kwi 2016

jankosia napisał(a)
A co planujesz zrobić z tej tony drewna co to za niedługo będziesz miała? Masz już plan? A znasz te stoły?: http://gregklassen.com/collection/river/

Co tam takie dwa pnie.drewno to bylo jak w ubieglym roku ich wielkie galezie polecialy.uprzatnelismy w dwa dni a zajmowaly polowe terenu dzialki.

Duzo drewna to mam za plotem.sasiedzi wycieli 15 takich wierzb i to nieoglowionych.

Drewno pojdzie na spalenie.

Stoly znam ale tylko ze zdjec.jakby cos wierzba sie nie nada mam taki plaster wierzby o srednicy 1,1 metra na stolik zostawiony ale schnie prawie rok i nadal strasznie smierdzi.
11:01, 27 kwi 2016
te są z orzecha włoskiego a orzechów jest dużo na naszych wsiach ...normalnie stołami jestem zachwycona! ...do sklepu weszłam i szybko wyszłam ...po co pusuc sobie efekt łaaaał)
amelia_b 11:03, 27 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
jak widac kontrowersyjne nic nie wykopuj czasem
przyjęłam do wiadomości: nie wykopywać
beta 11:16, 27 kwi 2016

Cześć Terminatorko ;-D
ren133 11:20, 27 kwi 2016

eee_taam napisał(a)

też na to patrzę ...i w moim pojęciu to raczej ukatrupieniu)) jest duża szansa ze jak zadołujesz cebule nawet teraz to dopiero za 2 -3 sezony coś z nich będzie.

nie wiem jak te twoje cebule ....bo zaobserwowałam ze moje zeszłoroczne Angelique są beznadzieje w drugim sezonie i to samo dotyczy białych pełnych piwoniowatych.

Podobno Angelique trzeba sadzić co rok
ren133 11:23, 27 kwi 2016

makkasia napisał(a)
Przesadzałam kwitnące cebulowe wiele razy i najmniej odchorowywały narcyzy i czosnki.
Jeśli chodzi o Twoje tulipany to patrz co sie będzie działo, jeśli podniosa łebki będą nadal kwitnąć to nie ma sprawy, jeśli jednak są w tej chwili wątpliwej urody wsadź je w dobra ziemie do doniczki wstaw w mniej widoczne ale słoneczne miejsce i podlej. Poczekaj do uschnięcia liści i na jesień posadź tylko dobrze wyglądające cebule.
Trzymam kciuki za terminowe skończenie prac, bo nie moge doczekać sie efektu
ściskam

To jest nadzieja dla moich głowkowatych Bo nie wiem czy czasem nie będę musiała po week-endzie zmienić im miejscówki
A z szafirkami też tak można zrobić?