Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 20:38, 17 cze 2015

ewakatowice napisał(a)
mnie to i z dołu i z góry widok zachwyca

Powaga? pytam szczerze po jak to powstawało (oczywiście moja koncepcja) to wszyscy dziwnie patrzyli - ale nie chciałam tam skarp-wystarcza mi na podjeździe. i mi efekt się podoba choć wiem, że to nie jest standardowe rozwiązanie - przecież na świecie są tylko płaskie działki Jak szczerze to dziękuję
21:08, 17 cze 2015
nawigatorka napisał(a)
A tego dziwoląga jeszcze chyba nie pokazywałam

u mnie to chwast pospolity ...nie moge wyplenic zarazy kupiłam go ze dawno temu i to jest jego najlepsza faza rozwoju ...wywal czym predzej bo co wiosne bedziesz miała setki igiełek sterczących z ziemi a potem czosnek dziwak

porzadku w narzędziach bede sie uczyć od ciebie

i pytanie co do donic..czy w tych donicach ci wszystko zimuje? nic nie przemarza?
nawigatorka 21:15, 17 cze 2015

eee_taam napisał(a)

u mnie to chwast pospolity ...nie moge wyplenic zarazy kupiłam go ze dawno temu i to jest jego najlepsza faza rozwoju ...wywal czym predzej bo co wiosne bedziesz miała setki igiełek sterczących z ziemi a potem czosnek dziwak

porzadku w narzędziach bede sie uczyć od ciebie

i pytanie co do donic..czy w tych donicach ci wszystko zimuje? nic nie przemarza?

to znacyz, że cebulka trak bardzo się rozrasta? mnie urzekła zielony kwiat bo lubie ten kolor kwiatów

zimuje wszystko (co prawda zima była jedna od kiedy je mam) ale donice są spore więc nie obawiam się tego - u mnie na tarasie zimowała przez 3 zimy trzmielina (w donicy 40x40cm) a ostatnio w tej samej bukszpan.
21:40, 17 cze 2015
skoro ci sie podoba to ok ...ja dzisiaj wywaliłam ze 30 i ostro dubałam w ziemi zeby cebule wydłubać!..on sie chyba tak wynasiewał bo 3 sezon wypleniam.

Konieczki 21:53, 17 cze 2015

nawigatorka napisał(a)

Powaga? pytam szczerze po jak to powstawało (oczywiście moja koncepcja) to wszyscy dziwnie patrzyli - ale nie chciałam tam skarp-wystarcza mi na podjeździe. i mi efekt się podoba choć wiem, że to nie jest standardowe rozwiązanie - przecież na świecie są tylko płaskie działki Jak szczerze to dziękuję

Naprawdę wygląda to bardzo fajnie bez wazeliny
21:57, 17 cze 2015
donice wygladaja dobrze trocę po chorwacku bo tam wiekszość na górce i strome schody maja

ja tylko pytałam o funkcjonalność w naszym klimacie ...ale samo rozwiaanie jest ok.
inag 22:02, 17 cze 2015

Wiesz co? Przyznaję szczerze i bez wazeliny, że gdybym te Twoje donice zobaczyła na początkowym etapie urządzania ogrodu to chamsko bym skopiowała pomysł... Tak bardzo mi się podobają! Muszę je pokazać siostrze, jak pozwolisz, bo za chwilę ona będzie projektowała swój ogród
nawigatorka 22:32, 17 cze 2015

O jacie jakie mile pochwały nie liczyłam na takie.zapytałam szczerze bo byłam ciekawa opini osób,które o ogrodach wiedzą więcej niż Pan Sąsiad (z całym szacunkiem dla Niego).do Chorwacji musze się zatem wybrać.kopiować do woli prosze toż to najlepszy komplement
Mathildis 22:56, 17 cze 2015

nawigatorka napisał(a)

piękny kolor ma ta róża...
Mathildis 22:59, 17 cze 2015

Powiem całkiem szczerze, że choć u siebie takiego rozwiązania bym nie zastosowała, to przy Twoim domu baaaardzo mi się podoba...