Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

amelia_b 17:20, 24 lis 2016

leon60 napisał(a)

dołączam do listy
ja też, ale muszę poprawić jedno bo się jakiemuś ptaszkowi spodobało
Iwk4 18:22, 24 lis 2016

eee_taam napisał(a)
lista pokaźna sie robi ..nikt nie chce byc ostatni

Ja pewnie będę z musu :
Na razie walczę z grypą i jej pochodnymi
beata_m 18:55, 24 lis 2016

lojalna_ napisał(a)
Hm bo wiesz nie chciałbym Cie w bład w prowadzić hm )) nie chciałabym ihihihi )))

No moze czasami jsk zdjecia ogladam ale to tylko chwile trwa )))))

hahahaha dobre Jolka przynajmniej nie oszukujesz nas matek małoletnich dzieci
Madzenka 19:15, 24 lis 2016

Chyba zadam głupie pytanie dlaczego dzieci nie odrabiają same zadań domowych??? Chyba za stara jestem i już nic nie rozumiem
Makao_J 19:21, 24 lis 2016

Madzenka napisał(a)
Chyba zadam głupie pytanie dlaczego dzieci nie odrabiają same zadań domowych??? Chyba za stara jestem i już nic nie rozumiem

Ja cały czas walczę z tym by odrabiały same. Mój 10-latek jest na coraz lepszej drodze ale samodzielna nauka to porażka W ogóle nie wchodzi mu do głowy jeśli nie przełożę z polskiego na nasze.
Iwk4 19:48, 24 lis 2016

Madzenka napisał(a)

Podbijam pytanie. Też nie rozumiem.
Uśmiałam się z tych ocen dla mam...

W takim razie: kiedy dziecko coś samodzielnie zrobi? Bo na lekcji tylko 50% pracuje samodzielnie. Reszta czeka, aż rozwiązanie ktoś podpowie i może spisać. Po co się męczyć?
I dotyczy to nawet prostych zadań...

Kacha123 19:54, 24 lis 2016

Ja jeszcze poczekam z oknami, to będę mieć mniej brudne na święta, bo na czyste przy tym, co wylatuje z niektórych kominów u nas na osiedlu nie liczę

Małe dzieci, mały kłopot - tak mawiają...
anna_t 19:57, 24 lis 2016

Iwk4 napisał(a)

Podbijam pytanie. Też nie rozumiem.
Uśmiałam się z tych ocen dla mam...

W takim razie: kiedy dziecko coś samodzielnie zrobi? Bo na lekcji tylko 50% pracuje samodzielnie. Reszta czeka, aż rozwiązanie ktoś podpowie i może spisać. Po co się męczyć?
I dotyczy to nawet prostych zadań...

własnie Iwonko bardzo ciekawy temat, sama ostatnio troche myslę o tym choć szkoła dzieci jeszcze przede mną.
wymysliłam sobie tak, odrabiać będzie sama lekcje a jak będzie źle to dostanie dwóje i trudno. ale moze gdy pare razy dostanie opitol od nauczyciela to sama dojdzie do tego zeby się do lekcji przykładac. co myślisz?
Iwk4 20:03, 24 lis 2016

Myślę, że może w domu zrobić samo. Rodzic sprawdza i mówi np. że widzi dwa błędy. Na początek może powiedzieć, w której linijce. Dziecko poprawia do skutku.
Szybko nauczy się kontrolować to, co napisało. I samodzielności.
A do szkoły idzie ze sprawdzonym przez rodzica zadaniem. Ale zdania, rysunki czy obliczenia muszą być samodzielne. Nie rodzica.
Znam przykład, że w czwartej klasie uczeń nie liczy. Nie umie. A z domu przychodzi z super odrobionymi rachunkami. Na lekcji siedzi i patrzy, jak inni liczą. Sam tylko z tablicy przepisuje. Jak liczy przy tablicy, powoli policzy. W zeszycie nie chce...

Asiu, przepraszam, że u ciebie.

anna_t 20:29, 24 lis 2016

czyli jednak kontrolować? bo wiesz zastanawiam się czy rodzice za dużo na siebie nie biora, wyręczając dzieci i nauczycieli. nie chcę żebyś to źle odebrała ale często słyszy sie jakie teraz dzieci sa niegrzeczne i nauczyciele sobie nie radzą a jesli chodzi o poziom edukacji to wielu nauczycieli poprostu przynosi wstyd. przeraża mnie to że teraz dzieci aby zdały maturę musze uczęszczać na korepetycje...