Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

Mysza 19:20, 09 kwi 2015

Fajny ten worek
Moja maszyna do szycia czeka czasowo na strychu, coś nie mam ostatni serca do szycia.
katiaxx 19:35, 09 kwi 2015

malkul napisał(a)
bardzo fajny ten wór, dobrze szyjesz moja teściowa też szyje więc mam prośbe daj na priv jakąś instrukcje bo zostanie mi filc, tobym se dała do uszycia do tesciowej

ty to się potrafisz ustawić, nawet z teściową
nawigatorka 20:05, 09 kwi 2015

katiaxx napisał(a)

ty to się potrafisz ustawić, nawet z teściową

Moja nawet guzika nie przyszyje
nawigatorka 20:06, 09 kwi 2015

Mysza napisał(a)
Fajny ten worek
Moja maszyna do szucia czeka czasowo na strychu, coś nie mam ostatni serca do szycia.

Do tego trzeba mieć wenę to prawda
nawigatorka 20:35, 09 kwi 2015

malkul napisał(a)
bardzo fajny ten wór, dobrze szyjesz moja teściowa też szyje więc mam prośbe daj na priv jakąś instrukcje bo zostanie mi filc, tobym se dała do uszycia do tesciowej

wysłane
wiunia 22:24, 09 kwi 2015

Witam Nawigatorko Masz świetny ten żagiel! Właśnie szukam czegoś podobnego tylko mam zagwozdkę jaki rozmiar muszę mieć? Czy sa różne rozmiary czy standard? Przepraszam za te pytania, a może tymi sznurkami można sobie dowolnie dopasować? Są chyba na tyle długie? Pozdrawiam!
jalos 00:00, 10 kwi 2015

nawigatorka napisał(a)
Pisałam u Marzeny o moim żaglu a wygląda on tak - rury do których jest przymocowany są na zimę zdejmowane.

Czy ten żagiel masz rozpięty przez całe lato?
Wiatr go nie próbuje zerwać?
nawigatorka 07:32, 10 kwi 2015

wiunia napisał(a)
Witam Nawigatorko Masz świetny ten żagiel! Właśnie szukam czegoś podobnego tylko mam zagwozdkę jaki rozmiar muszę mieć? Czy sa różne rozmiary czy standard? Przepraszam za te pytania, a może tymi sznurkami można sobie dowolnie dopasować? Są chyba na tyle długie? Pozdrawiam!

Witaj serdecznie.mój żagiel to 3x3 (albo 3,6x3,6 metry dokładnie nie pamiętam) są tez 5 metrowe i trójkąty.z doświadczenia wiem jak juz wiesz gdzie go przyczepić to powinien być trochę mniejszy, bo liny przedłużają jeszcze narożniki.ja mam własne liny-żeglarskie bo te dołączone do zagla to się na pranie nadają u mnie liny poprowadzone są po maszytach i tam przywiązane do knagi. Tak by w razie czego można łatwo było go wyczepic i wciągnąć na balkon.
nawigatorka 07:35, 10 kwi 2015

jalos napisał(a)

Czy ten żagiel masz rozpięty przez całe lato?
Wiatr go nie próbuje zerwać?

Żagiel wisiał ostatnio od wiosny do jesieni.bardzo dobrze znosił wiatry-maszty chyba są dobrze zakotwione (maszt władzom jest w około metrowa rurę o większej średnicy,która jest przyklejone stalowymi opaskami do ściany tarasu). Ważne by żagiel był solidnie napięty,bez żadnej zmarszczki-co nie jest takie łatwe-ale wtedy nie łapocze i praktycznie się nie rusza przy silnym wietrze.
jalos 07:47, 10 kwi 2015

Dzięki za odpowiedź. Myślę w jaki sposób zadaszyć moją pergolę, która powstanie wkrótce.
Bałam się tylko, że wiatr może spowodować, że mój żagiel odfrunie razem z pergolą.
Przy okazji potrzebuję małej porady w sprawie drzew, zajrzysz do mnie? (wieczorem wstawię plan z wrysowanymi rabatami wg Twojej koncepcji - teraz spadam do pracy)