A mi kiedyś tesciowa jak nie bardzo mogłam sprzątać przyjechała i oliwka wysmarowala czarne karnisze. Myślałam ze zejdę normalnie, ale tak je potem wypucowala ze pięknie blyszczaly i o dziwo kurz nie osiadal jakoś mocno.
u mnie to raczej tak tradycyjnie
karp, uszka barszcz pierogi kluski z makiem karp, pstrąg (bo mąż nie lubi karpia) nic takiego nowatorskiego, bo raczej by się to nie przyjęło u mnie jeżeli chodzi o jedzenie to większość tradycyjnie woli
Kto gotuje ten rzadzi a tak powaznie to ja bez nowosci kulinarnych w zyciu bym umarla.zawsze gdzy robie cos nowego dl gosci najpierw testuje.mam spory segregator w podrukowanymi przepisamu.a vrzybowa to przecie tradycyjna zupa
ale co to znaczy tradycyjnie?
Wiesz ja wczoraj rozmyslalm nad ta tradycja i nawet M zapytalam bez czego kulinarnie nie wyibraza sibie wigili i chyba my tak do konkretnych dan przywiązani nie jestesmy.raczej bym powiedziala ze tak globalnie traktujemy ze powinny byc;grzyby,kapusta,ryby... ale interpretacja juz dowolna.przeciez nawet karp karpiowi nierowny.