Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

Kawa 08:23, 22 gru 2015

nawigatorka napisał(a)
ale co to znaczy tradycyjnie?
Wiesz ja wczoraj rozmyslalm nad ta tradycja i nawet M zapytalam bez czego kulinarnie nie wyibraza sibie wigili i chyba my tak do konkretnych dan przywiązani nie jestesmy.raczej bym powiedziala ze tak globalnie traktujemy ze powinny byc;grzyby,kapusta,ryby... ale interpretacja juz dowolna.przeciez nawet karp karpiowi nierowny.

no w sumie to masz rację i czasem marzy mnie się taka inna interpretacja
ale na razie tylko w marzeniach
chociaż ten łosoś mnie kusi
ja jakoś wielce "żarłoczna" nie jestem wbrew temu jak wyglądam i Wigilia to dla mnie w szczególności to - że siedzimy przy jednym stole, bo tak na co dzień to mąż daleko a jak wracam z pracy to już wszyscy po obiedzie, nie ma kiedy tak usiąść i w ciszy sobie zjeść z cała rodziną
nawigatorka 08:28, 22 gru 2015

Kawa napisał(a)

no w sumie to masz rację i czasem marzy mnie się taka inna interpretacja
ale na razie tylko w marzeniach
chociaż ten łosoś mnie kusi
ja jakoś wielce "żarłoczna" nie jestem wbrew temu jak wyglądam i Wigilia to dla mnie w szczególności to - że siedzimy przy jednym stole, bo tak na co dzień to mąż daleko a jak wracam z pracy to już wszyscy po obiedzie, nie ma kiedy tak usiąść i w ciszy sobie zjeść z cała rodziną

M tez mi odpowiedzial wczoraj ze bez nas nie ma wigili u mnie na wigili wlasnie losos ktorego kocham. Dorsz juz dla gosci.zarlocznosci nie dostrzegam
Sebek 10:03, 22 gru 2015

Karpia w wigilię nie jadam Ale dorsza lub łososia zjem
amelia_b 11:42, 22 gru 2015

Asiu wymieniłaś mech? oglądałam twoje zestawienie w wiankach na Boże Narodzenie super wyszło, wszystko razem świetnie zgrane i mi Twój mech przyszedł na myśl ja wczoraj się na swój przyglądałam i muszę go dziś wymienić
amelia_b 11:43, 22 gru 2015

Sebek napisał(a)
ja karpia tez nie jem bo mnie denerwuje wybieranie ości, wszystkie paluchy upaćkane a nie nauczyłam się jeść go jeszcze widelcem
Enya73 11:51, 22 gru 2015

Witaj przedświątecznie. Tak zaglądam ostatnio z doskoku. Ale widziałam piękne dekoracje i super urządzony salon.
O dywagacjach kulinarnych na wigilijnym stole też czytałam.
U mnie na stole jest mieszanka trzech kultur: śląskiej, poznańskiej i galicyjskiej.
Karpia nie jadam. Wolę sandacza.
Najważniejsze jest, abyśmy mogli się cieszyć sobą nawzajem, zwłaszcza, że na codzień żyjemy w takim tempie, że wszystko jest w biegu.
Pewnie wielu ludzi teraz tak żyje.
To życzę wszystkiego dobrego na święta, spokoju i odpoczynku.
Buziaki
polinka 12:52, 22 gru 2015

Cześć Wigilii bez karpia sobie nie wyobrażam ale ja karpia to mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację

nawigatorka 12:57, 22 gru 2015

Sebek napisał(a)

Smacznego zatem
nawigatorka 13:02, 22 gru 2015

amelia_b napisał(a)
Asiu wymieniłaś mech? oglądałam twoje zestawienie w wiankach na Boże Narodzenie super wyszło, wszystko razem świetnie zgrane i mi Twój mech przyszedł na myśl ja wczoraj się na swój przyglądałam i muszę go dziś wymienić

Chcialam mech wymienic bo bylam w niedziele w lesie na spacerza ale on bardzo dobrze nadal wyglada.podlewam co 2/3 dni (a wlasciwie spryskuje) i chyba mu dobrze.dzis wygkada tak.a i dziekuje
nawigatorka 13:03, 22 gru 2015

amelia_b napisał(a)
ja karpia tez nie jem bo mnie denerwuje wybieranie ości, wszystkie paluchy upaćkane a nie nauczyłam się jeść go jeszcze widelcem

Jak sie gp je tylko w wigilie to malo okazji do cwiczen