Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Madzenka 00:05, 22 kwi 2015

Qurcze czasu mi na życie brakuje.... Nie choruję Le mam stale opryszczkę... Ja z branży... 4 raz w tym miesiacu mnie obsypalo na ustach....stres, przemęczenie..... Mówię pas i idę spać po złożeniu tego przygnębiającego meldunku
Mala_Mi 00:18, 22 kwi 2015

Madzenka napisał(a)
Qurcze czasu mi na życie brakuje.... Nie choruję Le mam stale opryszczkę... Ja z branży... 4 raz w tym miesiacu mnie obsypalo na ustach....stres, przemęczenie..... Mówię pas i idę spać po złożeniu tego przygnębiającego meldunku

To ja wezme dobry przyklad...... ide spac.... jeszcze mi opryszczki tylko brakuje do szczęścia.
Damy rade.... jak nie my to kto....
Pamajo 00:44, 22 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)

Tych mucha nie zjadła. jedyne stare które przetrwały... czyżby narzyzy tylko w trawie sadzić??

One w tych trawach wyglądają przepięknie

Może jest tak jak napisała u Marzeny EwaKatowice, że ślimaki "gubią się buszu traw"

Aniu, to chyba najpopularniejsza jeżówka purpurowa RED.
Nie wiem czy będzie się pokładać bo sadzę po raz pierwszy. Jak będzie, to dostanie wsparcie

Mam wrażenie, że w doniczkach jest ich kilka. Próbować je rozdzielić czy sadzić takie jak są w doniczkach?

Bryłę ziemi i tak będę musiała sprawdzić bo na wierzchu leżą takie żółto-pomarańczowe kulki (groszki), które ściśnięte pękają a w środku jest jakby płyn, śluz (?).
Tyle się tu naczytałam o opuchlakach, że boję się, że to jest to świństwo

Kasik 06:59, 22 kwi 2015

Zachwyciłam się hiacyntami i jabłoneczką. Szkoda, że te kwiatki na niej nie kwitną cały czas- byłby to piekny widok. No ale zdążylismy się nauczyć, że to co piękne, to ulotne.

Żonkilki to kwiaty mojej mamy, u mnie ich nie ma- dlaczego? Wiejski dom, a wsiowych kwiatów jak na lekarstwo. Kiedyś powiedziałabym "za żadne skarby" -dziś otwieram się na nie. Ot natura człowieka

Buziaki zostawiam i wytchnienia życzę.
Mala_Mi 07:27, 22 kwi 2015

Pamajo8589 napisał(a)

One w tych trawach wyglądają przepięknie

Może jest tak jak napisała u Marzeny EwaKatowice, że ślimaki "gubią się buszu traw"

Aniu, to chyba najpopularniejsza jeżówka purpurowa RED.
Nie wiem czy będzie się pokładać bo sadzę po raz pierwszy. Jak będzie, to dostanie wsparcie

Mam wrażenie, że w doniczkach jest ich kilka. Próbować je rozdzielić czy sadzić takie jak są w doniczkach?

Bryłę ziemi i tak będę musiała sprawdzić bo na wierzchu leżą takie żółto-pomarańczowe kulki (groszki), które ściśnięte pękają a w środku jest jakby płyn, śluz (?).
Tyle się tu naczytałam o opuchlakach, że boję się, że to jest to świństwo

*Pięknie wyglądają w trawach.. tez tak uważam

*Ślimakom kupiłam suplement diety.. niestety, ale jest masakra, wczoraj dziewczynom kopałam byliny i zamiast dać kawał bryły to musiałam wszytko rozciapywać na fragmenty, by osypać cała ziemie i ślimaki. Sadzonki będą o pół roku w plecy bo na nowo muszą się ukorzenić. Moje pysznogłówki w 80% zostały zjedzone.. z korzeniami!!!! Mało jeszcze roślin do jedzenia to żrą wszytko.

* jak chcesz i rozdzielają się łatwo to możesz podzielić, ale nie przesadź bo jeżówki nie lubią grzebania przy nich.

* kulki to nawóz jaki dają szkółki do doniczek. Weź wysusz dobrze taką kulkę, to po ściśnięciu wysypie się z niej proszek. Rośliny w doniczkach mają trudne życie i jedyna metoda by je dokarmić to nawóz długo działający wymieszany z ziemią lub sypnięty na wierzch doniczki. Szkółka która ma kilka tysięcy doniczek nie będzie się bawić w lanie z konewki wodą wymieszaną z np florowitem. Bez histerii.

Mala_Mi 07:33, 22 kwi 2015

Kasik napisał(a)
Zachwyciłam się hiacyntami i jabłoneczką. Szkoda, że te kwiatki na niej nie kwitną cały czas- byłby to piekny widok. No ale zdążylismy się nauczyć, że to co piękne, to ulotne.

Żonkilki to kwiaty mojej mamy, u mnie ich nie ma- dlaczego? Wiejski dom, a wsiowych kwiatów jak na lekarstwo. Kiedyś powiedziałabym "za żadne skarby" -dziś otwieram się na nie. Ot natura człowieka

Buziaki zostawiam i wytchnienia życzę.

Czysta elegancja a nie wiejski widok.. foto archiwalne

Moje jabłonki jeszcze doniczkują ,ale w ładnych okolicznościach przyrody.. kokardy wiszą od zimy, były trawy powiązane..

Miłego dnia.. pogoda jest na razie piękna
Kasik 07:48, 22 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)

Czysta elegancja a nie wiejski widok.. foto archiwalne

Ach- bardzo przepraszam te "panienki " na zdjęciu. One jak przygotowane do pierwszej komunii

Odszczekuję.

Ja o nich tak ogólnie, bo te wsiowe kwiotki mi serce kradną.

Miłego Aniu- u nas wczoraj było lato, a ranek chłodny bardzo. Ta pogoda funduje roślinkom taki Rollercoaster
popcorn 08:20, 22 kwi 2015

Aniu dzisiaj paczka od DPD do Ciebie dojedzie Daj znać czy roślinki całe
Mala_Mi 11:48, 22 kwi 2015

popcorn napisał(a)
Aniu dzisiaj paczka od DPD do Ciebie dojedzie Daj znać czy roślinki całe

Całe

popcorn 12:21, 22 kwi 2015

super siano pies zje?