Qurcze czasu mi na życie brakuje.... Nie choruję Le mam stale opryszczkę... Ja z branży... 4 raz w tym miesiacu mnie obsypalo na ustach....stres, przemęczenie..... Mówię pas i idę spać po złożeniu tego przygnębiającego meldunku
Może jest tak jak napisała u Marzeny EwaKatowice, że ślimaki "gubią się buszu traw"
Aniu, to chyba najpopularniejsza jeżówka purpurowa RED.
Nie wiem czy będzie się pokładać bo sadzę po raz pierwszy. Jak będzie, to dostanie wsparcie
Mam wrażenie, że w doniczkach jest ich kilka. Próbować je rozdzielić czy sadzić takie jak są w doniczkach?
Bryłę ziemi i tak będę musiała sprawdzić bo na wierzchu leżą takie żółto-pomarańczowe kulki (groszki), które ściśnięte pękają a w środku jest jakby płyn, śluz (?).
Tyle się tu naczytałam o opuchlakach, że boję się, że to jest to świństwo
Zachwyciłam się hiacyntami i jabłoneczką. Szkoda, że te kwiatki na niej nie kwitną cały czas- byłby to piekny widok. No ale zdążylismy się nauczyć, że to co piękne, to ulotne.
Żonkilki to kwiaty mojej mamy, u mnie ich nie ma- dlaczego? Wiejski dom, a wsiowych kwiatów jak na lekarstwo. Kiedyś powiedziałabym "za żadne skarby" -dziś otwieram się na nie. Ot natura człowieka
*Ślimakom kupiłam suplement diety.. niestety, ale jest masakra, wczoraj dziewczynom kopałam byliny i zamiast dać kawał bryły to musiałam wszytko rozciapywać na fragmenty, by osypać cała ziemie i ślimaki. Sadzonki będą o pół roku w plecy bo na nowo muszą się ukorzenić. Moje pysznogłówki w 80% zostały zjedzone.. z korzeniami!!!! Mało jeszcze roślin do jedzenia to żrą wszytko.
* jak chcesz i rozdzielają się łatwo to możesz podzielić, ale nie przesadź bo jeżówki nie lubią grzebania przy nich.
* kulki to nawóz jaki dają szkółki do doniczek. Weź wysusz dobrze taką kulkę, to po ściśnięciu wysypie się z niej proszek. Rośliny w doniczkach mają trudne życie i jedyna metoda by je dokarmić to nawóz długo działający wymieszany z ziemią lub sypnięty na wierzch doniczki. Szkółka która ma kilka tysięcy doniczek nie będzie się bawić w lanie z konewki wodą wymieszaną z np florowitem. Bez histerii.