Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Kasik 19:12, 26 maj 2015

Aniu- azalie masz piękne i choć nie jestem zwolenniczką mieszania kolorów, to przy rododendronach i azaliach robię wyjątek. Cudni Ci rosna i obłędnie wyglądają. Dla mnie może być wszystko: i kolorowo i nisko i wysoko i jak ktoś chce odpustowo- ja to kupuję.

Właśnie wróciliśmy z Grzesiem z Pisarzowic- dostałam kociokwiku, nie mogłam sie ogarnąć, nie zachowałam ani odrobiny umiaru. Brakło tylko moich pisków w zachwycie- no ale to by napewno ktoś karetkę wołał. A, że ostatnio u Kapiasa wyrżnęłam sie i trafiłam do szpitala, to tym razem oszczędziłam tego moim przyjaciołom. , bo tu na kaftanku by sie skończyło zapewne.

Pozdrawiam serdecznie - buziaki ślę i podglądam po cichutku dalej.
lojalna_ 19:16, 26 maj 2015

Wymiekam u Ciebie ten busz jest cudny
Mala_Mi 19:31, 26 maj 2015

I proponuję koniec z polityką.. ja już ani słowem się nie odzywam.. foto najświeższe.. dlatego po ciemku

popcorn 19:33, 26 maj 2015

Przepiękne te czosnki z klonikiem w tle
jankosia 19:34, 26 maj 2015

Ania, ja też wolę czosnki od Balcerowicza
Mala_Mi 19:42, 26 maj 2015

Ensata napisał(a)
Przepraszam, ale jedyna osoba ktora ma mandat, by zwrocic mi uwage jest Gospodyni. reszta sie zwyczajnie szarogesi, to takie typowe...

U mnie wolność słowa byle kulturalnie ..
Jak ktoś ma odmienne zdanie, może je powiedzieć, byle mnie nie pouczał, nie przymuszał i nie robił z siebie wyroczni i jedynego sprawiedliwego.. bo jedyny jest tylko Bóg. I tylko Boga przyjmuję jako dogmat, ale w znaczeniu pewnika z którym nie dyskutuję i nie biorę na swój rozum... natomiast co do reszty mam swoje zdanie.
Które mogę zmienić, ale nie pod wpływem przymusu.

Powiedziałam, że nie lubię ponurych roślin.. zdanie zmieniłam i kupiłam dalię Happy Days Cream

Kupiłam inne purpurowe... ale zgubiłam kartkę i nie wiem co to za jedna, a wygląda fajnie .

Jak będą brzydkie to pójdą na kompost.. do ślimaków.

Reszta siedzi w szklarni bo tu łatwiej ochronić przed ślizgaczami.
Mala_Mi 19:53, 26 maj 2015

bleebla napisał(a)
Aniu, Twoja werbena u mnie już prawie kwitnie. Wielka jest Dziękuję Ci jeszcze raz

Faktycznie ma jak u Pana Boga za Piecem

Muszę resztę puścić na allegro, miałam zarobić na nowe roślinki
Mala_Mi 19:58, 26 maj 2015

kasiek napisał(a)

Ale cudny clematis - jak się nazywa?

U mnie te wielkie klematisy kiepsko rosną.. ten to najprawdopodobniej The Vagabond. Bo podobna była JUlka, ale Julka chyba jaśniejsza.
Mala_Mi 20:17, 26 maj 2015

Margarete napisał(a)
Jeszcze jena sprawa - pryskanie na szpeciele na wiązie nie było niestety skuteczne, wiąz znów choruje, mniej jest tych zmian na lisciach niż w ub. roku ale jednak są....czy tobie udało sie za pierwszym razem pozbyc tego swinstwa czy dłużej to trwało ?

Niestety na raz się nie da... ale jak przypilnujesz to z roku na rok jest lepiej.. mój w tym roku już wygląda na zdrowy I miał tylko promanal. Niestety musisz jeszcze go opryskiwać chemią, ale jest sens tylko do lipca.

Orlik mógł być i ode mnie , bo mi się sieją jak głupie i wszędzie. Ogólnie mają rangę chwastu. Ale część zostawiam bo je lubię

kachat 20:23, 26 maj 2015

Dzięki Aniu za odpowiedź odnośnie azalii Japońskie widziałam tylko malutkie i nie sądziłam, że mogą takie duże urosnąć tak szybko. Wielkokwiatowe u mnie stoją w miejscu, i mają 5 razy mniej kwiatów od twoich - ta żółta i pomarańczowa u ciebie bardzo ładne są, i tyyyle kwiecia na nich Choć przy japońskich ich czar trochę blednie