Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

roma2 14:48, 02 lip 2015

Aniu, piszę u Ciebie, bo do siebie nie zaglądam nawet. Czasu brak cholirka na wszystko. Od przyszłego wtorku mam nadzieję na luzik. Poradź, co zrobić z sadzonkami od Ciebie. Siedzą w doniczkach, wszystko oprócz powojnika (przycięłam go krótko i poczekam) ładne, nawet te maluszki. Ale ja mam jechać na działkę jutro do niedzieli. Sadzić to w ten dziki skwar? Podlewanie im zapewnię tylko do niedzieli o świcie (!!!), ale martwię się jak poradzą sobie później. Czy niech się wietrzą na wschodnim parapecie jak do tej pory w doniczkach? I poczekam na bardziej sprzyjające warunki? Buu, miotam się duchowo! Ale wysyłam Ci buziaki.
Mala_Mi 15:46, 02 lip 2015

roma2 napisał(a)
Aniu, piszę u Ciebie, bo do siebie nie zaglądam nawet. Czasu brak cholirka na wszystko. Od przyszłego wtorku mam nadzieję na luzik. Poradź, co zrobić z sadzonkami od Ciebie. Siedzą w doniczkach, wszystko oprócz powojnika (przycięłam go krótko i poczekam) ładne, nawet te maluszki. Ale ja mam jechać na działkę jutro do niedzieli. Sadzić to w ten dziki skwar? Podlewanie im zapewnię tylko do niedzieli o świcie (!!!), ale martwię się jak poradzą sobie później. Czy niech się wietrzą na wschodnim parapecie jak do tej pory w doniczkach? I poczekam na bardziej sprzyjające warunki? Buu, miotam się duchowo! Ale wysyłam Ci buziaki.

Potrzymaj w doniczkach, niech maluszki się wzmocnią ..
Mala_Mi 15:48, 02 lip 2015

Ensata napisał(a)
Hm, jak nie zgubiła, to co się dzieje? zasuszają się???Kulki profesjonalne Lotos przepiekny, ałaaaaaaaa, ale zazdroszczę

Hmm nie kojarzę o co chodziło

Hm, jak nie zgubiła, to co się dzieje?

Przypomnij.... ja sklerotyczka. .. a myślami w pracy.. dolewaliśmy wodę do oczka .. i zapomnieliśmy... oj będzie rachunek
Mala_Mi 15:51, 02 lip 2015

Ensata napisał(a)
Na jakiej głębokości masz lotosy?Ryby nie skubią? ja mam wersję mini lotosika, na razie ma mini liście

Lotosy mam tak by ledwo krawędź kastry była pod wodą... by mi karpie tam nie robiły draki. Małe rybki wskakują, ale one już takiego spustoszenia nie robią. I mam wrzucone kamienie na powierzchni.
Lilie mam wybebeszone zawsze całkowicie.. i inne rośliny też.. już zdrowia do nich nie mam. Karmienie sałatą trochę pomaga, ale nie mam czasu na specjalne menu dla rybek.. Wiec grandzą i niszczą..
Ensata 15:51, 02 lip 2015

Róża, że nie gubi płatków, dopytuję się, co się z nimi dzieje zasychają ?Współczuję, ale ogród dobrze podlany
Mala_Mi 17:48, 02 lip 2015

Ensata napisał(a)
Róża, że nie gubi płatków, dopytuję się, co się z nimi dzieje zasychają ?Współczuję, ale ogród dobrze podlany

Zasycha cały kwiat i spada w całości, albo jak przekwitnie to się łatwo ściąga cały pączek. Szybko się to sprząta

Panna młoda w welonie????

Focia z telefonu... musiałam zrobić
Mala_Mi 17:50, 02 lip 2015

anka_ napisał(a)
Cudowna ta fotka jaszczura na klonie. Ja uwielbiam wszelkie gady i płazy (za to mam fobie na pająki ). U mnie niestety na jaszczurki poluje kocur.

Lotos od Mariusza piękny.

Latam co chwilę do niego

Aparat się popsował... wiec z komóreczki focie
Cudo Piszą, ze moze mieć i 100 płatków . wygląda jak róża Oj pognębię was fociami

Mala_Mi 17:53, 02 lip 2015

eee_taam napisał(a)
oj polubienie gadów ...to u mnie problem ...żab sie brzydzę ...ale sa u mnie ...łopata wywalam w pole ... oj trudno mi sie przełamać..oj trudno polubec albo przynajmniej ignorowac ...zawsze jakiś wtręt czuje ...normalnie nigdy nie lubiłam oglaac w zoo tych terrariów czy jak im tam

J nie trawię owadów gryzących, upierdliwych.. pająków też się bojam.. kolega miał węże.. miłe w dotyku, ale nigdy w życiu nie chciałaby mieć takiego w domu, ogrodzie ani w najdalszej nawet okolicy.
Jaszczurki są malutkie i pożyteczne wiec nic do nich nie mam.. i ładne ..

Dziś zobaczyłam, że hosty też już kwitną.. oj nie mam czasu nawet nacieszyć się widokami

Kasya 17:55, 02 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)

Latam co chwilę do niego

Aparat się popsował... wiec z komóreczki focie
Cudo Piszą, ze moze mieć i 100 płatków . wygląda jak róża Oj pognębię was fociami

lotos jak lotos...ale ta woda ucdownie zimnaaa...ach..

no lotos oczywiscie piekny
Urszulla 18:52, 02 lip 2015

Pomarzyłam sobie dziś o basenie takim jak masz w ogrodzie
Ciekawe z tymi płatkami u lotosów -rób zdjęcia na bieżąco