Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 23:19, 11 lip 2015

Katkak napisał(a)
Ania Elmshorn to róża pnąca, czy krzaczasta? Bo na drabinkę ją chcę.

Na drabinkę się raczej nie nadaje.. to sztywne pędy.. musisz ją bardzo pilnować. Wymaga dużo pracy na taką przypinaną.. Ma grube i sztywne pędy..
Ale ja pomidorów nie umiem upilnować. więc róży tym bardziej nie umiem
rozajerycha 23:20, 11 lip 2015

Pozdrawiam Taterniczkę
Mala_Mi 23:30, 11 lip 2015

Hogata napisał(a)
Napiszę jeszcze że to białe coś jest na korze pnia. Gałęzie jak na razie zielone, nie usychają.

Jak masz na korze to uschną
To obiałka pędowa, korowa, kaukaska.. mszyca ale z ochojników

Kohinor 200 SL
Maz kupił jakiś środek polecany przez leśników (oni mają już powyżej dziurek w nosie tej obiałki). Jest fajny bo do podlewania i nie ma okresu karencji dla pszczół.. Ja mam za dużo kwiatów by stosować chemię co niszczy pszczoły.. Dlatego w obronie pszczół straciłam jodły. Wszystkie środki na obiałke maja długi okres karencji dla pszczół. Te skuteczne nawet 30 dni.
Piszą o Mospilanie, ale u mnie nie działa
Mala_Mi 23:32, 11 lip 2015

Kasik napisał(a)
Danusia prosiła o napisanie co nam daje Ogrodowisko- napisałam, ale nie wszystko zmieści się w jednym poście. Dlatego wpadam by powiedzieć, że Ciebie dało nam Ogrodowisko. I jak dzisiaj rozmawiałam z Kasią o tym jakby to było gdyby ktoś nam je "skradł" to od razu Twoja osoba stanęła mi w oczach- jak by to było? - jakoś źle, bardzo źle. Buziaki Ci przesyłam jeśli nie mogę uściskać w Pęchcinie.

I na marginesie- jeżówki masz cudniaste i ładnie Ci w sukience.

Kasiu.. nic nie napiszę.. bo nie wiem co ... ot czasami i mnie zamuruje, że język w gębie się zatraci.
Mala_Mi 23:36, 11 lip 2015

Reszcie macham .... i padam .. jak przecinek..
Jutro też jest dzień.... a teraz reszta sio na wątek ze spotkaniem
rozajerycha 23:37, 11 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)

Kasiu.. nic nie napiszę.. bo nie wiem co ... ot czasami i mnie zamuruje, że język w gębie się zatraci.

To Ci napisała ...
Kasik 00:23, 12 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)

Ty wcale nie musisz pisać.

Tak zwyczajnie chciałam Ci to powiedzieć.
Peppermint 00:26, 12 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)

Miętóweczka...chce przeczytać moje wątki... a tych jest tylko lub aż 3. Swoja droga sama bym poczytała jakie głupoty pisałam... może być wesoło. W końcu znam siebie.
Miętóweczka... mam problem z językami...Wybacz... jak jednak przeczytasz ti daj mi znać jakie wrażenia z czytania
wariata .
Ogorki padly... a ja z nimi.
DObranoc.

Dziękuję za to czułe nazewnictwo "Miętóweczka" lubię to!
Kochane nie wiecie jakie u mnie potrafią być zimy Jak nas ostatnio w listopadzie zasypał śnieg w nocy z pon/wt, to dopiero w sob nas odkopali Czujecie to? Ma to potem przełożenie na wzrost populacji a Ci co już "fabryki" w tej "materii" pozamykali, muszą sobie jakos radzić inaczej I tak ja np. teraz robię listę ciekawych wątków, które zamierzam przeczytać zimową porą.
Pozdrawiam
Lukasz2013 20:56, 12 lip 2015

Witaj Aniu. Dotarło do mnie pocztą pantoflową że byłaś u cioci i mnie nie odwiedziłaś mam namdzieję, że następnym razem zaszczycisz mnie swoją osobą. Zapraszam serdecznie. Ps. To tylko 2 km. od Gosiaczka. Pa
Katkak 23:40, 12 lip 2015

Ania widziałam Cię u Gosi i czekam aż i mnie odwiedzisz. Ciut bliżej jakby . A to hortka dla Ciebie. Jeszcze przy "mamusi"