Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "W kolorze blue"

"W kolorze blue"

Olili 19:54, 22 kwi 2015

siakowa napisał(a)
Takie duzo juz szkoda...ja sie nie znam.ale ja bym przesadzila tak zeby wyjac co druga i wsadzic 2 zeby zagescic od razu....a potem Ci wsadze zdjecia jak mozna zrobic z brabantow piekny zywoplot...mam gdzies zdjecie takiego...no chyba ze calkiem ich nie lubisz ?

Wklej,wklej to i ja popatrzę
ZbigniewG 20:23, 22 kwi 2015

wymiana to spory koszt , zacznij je strzyc (góra i front), młode przyrosty ładniejsze zakryją suche nasienniki(sąsiadów też )za dwa lata powinna być już jednolita ściana,
u siebie w pobliżu stołu i ławy żeby ich nie widzieć posadziłem rząd miskantów olbrzymich a dalej różne iglaki i liściaste
Malgosik 20:23, 22 kwi 2015

przytnij z tyłu i z przodu, to więcej będzie przyrostów na boki
podrosną w tym sezonie i będzie dobrze
ja bym poczekała
Ensata 20:24, 22 kwi 2015

Olili napisał(a)
O matko nie tylko ja tu jestem z brabantami aż mi się lżej zrobiło ,że jeszcze kogoś wkurzają i ja swoich też wyrzucić nie mogę...ale Ty chcesz te 15 sztuk wcisnąć pomiędzy te czy jak ,bo nie wiem...Właściwie to nieważne, bo naprzemiennie to po prostu nie sadź-pstrokacizna się zrobi
Słuchajcie, dzisiaj się tak wściekłam, że zaczęłam dochodzić, dlaczego te mendy, pardon my french, szyszkują. Dodzwoniłam się do szkółkarza, bardzo miły pan. Normalnie zakochałam się w nim. Opowiedział mi dużo o tujach cennych info. Praktycznie od razu odgadł dlaczego wyglądają jak wyglądają. Zadał tylko pytanie, glina, czy ił. Wyśmiał pinivit. Powiedział, że tuje nie pobierają pokarmu przez liście. Tylko nawozy długodziałające 6 miesięcy. Od słowa, do słowa zapadła decyzja o wymianie. Ogrodnik który sadził, zobowiązał się wykopać, zakopać nowe. Tak, że za chwilę będę miała Kórnik

Olii, a co u Ciebie się dzieje?
Ensata 20:25, 22 kwi 2015

Malgosik napisał(a)
przytnij z tyłu i z przodu, to więcej będzie przyrostów na boki
podrosną w tym sezonie i będzie dobrze
ja bym poczekała[/quotePrzycięłam już, nie mogę więcej. Szyszki nadal są w ogromnej ilości. Do tego wyglądają jak zdechła flądra
Ensata 20:26, 22 kwi 2015

ZbigniewG napisał(a)
wymiana to spory koszt , zacznij je strzyc (góra i front), młode przyrosty ładniejsze zakryją suche nasienniki(sąsiadów też )za dwa lata powinna być już jednolita ściana,
u siebie w pobliżu stołu i ławy żeby ich nie widzieć posadziłem rząd miskantów olbrzymich a dalej różne iglaki i liściaste
Tuje bym zniosła, sąsiada nie mogę za każdym razem jak przyjezdzają, to stoją i się gapią mi jak jem sniadanie
Ensata 20:27, 22 kwi 2015

siakowa napisał(a)
Takie duzo juz szkoda...ja sie nie znam.ale ja bym przesadzila tak zeby wyjac co druga i wsadzic 2 zeby zagescic od razu....a potem Ci wsadze zdjecia jak mozna zrobic z brabantow piekny zywoplot...mam gdzies zdjecie takiego...no chyba ze calkiem ich nie lubisz ?
`miód lejesz na moje serce, ale nawet Danusia mówiła, że brabanty to łajzy
Rench 20:46, 22 kwi 2015

Ensata napisał(a)
Tuje bym zniosła, sąsiada nie mogę za każdym razem jak przyjezdzają, to stoją i się gapią mi jak jem sniadanie

To zamiast zaprosić do stoła,toś ty taka,zasłaniasz się
A o tych nawożeniach,to dotyczy wszystkie thuje,czy tylko te twoje mendy ?
Malgosik 20:48, 22 kwi 2015

Ensata napisał(a)

ha ha ha!
rozbawiło mnie to śniadanie
to jaki wysoki będzie ten kurnik?
czy on będzie się na gorze łączył?
czy szpary zostaną?
Ensata 20:55, 22 kwi 2015

Rench napisał(a)

To zamiast zaprosić do stoła,toś ty taka,zasłaniasz się
A o tych nawożeniach,to dotyczy wszystkie thuje,czy tylko te twoje mendy ?
Wszystkich, zaczął chichotać ze mnie, tuje nie pobierają przez liście, tylko przez system korzeniowy. Powiedział, ze to ściema marketingowa

A w ogóle powiedział, ze jak posadzisz w dobre podłoże, to możesz zapomnieć o nawożeniu na długo. Niestety nie dopytałam się już jakie to, bo dyskretnie mi zasugerował, że jednak chciałby zjeść obiad Ale ja jestem wytrwała i po tuje jadę po 5 maja z notatnikiem