Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pewnej ogrodniczki

Ogród pewnej ogrodniczki

Sebek 16:46, 30 sty 2016

Z Ice Dance będziesz zadowolona Tylko posadź je jakieś pół metra od krawędzi rabaty, bo wlezą Ci na trawnik A cięcia kosiarką nie lubią
Dorotka 16:48, 30 sty 2016

Sebek napisał(a)

Admiration to na raczej nie jest On takich batów nie puszcza.
Jeśli chcesz mieć gesty żywopłot to musisz zostawić je jak są, bo rosną szerokie u góry, a na dole zostają wąskie. Przynajmniej tak to wygląda na zzdjęciach.
w przyszłości będziesz mogła je rozsadzić, choć będzie to przykre Uwierz mi, przesadziłem berberysy nie raz

Sebek, to chyba admiration, sprawdzałam w poprzednich postach jak o nim pisałam. Choc teraz mi przyszło do głowy że to może byc jeszcze atropurpurea. Czy jest taka możliwość??
Dorotka 16:50, 30 sty 2016

Sebek napisał(a)
Z Ice Dance będziesz zadowolona Tylko posadź je jakieś pół metra od krawędzi rabaty, bo wlezą Ci na trawnik A cięcia kosiarką nie lubią

Sebek, pół metra to nie dam rady bo tam tyle nie ma, jeśli posadzę pół metra to wejdą mi na hortki
No to sama nie wiem juz... spodobały mi sie.
UlaB 16:53, 30 sty 2016

Dorotka napisał(a)

Sebek, to chyba admiration, sprawdzałam w poprzednich postach jak o nim pisałam. Choc teraz mi przyszło do głowy że to może byc jeszcze atropurpurea. Czy jest taka możliwość??

Dorota, to na pewno nie jest admiration. On rosnie w kulke od malenkosci, nawet bez cięcia.
Co do atropurpurea - możliwe. Ile mają te berberysy (lat i wzrostu)?
JoannA 16:55, 30 sty 2016

Dorotko,
jestem pewna że to nie jest admiration. Ta odmiana to niski, półkulisty krzew o intensywnie czerwonych liściach z żółtą obwódką, a Twój na fotce na strzelisty pokrój.
Specjalnie wrzuciłam u siebie fotkę na której rosnie admiration. U mnie ten berberys rośnie już 4 lata i nigdy nie był cięty. Na zdjęciu to ten purpurowy krzew na dole zdjęcia po lewej stronie.
Dorotka 16:57, 30 sty 2016

UlaB napisał(a)

Dorota, to na pewno nie jest admiration. On rosnie w kulke od malenkosci, nawet bez cięcia.
Co do atropurpurea - możliwe. Ile mają te berberysy (lat i wzrostu)?

Sadziłam je w tamtym roku na wiosnę. Na oko maja może ze 35 cm. Teraz dochodzę do wniosku że to faktycznie nie admiration, kupowałam tańsze sadzonki jak pamiętam.
iwka 16:59, 30 sty 2016

nawigatorka napisał(a)

Wiesz ja z tych co jeszcze nie chorowali
nigdy? dobrze Ci
Dorotka 17:02, 30 sty 2016

Dziewczyny przeczytałam u Marzenki o różach i od razu zapytam.
Mam różę pnąca i aktualnie tak ona wygląda. Liscie nie opadły i chyba juz nie opadną. Wiem, że na wiosne mam ją przyciąć ale co z tymi liściami - brzydkie. Moge je oskubać teraz???

Dorotka 17:03, 30 sty 2016

iwka napisał(a)
nigdy? dobrze Ci

Ja też się trzymam juz od 7 lat ) Tfu tfu...żebym nie zapeszyła
nawigatorka 17:22, 30 sty 2016

iwka napisał(a)
nigdy? dobrze Ci

Nigdy