Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pewnej ogrodniczki

Ogród pewnej ogrodniczki

kasja83 11:46, 11 lut 2016

Witaj.
Zajrzałam szybciutko-bo wrzuciłaś mi namiar na trawkę i postanowiłam podejrzeć co ciekawego robisz. To już widzę, że sporo się nauczę-bo też mam glinion-może słońce nie wszędzie, ale tak na 3/4 działki.Podoba mi się u Ciebie-klimaty ogrodu i Twoje plany. pozdrawiam
Dorotka 17:28, 11 lut 2016

inag napisał(a)
Wiesz, pierwszy raz widzę róże z tyloma zaschniętymi liśćmi po zimie! Naprawdę!
Efekt po skubaniu extra ale nie wiem czy by mi się chciało Musiałaś się napracować!
Co do miskanta to nie pomogę bo nie mam takiego i nie chcę naopowiadać Ci bzdur
A rabaty na razie bym nie ruszała. Pierwsze o czym pomyślałam to to o czym zaraz przeczytałam w poście Nawigatorki. Roślinki widać że są jeszcze w miarę małe i jak się zagęszczą to będzie w sam raz. Zobacz na hortensje - za rok, dwa jak nabiorą masy to sądzę, że nawet wejdą jeszcze na inne rośliny. Jak je zagęścisz to zaszkodzisz im. Nie pokażą Ci swojego piękna i zrobi się busz. Poczekaj cierpliwie.
Tak wogóle bardzo mi się podoba u Ciebie Będę częściej wpadała zeby nacieszyć oczy

Dziękuje za wizytę.
Ja te znigfdy wcześniej nie widziałam tylu liści na róży ale ja wielu rzeczy wcześniej nie widziałam. Nigdy nie widziałam miskantów, stipy, kule bukszapanowe tylko w locie a już co to żurawki to pojęcia nie miałam
Tak więc i dla mnie te liści były zaskoczeniem

Zapraszam częściej oczywiście
Dorotka 17:58, 11 lut 2016

Dziewczyny chciałabym zapytać co jeszcze można wysiewać teraz. Pytam o nasionka kwiatów, ale takie jak najmniej problemowe, takie dla poczatkującej ogrodniczki i takie które aktualnie są dostępne w sklapach.
olga80 18:11, 11 lut 2016

Dorotka napisał(a)
Dziewczyny chciałabym zapytać co jeszcze można wysiewać teraz. Pytam o nasionka kwiatów, ale takie jak najmniej problemowe, takie dla poczatkującej ogrodniczki i takie które aktualnie są dostępne w sklapach.

lobelie dziś posiałam
Dorotka 18:13, 11 lut 2016

olga80 napisał(a)

lobelie dziś posiałam

A gdzie kupić można??
iwka 18:43, 11 lut 2016

W ogrodniczym teraz praktycznie się dopiero zaczyna wysiewy, niektóre w marcu, kwietniu nawet. Pójdziesz do ogrodniczego to oczopląsu dostaniesz ile tego jest.
iwka 18:43, 11 lut 2016

A ty Ela czy Dorotka?
hanka_andrus 18:47, 11 lut 2016

Trudno doradzać na odległość. Osobiście kwiaty jednoroczne wysiewam do gruntu. Wg daty na opakowaniu kiedy siać. Nie wiem jakie masz preferencje. Z jednorocznych wysiewam cynie, aksamitki zwykłe i białe. I te białe warto wysiać wcześniej w domu. Groszek pachnący, tytoń ozdobny i kleome też teraz się wysiewa do doniczek. Jeżeli lubisz to lewkonie i lwie paszcze.

To są kwiaty dostępne w ogrodniczych sklepach, Inne mogą tobie wpaść w oko, jak tam pójdziesz. Sposób wysiewu zawsze na odwrocie. Warto pozawracać głowę ekspedientkom, a najlepiej się kupuje gdzie jest samoobsługa nikt nie pogania, spieszyć się nie trzeba i można się zastanowić.

Masz ładnie w ogródku, to nie wiem co jeszcze chciałaś mieć. Stokrotki i bratki na przyszły rok zakwitną jak posiejesz w tym roku, dlatego ja kupuję gotowce. Powodzenia
Byliny można kupic na bazarkach czasami, warto poszperać.
Powodzenia.
Dorotka 19:19, 11 lut 2016

iwka napisał(a)
A ty Ela czy Dorotka?

Ela ale jako że w opisie Dorota to może Dorota być Alem Ci ja Ela
Dorotka 19:19, 11 lut 2016

hanka_andrus napisał(a)
Trudno doradzać na odległość. Osobiście kwiaty jednoroczne wysiewam do gruntu. Wg daty na opakowaniu kiedy siać. Nie wiem jakie masz preferencje. Z jednorocznych wysiewam cynie, aksamitki zwykłe i białe. I te białe warto wysiać wcześniej w domu. Groszek pachnący, tytoń ozdobny i kleome też teraz się wysiewa do doniczek. Jeżeli lubisz to lewkonie i lwie paszcze.

To są kwiaty dostępne w ogrodniczych sklepach, Inne mogą tobie wpaść w oko, jak tam pójdziesz. Sposób wysiewu zawsze na odwrocie. Warto pozawracać głowę ekspedientkom, a najlepiej się kupuje gdzie jest samoobsługa nikt nie pogania, spieszyć się nie trzeba i można się zastanowić.

Masz ładnie w ogródku, to nie wiem co jeszcze chciałaś mieć. Stokrotki i bratki na przyszły rok zakwitną jak posiejesz w tym roku, dlatego ja kupuję gotowce. Powodzenia
Byliny można kupic na bazarkach czasami, warto poszperać.
Powodzenia.

Haniu dziekuję bardzo.