Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pewnej ogrodniczki

Ogród pewnej ogrodniczki

iwka 10:15, 12 lut 2016

przypomniałam jeszcze sobie o szałwi omączonej, jednoroczna roślinka ale bardzo piękna zobacz tu
Dorotka 10:24, 12 lut 2016

iwka napisał(a)
przypomniałam jeszcze sobie o szałwi omączonej, jednoroczna roślinka ale bardzo piękna zobacz tu

Dwa lata temu miałam szałwię ale zapewne jakąś inną odmianę bo choć rosła jak szalona to jednak tylko na zielono. Nie kwitła wcale. Więc ją bez żalu pożegnałam.
Zraziłam się chwilowo do niej.
olga80 10:27, 12 lut 2016

widze,ze nas wszystkie zakręcone ogrodowe energia rozwala ja to już chętnie bym ze szpadelkiem w ogrodzie podziałał ale przepaduje i wiatr wieje

Iwka ma racje szałwia omszona cudnie wygląda na rabatach
margaretka3 10:28, 12 lut 2016

A kocimiętkę lubisz? Też możesz z nasion, jak wysiewanie Cię cieszy.
Omączona i omszona to dwie różne szałwie
Dorotka 10:32, 12 lut 2016

margaretka3 napisał(a)
A kocimiętkę lubisz? Też możesz z nasion, jak wysiewanie Cię cieszy.
Omączona i omszona to dwie różne szałwie

Kocimiętka to ta co koty przyciąga??? Jeśli ta to ja dziękuję. Koty zrobiły sobie toaletę na moim ogrodzie i zasra..ły mi całą trawę.
Póki co wolałabym odstraszacz jakiś. Ja do kotów nic nie mam póki w odwiedziny nie wpadają.
Dorotka 10:33, 12 lut 2016

olga80 napisał(a)
widze,ze nas wszystkie zakręcone ogrodowe energia rozwala ja to już chętnie bym ze szpadelkiem w ogrodzie podziałał ale przepaduje i wiatr wieje

Iwka ma racje szałwia omszona cudnie wygląda na rabatach

Mnie już od początku lutego nosi. A jutro dupa a nie pogoda ma być
Dorotka 10:38, 12 lut 2016

margaretka3 napisał(a)
Ha ha, przecież ja mam pusto na działce, choć fakt, że na moje plany to za mała Ja mam wszystkie budynki upchane po jednej stronie działki, a po drugiej - przestrzeń do szaleństw. Domek mały - 9m na 9, ale właśnie tak mam upchane, ze przedogródka prawie nie ma. Przy siatce wyszaprałam z 80 cm na długą wąską rabatę. I kiepsko to wyglada. Ale tym się kiedyś zajmę.

Przed bramą też można ogródek zrobić
Ja wszystko najpierw do doniczek - takie wiosenne adhd po zimie

Ja na przedogródku mam tylko rabatę z liminkami i Pissardi. Póki co tak zostawię bo zobaczę jak się rozrośnie. Nawet £adnie to wygląda. Tak minimalistycznie.

Tył ogrodu to poletko doświadczalne. Największy problem mam z zasłonięciem tarasu. A to przód więc nie chcę żadnych pergoli etc.
Co tam posadzić. Myślę cały czas ale chyba skończy się na tym że fotki porobię i Was o rady poproszę.
margaretka3 10:39, 12 lut 2016

Dorotka napisał(a)

Kocimiętka to ta co koty przyciąga??? Jeśli ta to ja dziękuję. Koty zrobiły sobie toaletę na moim ogrodzie i zasra..ły mi całą trawę.
Póki co wolałabym odstraszacz jakiś. Ja do kotów nic nie mam póki w odwiedziny nie wpadają.

Kotów bezpańskich u mnie nie brakuje, a i jednego swojego też mamy, a jeszcze żadnego ani raz z kocimiętki nie wyganiałam, choć ona już dwa lata rośnie. Jest cudna jak dla mnie, bardzo długo kwitnie.

Edit. Od fotek powinnaś zacząć, to fakt
Ewa777 16:45, 12 lut 2016

Ja wysiewam w domu tylko stipę, werbenę i może dmuszek - jak znajdę nasionka
Dorotka 16:49, 12 lut 2016

Takie cuda dzisiaj zakupiłam.

Groszek pachnący kocham od zawsze, zwłaszcza gdy Demarczyk śpiewała "Groszki i Róże" to marzyłam sobie o ogrodzie z groszkiem... No i mam ogród.....a z groszkiem to zobaczymy. Groszek jak to groszek - zmienny jest.
Dzisiaj wysieję.

Nie wiem co to za zatrwian jest ale nic więcej ciekawego w sklepie nie było. Za astrami nie przepadam.