Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Z południa Polski - ogród Marzeny

Z południa Polski - ogród Marzeny

paulina_ns 09:57, 15 maj 2016

Marzenka kiedy Ty to robisz, jak u nas cały weekend pada,wieje. Dzisiaj zauważyłam,że zlamalo mi biała surfinie na parapecie
Marzenaka 13:32, 15 maj 2016

Paulina fotorelacja jeszcze z czasów kiedy ładna pogoda była. Tylko miałam problem z załadowaniem zdjęć.
paulina_ns 14:52, 15 maj 2016

Marzenaka napisał(a)
Paulina fotorelacja jeszcze z czasów kiedy ładna pogoda była. Tylko miałam problem z załadowaniem zdjęć.

A już myślałam,że tylko u mnie takie anomalia pogodowe
jolka 18:06, 15 maj 2016

Marzenaka napisał(a)
Powoli zaczynam nową rabatę. To jest dopiero jakaś jej 1/8 część, ale najważniejsze, że do przodu. I tak, w tle szmaragdy, pień który widać to Pisardi, na lewo z przodu zieleni się już hortensja Diamant rouge, dwie doniczki z tyłu to miały by być Miskanty ML a doniczka z przodu po prawej udaje kulę - albo Miriam ewentualnie bikszpan (ale strasznie się ich boję, że u mnie nie będą rosnąć albo będą chorować...Nie mam jeszcze nic bukszpanowego). Czy mój pomysł jest dobry? Wymiary: od płotu 2,10m, szerokość ok. 2m:

Marzenka, fajnie że rabata do przodu Ale piszesz, że to dopiero 1/8. Tak się zastanawiam czy masz plan na całość, czy po kawałku będziesz wymyślać?? Co do bukszpanów (o ile Ci się podobają) to może nie będzie tak źle, u mnie na podmokłej glinie dosyć sobie radzą. Tawułki podziwiam Nie mam ani jednej, mus to zmienić

anbu 18:54, 15 maj 2016

Byłam, zdjęcia pooglądałam, ślicznie
Marzenaka 19:21, 15 maj 2016

Aniu, dziękuję za odwiedziny

Jola, tak, to większa rabata, ma kształt eLki - wzdłuż ogrodzenia. Po prawej stronie rabaty to koniec/początek, po lewej będzie placyk wcięty w rabatę na stolik i ławki, wyłożony kostką (czekamy na panów) i za placem będzie dalsza część tej rabaty. Parę stron wcześniej był plan tego wszystkiego. Częściowe nasadzenia tam już mam (szmaragdy, śliwy Pisardi, hortensje, i parę drobnych turzyc, trawki i żurawki jak podzielę - mam). Najgorsze to zrywanie darni - koszmarna robota. Ale potem to już tylko z górki Dam radę, muszę, będzie pięknie
lojalna_ 22:14, 16 maj 2016

Pracowicie u Ciebie zurawki maja boski kolor
Kawa 13:42, 17 maj 2016

hej
tawułki boskie
współczuję ściągania darni
Marzenaka 23:57, 28 maj 2016

Jestem. Czasu brak na wszystko...
Tulipany to już przeszłość niestety a i czosnki powoli przekwitać będą. Co się robi z czosnkami? Wykopuje jak tulipany?

Mam problem z hortensją Diamant rouge
Od niedawna robi się jakaś bordowa - liście. Podlewam w sumie codziennie. Czy ktoś wie jak ją ratować?
Marzenaka 00:01, 29 maj 2016

Kilka zdjęć z zeszłego tygodnia: