Moja Hameln jeszcze nie "zakotkowana" zadna...a mam 5 szt w róznych miejscach ogrodu + 1 Moudry ale ta jest zawsze ostatnia z kotkami, za to sa najwieksze i najpiekniejsze bo bardzo ciemne, prawie czarne i fajnie kontrastuja z kolorem całej kępy. Jedyne "kotki" mam na rozplenicy Rubrum tej ciemnoczerwonej w donicy przed domem.
Ale i tak kocham wszystkie rozplenice
Moja Deep Blue też tłoczy drugi raz-choć nie wiem czy jej za krótko nie przycięłam. Zdecydowanie bardziej mi się podoba niż Ostfriesland-ale może-ta druga zaskoczy mnie w drugim sezonie?
Pani Reniu targi w Piotrkowie się "wyradzają"- kiedyś to było dużo hodowców, teraz zostali wystawcy. Na pytanie o roślinę, Pan bierze kartonik informacyjny i mi czyta Czytać umiem (gorzej z liczeniem )
Ale żeby się dowiedzieć, czy mówię prawdę, to musisz się sama przekonać W zeszłym roku w sierpniu były: hortensje+wrzosy+trawy+żurawki. W zasadzie tylko to. Ostatni weekend sierpnia jest Rolszansa.
Pięknie jeżówka z hortensją się prezentuje.
Od tego roku stawiam na te zwykłe jeżówki nie odmianowe. Już nawet malutkie sadzonki poszły do gruntu.
Pozdrawiam